TPV rutisti paikallispelistä voiton heikommallakin pelillä

Kauden ensimmäinen Kakkosen Tampereen paikallisottelu meni Pallo-Veikkojen nimiin 3-1. Joukkue jatkoi tuloksellisesti vahvaa alkukauttaan Tampere Unitedin kustannuksella, mutta punaisten peliesitys oli heikko. Joukkue pystyy kuitenkin kaivamaan heikon esityksen keskelläkin hienoja hyökkäyksiä ja maaleja.

Kun paikallispeliin lähtee ennakkosuosikkina näytönhaluista ja laadukkaan joukkueen kerännyttä nousijaa vastaan, pelissä on henkisellä tasolla enimmäkseen hävittävää. Voittokin on vain odotettu suoritus. Se näkyi TPV:n otteissa. Hermostunut joukkue ei näyttänyt lainkaan tutultua kontrolloittua jalkapalloa pelaavalta ryhmältä. Syötöt karkailivat järjestään, ratkaisut olivat vaikeita ja järjestelmällinen pallollinen peli oli kateissa.

- Meidän nuoret pojat olivat jännittyneitä. Selvästi kopissakin oli tavallista hiljaisempaa, Pallo-Veikkojen päävalmentaja Anssi Ylinen kuvasi.

-  TamU oli tänään hyvä, mutta meille jäi paljon kehitettävää. Peli oli hyvin sekava, mutta tulokseen pitää olla tyytyväinen. Jotain pojat tekevät oikein, kun tänäänkin saatiin tehtyä kolme maalia.

 MG 0174 II

Tampere United sai otteluun unelma-alun, kun pallo vietiin pilkulle jo neljän minuutin jälkeen. Risto Vihinen tuli tilanteeseen hieman kömpelösti ja Mauno Siren haki kontaktin. Riku Oras laukoi pallon varmasti maaliin.

Sinisten johtoasema pelissä kesti vain kahdeksan minuuttia. Rudi Dieter taisteli pallon sivurajalla ja ajoi vahvasti alueelle. Hyvä veto takakulmaan yllätti TamU-vahti Juuso Auvisen ja peli oli tasan.

United olisi voinut mennä tauolle johtoasemassa, sillä joukkue sai kaksi huippupaikkaa maaliin. Maalivahti Henri Savolainen nousi TPV:n tukipilariksi kriittisellä hetkellä.

Ensin pallo vietiin toistamiseen pilkulle, kun Jari Nikkilä rikkoi Cheyne Fowlerin pallonmenetyksen jälkeen. Sekä itse rike että tuomio olivat kyseenalaisia ratkaisuja, sillä pallo oli jo ajautumassa Savolaiselle ja rikekään ei ollut alueen sisäpuolella. Tällä kertaa Riku Oras ei kuitenkaan onnistunut 11 metristä, vaan Savolainen nappasi komean torjunnan.

Jatkoa tuli hetkeä myöhemmin. Nyt Paavo Näykki menetti helposti omassa päässä ja Topias Järvelä pääsi läpiajoon. Savolaisen erinomainen vastaantulo ja torjunta pelastivat punapaidat tasatilanteessa tauolle.

Toisella jaksolla TPV:n pallollinen peli ei ollut paljon parempaa, mutta karkeimmat puolustusvirheet jäivät pois ja hyökkäyspäässä värkättiin pari hienoa maalia. Tällä kertaa viimeistely oli huomattavasti tehokkaampaa kuin edellispelissä, jossa avopaikat jätettiin käyttämättä.

Mikko Innanen laukoi hienolla sivuttaispotkulla Salomo Ojalan ja hyvän sisääntulon tehneen Eino Ekin esityöstä tilanteeksi 1-2, kun toinen jakso oli vanhentunut vajaat kymmenen minuuttia.

Peli oli johtoasemassakin tuskaista, mutta Tampere United ei pystynyt hyödyntämään otettaan ja luomaan enää vaarallisia paikkoja. Sen sijaan loppupuolella toisessa päässä Valtteri Riihimäki karkasi Dieterin syötöstä läpi ja viimeisteli taidokkaasti loppunumerot 1-3.

Tampere Unitedin luotsi Mikko Mäkelä oli harmistunut pisteiden menetykseen.

- Saimme otetta ja luotua paikkoja. Kaveri oli terävämpi paikoissa. Meiltä hyvä peli mutta tulos jäi uupumaan.

TPV:n kannalta hienoa on, että joukkue on napsinut alkukauden neljästä pelistään täydet 12 pistettä, vaikka peli on selvästi hakenut uomiaan ulkokentille siirtymisen jälkeen. Huolestuttavaa oli puolestaan Cheyne Fowlerin ja Risto Vihisen loukkaantumiset, joiden vuoksi TPV joutui kahdesti vaihtamaan topparia pelin aikana.

Ottelupöytäkirja ja tilastot

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.