TPV ei liukastunut Kakkosen sarja-avauksessa

Odotettu kauden avaus sujui Tampereen Pallo-Veikkojen miehiltä kylmissä mutta helpottuneen voitokkaisissa tunnelmissa. Sarjanousija Nummelan Palloseura antoi kunnon vastuksen TPV:lle, mutta jännittävä ottelu kääntyi lopulta selvästi kotijoukkueelle 4-2.

Avauskierroksella nähtiin poikkeuksellisen arktiset olosuhteet ja etelämpänä pelejä peruttiin ja keskeytettiin. Tampereella peli saatiin päätökseen pahimman lumimyrskyn vasta aloittaessa vyörymistään.
TPV NuPS 2017 04 29

Pyynikin pienellä kentällä pelistä tuli odotetun vaikea Pallo-Veikoille mutta hieman odottamattomalla tavalla. Usein altavastaajaa vastaan peli pyörii tuskaisesti ahtaassa tilaassa. Nyt maalipaikkoja riitti solkenaan, mutta vaikeuksia oli myös toisessa päässä.

Nopea avausmaali ei tällä kertaa riittänyt. Vahvasti aloittaneet punapaidat menivät johtoon jo 9. minuutilla, kun nopea rajaheitto vapautti Mikko Innasen tilanteeseen. Joukkueen kokenein peluri sijoitti rauhallisesti kauden avausosuman.

Odotus olisi voinut olla, että sarjanousija joutuu alistumaan, vaan mitä vielä. NuPS tuli tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin. Mainio keskitys puolustuksen ja maalivahdin väliin tavoitti Mikael Lundstenin: hallittu veto ja peli 1-1.

Kotijoukkueella riitti pelissä selkeitä maalipaikkoja, mutta läpiajojen hyödyntäminen oli pitkään heikkoa. Samaan aikaan toisessa päässä punapaidat olivat yllättävän suurissa vaikeuksissa vieraiden lähettämien keskityspallojen kanssa.

Toisen jakson alkupuolella TPV pääsi kuitenkin jälleen johtoon. Rudi Dieter ryöväsi pallon maalivahti Matti Keskisen edestä. Mikko Innasen pääsi keskittämään ja Salomo Ojala puski Pallo-Veikot johtoon 2-1.

Johtoaseman menetys oli lähellä kymmenen minuuttia myöhemmin, kun TPV yllätettiin nopealla vastaiskulla. Puolittainen läpiajo kuivui ahdistettuna ohilaukaukseen, mutta tuomari Jesse Kananen vei kaikkien yllätykseksi pallon pilkulle, vaikka tilanteessa ei näyttänyt olevan edes kontaktia. Henri Savolainen liimasi kuitenkin heikon rangaistuspotkun ja TPV säästyi.

Loppuminuuteilla TPV sai läpiajoja solkenaan. Monta hukattiin, kunnes Paavo Näykki karkasi NuPS-puolustukselta ja syötti vielä Salomo Ojalalle, joka iski illan toisensa. 3-1 ja ratkaisu nähty.

Silti maaleja tehtailtiin vielä kaksi lisää. Ensin vaihdosta loppuminuuteilla Jesse Oksasen laiturina korvannut Eino Ek teki Näykin tarjoilusta 4-1, ja heti perään NuPS:n Viktor Limnell kuittasi kauniilla laukauksella takakulmaan loppunumerot 4-2.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen saattoi olla tyytyväinen voittoon, vaikka peliesitystä pitää parantaa roimasti seuraaviin peleihin.

- Hyvä että saatiin kausi tänään avattua ja tärkein eli kolme pistettä. Ne tulivat hyvin keskinkertaisella rutiinisuorituksella. Toisella jaksolla peli parani muttei se häikäisevää ollut. Tiedettiin myös että kenttä on heikko jalkapallon pelaamiseen.

- Vastustaja sai ensimmäisestä tilanteestaan maalin ja se toi heille hurmiota peliin. Meillä oli läpiajoja vaikka kuinka paljon, mutta keskityksissä omassa päässä oli vaikeaa. Tällä kentällä pallo tulee niin nopeasti ja vapari puolesta kentästäkin on jo vaaran paikka.

Kausi saatiin kuitenkin käyntiin ja hankalissa olosuhteissa vältettiin pistemenetys, joita niin monesti Pyynikillä on alkukaudesta nähty. Viikon päästä pelit jatkuvat Espoossa.

TPV - NuPS 4-2

1-0 Innanen 9'

1-1 Lundsten 13'

2-1 Ojala 56'

3-1 Ojala 90'

4-1 Ek 90+1'

4-2 Limnell 90+3'


TPV

29        Savolainen Henri        

3        Vihinen Risto        

5        Smeets Tommi

6        Nikkilä Jari        

8        Koroma Mohamed        (11' 20 Ojala Salomo)

9        Dieter Rudi        (74' 17 Oksanen Jesse (90' Ek Eino))

11        Näykki Paavo        

21        Innanen Mikko        

23        Rantala Joonas        

25        Mattila Juho        

56        Ylinen Tomi

 

Ottelun maalikooste : 

Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.