TPV murskasi SalPan harjoitusottelussa 5-0

Sunnuntaisesta harjoitusottelusta odotettiin ennakkoon selvästi kovinta harjoituskauden ottelua tammikuisen Ilves ottelun jälkeen. Kuitenkin alun pienen tasaisen vaiheen jälkeen ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Toki vieraat saapuivat ilman A:n karsintaottelussa pelanneita pelaajia mutta sama tilanne oli myös TPV:llä, kokoonpanossa oli vain 4 vaihtopelaajaa mukana. Tänään TPV:n vauhti hyökkäys- ja puolustussuuntaan oli sen verran laadukasta että SalPa ei käytännössä saanut montaakaan tilanteenpuolikasta kehitettyä. TPV sen sijaan vyörytti laajalla rintamalla tilanteita SalPan maalille.

Ennen ottelun viidettä peliminuuttia ehti TPV hyökkääjät jo kahdesti koittamaan SalPa maalivahdin tarkkaavaisuutta. Vielä ei kuitenkaan aivan verkkoon asti vedot menneet. Vielä ennen ensimmäistä maalia pääsee hyvillä yrityksillä kokeilemaan mm Riihimäki kahdesti, Dieter kertaalleen ja vielä Innasen vaparin jälkeen myös Näykki puskulla mutta vielä ei verkko pullistele.

Kun ottelu on ehtinyt vanheta 24 minuuttia, nähdään ottelun avausmaali. Tommi Smeets syöttää vasemmalle rankkarialueen ulkopuolelle jossa Rudi Dieter saa pallon komeasti eteensä ja tarkka laukaus yläriman alle yllättää SalPa veskarin ja 1-0 taululle. Tästä muutama minuutti eteenpäin ja numerot muuttuvat taululla 2-0 tilanteeksi. Valtteri Hiilloskorpi, Paavo Näykki ja Waltteri Riihimäki aiheuttavat hämmennystä ja komean yhdistelmän päätteeksi Hiilloskorpi irtoaa Näykin syötöstä oikealta laidalta irti ja Hiilloskorven veto yllättäen muuttaa suuntaa SalPa pelaajasta ja pallo verkkoon. Maalivahdilla ei tilanteessa ollut juurikaan mahdollisuuksia.

Vielä ennen taukoa pääsee Riihimäki koittamaan mutta pusku suuntautuu yli maalin. Tämän jälkeen SalPa saa hyvän painostusjakson puoliajan loppuhetkille mutta ei tulosta kuitenkaan hyvän TPV:n puolustamisen ansiosta.

IMG 0434

Toisen puoliajan alkuun pääsee TPV koittamaan nopealla tahdilla muutamaankin otteeseen. Ensin Paavo Näykki syöttää tarkasti oikealta puolelta keskelle josta Riihimäki pääsee koittamaan mutta pallo tulee kuin ihmeen kaupalla molempien tolppien kautta ulos ja veskari ehtii tähän väliin. Tämän jälkeen heti perään Dieter vuorostaan nostelee keskelle ja Näykki ottaa pallon alas josta Innanen laukoo terävästi mutta kulmaksi menee SalPa puolustuksen kautta.

Seuranneen kulman SalPa hoitaa mutta jälkitilanteesta tulee uusi kulma, nyt vuorostaan vasemmalta. Kulman SalPa jälleen hoitaa mutta jälkitilanteesta pallo ajautuu Innaselle keskelle juuri 16 alueen ulkopuolelle josta Innaselta lähtee vetoja kaksin kappalein ja jälkimmäinen painuu vasempaan alanurkkaan ja tilanne jo 3-0.

Tämän jälkeen TPV tekee vaihtoja ja vaihtaa tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän, vaihtoon tulee Näykki, Dieter ja Innanen ja tilalle menee Oksanen, Kiiveri sekä Koroma. Tässä kohtaa lisääntyy vauhti jälleen TPV:n hyökkäyssuuntaan ja tilanteita tulee useita pienellä aikaa. Muutamassa minuutissa kokeilemaan pääsee mm Riihimäki ja Koroma kolmeen otteeseen joista viimeinen kajahtaa voimalla vasempaan tolppaan.

Kun hiukan yli 70 minuuttia on pelattu, loukkaantuu erinomaisesti pelannut Joonas Rantala oikealla sivurajan läheisyydessä ja jatkotilanteesta SalPa saa erinomaisen paikan mutta loppujen lopuksi veto ei edes mene kohti TPV:n maalia vaan päädystä yli. Rantala joutui tuossa kohtaa jättämään kentän ja sisään asteli takaisin Paavo Näykki. Ek siirtyi samalla keskikentältä vasemmaksi pakiksi ja tuttua Einoa nähtiin välittömästi.

Seuraava maali tulee kun Ek nousee vasenta reunaa pitkin aivan päätyrajalle saakka josta komea kova keskitys löytää Jesse Oksasen jonka siirron jälkeen Riihimäki pääsee tälläämään komeasti tilanteeksi jo 4-0. Tästä jälleen muutama minuutti ja jälleen nähdään komea maali. Hienon nousun tehnyttä Valtteri Hiilloskorpea rikotaan oikealla juuri rankkarialueen ulkopuolella vaparin arvoisesti. Riihimäki syöttää vaparista Näykille jonka veto ei mene maalille asti mutta tilanteen tappelee loppuun Mohamed Koroma. Koroman voitettua taistelun pallosta löytää Moha syötöllä Niko Kiiverin keskeltä jonka vedon SalPan maalivahti vielä torjuu mutta torjunnasta pallo ajautuu suoraan Riihimäelle jolla on helppo työ viimeistellä illan toinen osuma ja tilanteeksi ottelussa jo 5-0.

Vielä tämän jälkeenkin pääsi TPV yrittämään lisää osumia kun mm Oksasen antaman kulman jälkitilanteesta Hiilloskorpi sekä Kiiveri taistelevat pallon TPV:lle ja Hiilloskorven komean syötön päätteeksi Smeets pääsee laukomaan mutta SalPa puolustus blokkaa vedon. Tästä minuutti ja Koromaa rikotaan, vapari annetaan nopeana ja Niko Kiiveri on aivan nokikkain SalPa maalivahdin kanssa mutta Nikon venytys ei aivan riitä muuttamaan pallon kulkusuuntaa. Vielä ottelun loppuhetkillä Hiilloskorpi nostelee oikealta hienon keskityksen johon Smeets ennättää ensimmäisenä mutta pusku tolppaan pelastaa SalPa puolustuksen.

Ottelu oli selvästi TPV:ltä harjoituskauden ehjin kokonaisuus ja paremmalla viimeistelyllä taululla olisi olleet paljon rumemmat lukemat. Tänään ottelussa onnistui koko joukkue eikä heikkoa esitystä kentällä nähty. Miika Kalliomäelle jälleen nollapeli ja koko puolustus oli kovassa iskussa joten aivan huimiin esityksiin ei Miikan tänään tarvinnut venyä. Onneksi ottelu ei mennyt rumaksi väännöksi ja isommilta loukkaantumisilta vältyttiin. Rantalan Joonaksen vamman tilannetta seurataan mutta toistaiseksi vaikuttaa että kyseessä olisi ns puujalka.

Linkki maalikoosteeseen: https://youtu.be/IOLzZ8TQvHc

 

Maalit:

24min 1 – 0 Dieter (Smeets)

29min 2 – 0 Hiilloskorpi (Näykki)

51min 3 – 0 Innanen

75min 4 – 0 Riihimäki (Oksanen)

81min 5 – 0 Riihimäki (Kiiveri)

 

Kulmat:

TPV 9

SalPa 1

 

TPV:n kokoonpano:

1 Kalliomäki Miika

3 Vihinen Risto

4 Ek Eino-Veikko

5 Smeets Tommi ”C”

9 Dieter Rudi                      -> 59min 17 Oksanen

11 Näykki Paavo                 -> 59min 7 Kiiveri

14 Riihimäki Waltteri

21 Innanen Mikko               -> 59min 8 Koroma

23 Rantala Joonas              -> 72min 11 Näykki

25 Mattila Juho

28 Hiilloskorpi Valtteri

Vaihdossa:

30 Savolainen

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.