TPV piti Ilveksen kurissa miesten kohtaamisessa

TPV haastoi Veikkausliigassa viime kaudella viidenneksi sijoittuneen Ilveksen kelpo tavalla lauantain harjoitusottelussa ja piti liigamiehet 1-1 tasapelissä. TPV:n komean tasoitusmaalin laukoi Tommi Smeets.

Ottelu oli Ilvekselle talvikauden ensimmäinen ja TPV:llakin alla oli vain kaksi kevyempää harjoituspeliä joulukuulta. Kumpikaan ei ollut liikkeellä aivan täydellä ykkösmiehistöllä ja vaihtoja tehtiin runsaasti. Nämä näkyivät luonnollisesti peliesityksessä.

Avausminuutit povasivat punapaidoille vaikeaa peliä Ilveksen päästessä useampaan otteeseen pystysyötöillä vaarallisiin tilanteisiin. Maali nähtiin ottelun vanhettua vain nelisen minuuttia. TPV-puolustus katkaisi epäonnistuneesti pallon, joka oli menossa paitsiossa olevalle pelaajalle. Seurauksena taustalta tullut Iiro Järvinen pääsi karkuun ja laukoi keltapaidat johtoon ohi TPV:n maalia vartioineen Miika Kalliomäen.

Järvisellä oli myöhemmin paikka toiseenkin osumaan, mutta sen Kalliomäki koppasi kiinni. Peliote alkoi tasaantua ja TPV pääsi rytmiin mukaan. Ilves ei saanut rakennettua enää montaa vaarallista paikkaa.

Pallo-Veikot oli ottelussa luonnollisesti suurimman osan ajasta puolustuskannalla, mutta hyökkäsi kuitenkin palloa puolustuksesta kierrättäen ja pyrki terävästi pystyyn.

Maalinteossa joukkue onnistui erikoistilanteesta 37 minuutin kohdalla. Joukkue sai vapaapotkun 25 metriä Ilveksen maalilta. Tommi Smeets ampui komean kierteisen laukauksen, joka yllätti Ilveksen maalivahdin William Rosenlöfin.

5 Smeets Tommi2 2016Tommi Smeets laukoi komean tasoitusmaalin

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi suurimman osan miehistöstään, ja keltapaitojen peli oli sekaista. TPV sai melko helposti pidettyä vastustajan pois vaarallisilta paikoilta. Lähinnä Eero Tamminen pääsi kertaalleen avopaikkaan laukoen kuitenkin ohi, mutta myös punapaidat saivat omat tilanteensa.

Kokonaisuudessaan TPV:n valmennusjohto saattoi olla tyytyväinen näkemäänsä. Joukkue lähti peliin teemana puolustuspeli, joka toimi alkuminuuttien jälkeen mainiosti. Ilves-hyökkäykset tyrehtyivät säännöllisesti paitsioihin ja TPV:n tiiviiseen pelaamiseen.

- Hyvä puolustuspeli meiltä. Ilves ei päässyt meidän muodon sisään. Omaan pään erikoistilanteet olivat viime kaudella murheena, mutta nyt meillä on vähän uusi systeemi ja se toimi, valmentaja Jukka Listenmaa kertasi.

- Tähän asti olemme keskittyneet puolustuspeliin. Tämän jälkeen vaihdetaan huomiota hyökkäyspeliin, kun harjoitukset jatkuvat.

Loukkaantumisrintamalla TPV:n tilanne on melko hyvä, mutta Ilves-peli tuotti yhden tapauksen lisää. Jussi Perttula poistui kentältä toisella jaksolla takareittään pidellen.

Ilves - TPV 1-1 
4' 1-0 Järvinen
37' 1-1 Smeets

TPV
22 Kalliomäki
3 Vihinen
4 Ek
5 Smeets
8 Koroma
9 Dieter (57' 17 Oksanen)
11 Näykki
14 Riihimäki (46' 29 Grabovci)
23 Rantala (46' 2 Perttula (67' 19 Syrjänen))
25 Mattila
90 Ylinen (76' 28 Karimäki)

 MG 8665 II

 MG 8679 II

 MG 8688 II

 MG 8697 II

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.