Vaikeaksi menee

Puoliaika 4

© Kuva: Ismo Alhoniemi

TPV:n tilanteeseen ei tullut helpotusta perjantaina Kaupissa, vaan Ilveksen kakkosjoukkue paketoi ottelun puolessa tunnissa ja vei kallisarvoiset sarjapisteet lukemin 3-0. Tällä kertaa pelistä ei jäänyt edes jossiteltavaa, vaan työläs avausjakso vei Punaisilta mahdollisuudet kohentaa sarjatilannettaan, joka käy kierros kierrokselta vaikeammaksi.

Ilveksen maaleissa oli muutama yhdistävä tekijä. Kaikki maalit viimeisteli knallin arvoisesti Linus Rönnberg – viimeisen osuman pilkusta. Kaikkia maaleja edelsi Punaisten hävitty kaksinkamppailu ja pallonmenetys, joka mahdollisti terävän vastahyökkäyksen. Annettua etumatkaa ei saatu missään vaiheessa kiinni, vaikka toisella jaksolla Paltsareillakin oli paikkansa.

Maaliin poikkeusluvalla saatu Sami Maja ei voinut Ilveksen osumille mitään. Ilves-Kissoista siirtynyt Maja oli pelissä mukana aktiivisesti, ja kommunikoi ohjeita kenttäpelaajille tunteella koko matsin ajan.

Tappio jätti TPV:n sarjataulukkoon todella ikävään asemaan. Otteluita on jäljellä kuusi, ja ero putoamisviivaan venähti jo seitsemään pisteeseen. Putoamisesta ei ole mukava puhua, mutta tätä menoa se alkaa valitettavasti olla realismia.

Valmennus joutui myöntämään ottelun päätyttyä realiteetit. ”Oltiin todella paljon jäljessä kaikilla osa-alueilla”, totesivat Mikko Innanen ja Kari Sainio yhteen ääneen.

”Tähän asti paikallispelit ovat sujuneet hyvin, mutta tällä kerralla kaikki meni alusta asti pieleen. Toinen jakso oltiin jotenkin mukana, mutta ensimmäisellä jaksolla ei oltu paikallispelin vaatimalla tasolla. Kaikki kaverin maalit tulivat samanlaisista virheistä, ja peli oli puolessa tunnissa ohi.”

TPV jatkaa otteluitaan Kaupissa lauantaina 18.09, jolloin vastassa on PIF.