Suomen Cup - TPV taipui Ilves-Kissoille jatko-ottelun jälkeen numeroin 2-4

Pirkkahalliin siirretty ottelu pelattiin aamutuimaan alkaen klo 11.00. Ilman yleisöä pelattu ottelu oli tasaista vääntöä.
Vastoin monia ennakkoasetelmia, kuskin paikalla olikin vahvasti uudistunut kotijoukkue.
TPV johti ottelua kahteen kertaan, mutta rutinoitunut Ilves-Kissat tuli tasoihin 81 minuutilla ja edessä oli 2x15 min jatko-ottelu.
 
Ottelu alkoi TPV:n komennossa ja johto-osuma syntyikin jo 7 minuutilla.
TPV:n vasen laitapuolustaja Miska Huttunen katkaisi vieraiden hyökkäyksen ja syötti Antti Kujalan nopeaan vastahyökkäykseen.
Tämä eteni päätyrajalle asti ja lähetti tarkan keskityksen maalille, josta oikea laituri Akseli Lähteenmäki sijoitti helposti punapaidat johtoon.
 
Tämän jälkeen pikku hiljaa myös Ilves-Kissat sai peliään käyntiin ja tasoitus syntyi 22 minuutilla ex-TPV hyökkkääja Mika Ahosen puskiessa maalin edestä ohi voimattoman TPV-maalivahti Jaakko Häyhän.
Maalia edelsi TPV:n puolustuksen huono purkupallo, joka välittömästi toimitettiin oikealta laidalta takaisin maalin edustalle.
 
Enempää maaleja ei sitten ensimmäisellä puoliajalla tehty, vaikka molemmilla joukkueilla oli useita hyviä hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja.
 
Toinen puoliaika jatkettiin samoissa merkeissä. Peli aaltoili päädystä toiseen ja tilanteita syntyi. Jakson avausmaalin teki jälleen kotijoukkue.
Ja maali oli lähes isäntien 1-0 maalin toisinto. Nyt oikea laitapuolustaja Aleksi Rantanen avasi pitkällä Granit Shalan vauhtiin, joka eteni  vahvasti ja keskitti.
Ilves-Kissojen maalivahti Sami Maja hivenen haparoi, ja pallo päätyi vasempaan laitaan Antti Kujalalle, joka sai laittaa pallon tyhjiin. Ottelua oli pelattu 58 minuuttia.
Mitään kunnollista kiria ei vieraat saaneet aikaan ja TPV:n johti piti.
Noin 70 minuutin kohdalla sattui ikävä tilanne, kun Ilves-Kissojen kulmapotku annettiin maalin eteen.
Jaakko Häyhä hyppäsi palloon kuten vieraiden toppari Ville Puustinen, pallo maaliin, mutta Puustinen jyräsi Häyhän sairaslomalle eikä maalia hyväksytty.
TPV vaihtoi maalille Antti Paasin. Tilanne oli huono myös sen suhteen, että vaihtotapahtuma oli puoliajan viimeinen sallittu kotijoukkueelle.
Näin loppujakson ajaksi ei enää saatu tuoreita jalkoja peliin.
 
Lopulta Ilves-Kissat onnistui, kun heidän noin kymmenes kulmapotku annettiin etualueelle. Palloon ensimmäisenä säntäsi maalin edestä Iiro Riponiemi,
jonka taitavaa nikkausta ei Paasi ruuhkan takaa havainnut ja pallo upposi takanurkkaan.
 
Jatko-ottelu pelattiin edelleen tasaisissa merkeissä, mutta maaleja onnistui tekemään vain vierailija.
Tosin voittomaalin teki TPV. Puolustuksen ja maalivahdin kommunikointi ei toiminut,
ja epäonnekseen TPV:n toppari Lauri Merikoski pukkasi Ilves-Kissojen pitkän sivurajaheiton maalin edestä omaan maaliin.
Jatko-ottelua oli pelattu tuolloin vasta 6 minuuttia. TPV ei kuitenkaan lannistunut vaan yritys jatkui koko ottelun loppuun saakka.
Neljännen Ilves-Kissojen maalin pukkasi koko ottelun vaarallisesti hyökännyt Toni Toijala juuri ennen ensimmäisen jatko-ottelun puoliskon päättymistä.
 
Toinen jatko-ottelun puoliaika ei monia kunnollisia tilanteita tarjonnut.
Paras kavennuspaikka oli Nuutti Mustalahden läpiajo noin 4 minuutin kohdalla, mutta tilanteen hoiti varmasti vastaan tullut maalivahti Maja.
Näin TPV:n Cup taival päättyi ensimmäiseen otteluun. Ottelu antoi kuitenkin varmasti uskoa tulevaan, sillä melko kokematon TPV taisteli tasapäisesti vahvan vastustajan kanssa.
Usea TPV:n pelaaja pelasi ensimmäisen merkityksellisen miesten ottelunsa.

 

TPV:n kokoonpano :

1 Häyhä Jaakko -> 72’ 13 Paasi Antti

2 Rantanen Aleksi

3 Merikoski Lauri

4 Keronen Otto

5 Huttunen Miska -> 98’ 16 Matar Ali

6 Paavola Akseli -> 98’ 7 Keväänranta Tino

8 Shala Granit

9 Kujala Antti -> 98’ 17 Kauhanen Kudzi

10 Stenroos Julius

11 Lindholm Niklas -> 51’ 15 Tuomi Roope

14 Lähteenmäki Akseli -> 59’ 24 Mustalahti Nuutti

SC 300121 tilanne4

Suomen Cup 300121 aloituskokoonpano1