TPV varmisti sarjapaikan ensi kaudelle Kakkoseen

MG 0548 Rajattu

TPV ja Atlantis FC järjestivät maalijuhlat Tammelan jäähyväisottelussa viime lauantaina. TPV pelasi näinollen viimeisen ottelunsa Tammelan Stadionilla toistaiseksi, kunnes uusi stadion valmistuu muutaman vuoden kuluessa. Se mihin TPV ottelunsa saa siirrettyä jää toistaiseksi vielä auki. Luultavammin kuitenkin Kaupin uusin lämmitettävä tekonurmi tulee jatkossa toimimaan TPV:n kotikenttänä. 

TPV hallitsi jälleen ottelun alkuhetkiä ja aloitti myös maalinteon. Ottelun 28 minuutilla Paavo Näykki lataa pallon pienen siirron jälkeen oikeaan nurkkaan, eikä Atlantis maalivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia estellä kovaa vetoa. Esityön maalin tekivät Juho Mattila, Näykki itse sekä vielä kaatuessaankin Niklas Lindholm. Näykin veto lähtee melko keskeltä juuri kaaren kohdalta.

Ensimmäisellä jaksolla ei lisää maaleja nähdä, mutta toinen jakso tuokin sitten useita maalipaikkoja sekä maalejakin.

Ottelu ehtii vanhentua 66 minuutille asti kunnes jälleen tapahtuu. Ensin Erkka Helminen tällää pallon pystytolppaan, josta peliväline jää Atlantis puolustuksen kauhuksi pyörimään rankkarialueelle. Paavo Näykki jälleen paikalla ja toisella yrittämällä veto suuntautuu maalia kohden ja painuu verkkoon saakka. Tässä kohtaa alkoi jo sarjapaikan varmistuminen tuntumaan mahdolliselta. Mutta, mutta, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin niin 2-0 lukemat tuntuvat olevan TPV:lle myrkkyä. Vajaa viisi minuuttia ja palloa kaivetaankin jo omasta maalista. Impton Söderlund saa pitkän syötön rankkarialueen rajoille ja ehtii ensimmäisenä palloa hiukan tökkäämään itselleen eteenpäin ja näin ollen TPV maalivahti Antti Kuusinen jää tilanteessa voimattomaksi kun Söderlund ohittaa Kuusisen ja saa törkätä pallon tyhjään rysään.

Vajaa seitsemän minuuttia kavennuksesta TPV saa rankkarin ja vetoa astelee ampumaan tilanteessa rikottu Jesse Oksanen. Oksanen painaa painavan vedon oikealle alas eikä maalivahti palloon ylety vaikka aavistaakin oikeaan nurkkaan. Tilanne 3-1 ja sarjapaikan varmistuminen alkoi jälleen maistumaan jo kielellä. Vaan ei niin ei, tilannetta ei saada jäädytettyä millään vaan Atlantis saa painetta jatkuvasti TPV päätyyn.

Atlantiksen Tommaso Conti tekee ottelun ehkä komeimman osuman vaikkei Näykin ensimmäinenkään paljoa huonommaksi jää. Keskitys TPV maalille oikealta, jonka Verneri Uimonen puskee rankkarialueen rajoille. Conti kuitenkin tällää volleystä ja veto on komea ja painuu Kuusisen käsien kautta oikeaan nurkkaan. Kavennuksen kohdalla kellossa oli pelattuna jo 85 minuuttia. 

Tämän jälkeen olisi pitänyt jälleen jäädyttää peli ja ottaa hallinta itselleen, mutta kuinkas sitten taas kävikään ? Vaihdosta kentälle tullut Obi Metzger oli eri mieltä ja pisti ottelun vielä tasoihin. Paine TPV päädyssä jälleen ja Atlantis hyödyntää TPV:n jäätymisen. Rankkarialueen kaarella Metzger täysin vapaana ja pienellä siirrolla hänelle pallo. Tästä myös hyvin onnistunut veto ja pallo painuu Kuusisen ohi verkkoon. Edellisestä osumasta oli ehtinyt kulua aikaa vain vaivaiset kaksi minuuttia. Nyt alkoikin jo näyttämään yhtäkkiä todella pahalta ja jo melko varmalta näyttänyt sarjapaikan varmistuminen jälleen kaukaisemmalta haaveelta. Onneksi uutiset Espoosta kertoivat, että FC Jazz oli hoitelemassa omaa otteluaan 0-2 lukemin ja siten vielä oli myös hiukan helpompi hengittää.

Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty ja tasapelin tuoma piste sekä FC Jazzin voitto Espoossa tiesivät että sarjapaikka oli näin varmistettu myös ensi kaudeksi Miesten Kakkoseen. TPV:n viimeinen ottelu pelataan Porissa, joka kuitenkin on siirtymässä sunnuntailta lauantaille ja kenttäkin vaihtumassa Herralahden kentäksi. Tästä somekanavilla lisää kunnes asia varmistuu.

Tilannekooste Henri Kilpinen:

Tulos

Kokoonpanot

Tilastot

MG 0444 RAJATTU

MG 0484 RAJATTU

MG 0524 Rajattu

MG 0529

MG 0548 Rajattu

MG 0573 Rajattu

Kuvat: Tapio Kalliomäki

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.