Tammelan vierasottelusta kauden kolmas tappio

Sunnuntain Tammelan vierasottelusta moni odotti TPV:n kurssinkääntöpistettä, mutta Ilves 2 oli terävämpi maalipaikoissaan. Ottelu pysyi melko tasaisena tuloksesta huolimatta ja oli parasta TPV:tä hetkeen aikaan. Ottelun ratkaisupisteeksi nousi 62 minuutilla Ardian Kovaqille lätkäisty toinen keltainen kortti. 

 

Ottelun ensimmäinen osuma tulee jälleen heikosti pelatun tilanteen jälkeen, jossa TPV:llä on ensin paikka purkaa kulman jälkeinen paine pois omasta päästä. TPV puolustus onnistuu ensin purkamaan kulman, mutta purku jää n 30 metriin eikä tilanteessa tulla riittävästi iholle ja Ilves 2 saa levittää tilanteen jälleen oikealta laidalta paineeksi TPV päätyyn. Laidalta annetaan aivan rauhassa keskitys mihin ei yksikään TPV pelaaja ennätä peittämään ja keskitys on todella hyvä. TPV topparit eivät saa tilannetta purettua vaan Samuel Dahan saa liipata pallon rauhassa ohi hieman hölmistyneen Antti Kuusisen.

Tätä ennen TPV:llä oli jo parikin hyvää tilannetta Ilves 2 maalilla, mutta tulos jäi taululta puuttumaan. Kotijoukkueen johto-osuma ei lannista tälläkertaa punapaitaisia vaan vauhtia lisätään velä pari napsua. Maalipaikoille pääsee ensin Mauno Sirén , mutta kova veto pysähtyy kuitenkin Ilves 2 maalivahtiin. Seuraavaksi yrittämään pääsee hyvin pelatun vaparin jälkeen läpiajosta Kristian Yli-Hietanen, veto jälleen päin veskaria. Tilanteen perään Tomi Ylinen saa tilaisuutensa ja ohittaa jo Ilves 2 maalivahdin, mutta kotijoukkueen puolustus siivoaa pallon väljemmille vesille maaliviivalta. Tauolle mennään kuitenkin 1-0 lukemissa.

Ottelun ratkaisutekijäksi noussut tilanne nähdään 62 minuutilla. TPV pelaa oikealla laidalla hyökkäyssuuntaan löysästi ja kotijoukkue nappaa pallon ja kääntää pelin hyökkäyssuuntaan. Pian kuljetus pysähtyy n 40 meriä maalista kun Ardian Kovaqi tulee kohti Ilves 2 pelaajaa ja nojaa tämän kumoon. Tilanteessa ei nouse kädet eikä ole normaalia kamppailutilannetta yhtään kummempi. Ottelun päätuomari Lassi Siukkola puhaltaa kuitenkin pilliinsä. Jokainen Tammelassa ollut luultavasti odotti vihellyksestä pelkkää vapaaapotkua, mutta Siukkola nostaakin keltaisen kortin Kovaqille ja koska Kovaqi oli jo aiemmin saanut varoituksen niin tarkoitti se toista keltaista ja perään ulosajoa tarkoittavaa punaista.

Tähän ei heti vielä taistelu voitostakaan loppunut, mutta raskaaksi taisto alkoi pelaajien jaloissa jo pikkuhiljaa käymään. 

Lopullinen niitti nähdään kun 82 minuutilla Ilves 2 lisää johtonsa 2-0 tilanteeseen. Tilanne lähtee lähes Ilves 2 omalta 16 rajoilta, nopeasti pelattu kahdella-kolmella kosketuksella Tomas Varhi läpi vasemmalta laidalta eikä hän erehdy, vaan pallo painuu verkkoon Elias Vallin ja Antti Kuusisen estelyistä huolimatta. 3-0 olikin jo 85 minuutilla pelkkää kosmetiikkaa, Ilves 2 pääsee 3 vs 2 hyökkäykseen ja viimeinen syöttö Varhille menee pitkälle, mutta Varhi ehtii pallon hakemaan ennen kun se ylittää päätyviivan ja sijoitus takakulmaan ohi Antti Kuusisen on selviö. Paremmalla pelinluvulla Kuusinen olisi ehkä voinut tilanteen pelastaa tulemalla reilusti vastaan ja kenties  olisi voinut tilanteen siten vielä pelastaa.

Näin ottelu päättyy 3 - 0 ja kolmas tappio Kakkosessa tälle kaudella on tosiasia. 

Hyvää ottelussa oli punaiseen saakka pelaaminen, sekä nuorten pelaajien peliaika. Antti Kujala, Miska Huttunen 30 minuuttia, Granit Shala 23 minuuttia, Elias Valli ja Nuutti Mustalahden Kakkosen debyyttiminuutit 15 minuuttia.

Huonoja uutisia tuli myös kun jo kovin pitkäksi venynyt loukkaantuneiden lista sai jatkoa Jari Nikkilän takareiden petettyä. Tällä hetkellä TPV:n sairastuvalla on tunkua kun poissa ovat Paavo Näykki, Erkka Helminen, Mustafa Hussein Zada, Topi Järvi, Jari Nikkilä sekä seuraavasta pelistä poissa on punaisen kortin takia Ardian Kovaqi. Myös Tuomas Lähdesmäki on sivussa kunnes kunto alkaa olemaan kohdillaan.

Tilannekooste:

 

IMG 2878

 

Näyttökuva 2020 8 2 kello 21.11.11

 

Näyttökuva 2020 8 2 kello 21.11.27

 

Näyttökuva 2020 8 2 kello 21.11.44

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #19 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.