TPV:n Cup matka tyssäsi Jippoon

Kakkosen Cupin välierässä TPV:n vauhti ei riittänyt voittoon vaan Jippo vei ottelun nimiinsä 1-3 lukemilla. 

Jippo aloitti maalinteon jo ottelun 13 minuutilla, vaikka TPV hallitsikin ottelun alkuhetkien kenttätapahtumia. TPV:n puolustus ja maalivahdin yhteistyö sekä puhe ei tilanteessa toiminut vaan Jipon Nuutti Tykkyläinen prässäsi pallon Antti Kuusiselta Aleksis Lehtoselle, joka käytti tilaisuutensa ja vei vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Ottelun toinen maali syntyi, kun ottelu oli vanhentunut 22min ja tälläkin kertaa oli asialla sama pari, Tykkyläinen passasi takaviistoon ja Lehtonen pääsi painamaan pallon verkkoon. 

TPV ei saanut ensimmäisellä jaksolla varsinaisesti hyökkäyspelaamistaan kuntoon tai ei ainakaan päästy kunnollisille maalipaikoille. 

Toiselle jaksolle haettiin pikaista muutosta ja vaihtoja suoritettiin heti tauolla kaksi. Kentältä pois tulivat Antti Kujala sekä Granit Shala, vastaavasti kentälle kirmasivat Mauno Sirén ja Mustafa Hussein Zada

Kuitenkaan heti ei maalinteko onnistunut, vaikka paikkoja alkoikin tulemaan. TPV kolisutteli kahteen otteeseen maalitolppia ja kerran Jesse Oksanen pääsi Sirénin loistosyötöstä pommittamaan, mutta tällä kertaa vielä Jippo puolustaja sai vedon blokattua. Ottelun 73 minuutilla vihdoin Jesse Oksanen pääsi kavennuksen iskemään. Loistava keskitys laidalta Verneri Uimoselta, jonka Jipon puolustus yrittää purkaa, mutta pallo pusketaan suoraan Oksaselle, joka vetää vastapalloon puolivolleystä ja veto painuu etunurkasta verkkoon.

Kahteen otteeseen toisella jaksolla Jippo puolustus siivosi pallon lähes maaliviivalta pois. TPV ei kuitenkaan enempää osumia saanut aikaiseksi. Ottelun viimeinen niitti tuli, kun peliaika oli jo täyttymässä tilanteessa, jossa Hussein Zada kaatoi Jippo hyökkääjän boksissa ja erotuomari näytti pilkkua. Jipon Jere Hiltunen asteli vetoa ampumaan ja varma laukaus oikeaan ylänurkkaan ja TPV maalilla Antti Kuusinen oli voimaton ja lopputulokseksi taululle merkattiin 1-3 ja näin ollen Jippo saavutti paikan Kakkosen Cupin finaaliin sekä saa ensi viikonlopulle Veikkausliigajoukkue FC Interin vieraakseen.

TPV:llä näkyi poissaolot aika selvästi eikä nuoret aivan parhaaseensa yltäneet. Kuitenkin toisen jakson esitys oli jo lupauksia antava vaikkei maaleja voittoon asti riittävästi aikaiseksi saatukaan. 

Seuraavaksi TPV kohtaa harjoitusottelussa tulevana lauantaina 14.3 MuSan Porissa klo 13:00.

Myös TPV:n joukkueessa tapahtuu muutoksia, kun TPV ja Hakim Belbachir ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2020 koskeneen pelaajasopimuksen. Purkuehdotus lähti pelaajan aloitteesta eikä TPV halunnut esteenä olla, jos peliaikaa olisi muualla paremmin tarjolla. Näin Belbachir on vapaa siirtymään toiseen seuraan välittömästi. 

 

TPV:n kokoonpano:

1 Antti Kuusinen
3 Ardian Kovaqi
6 Jari Nikkilä C
7 Jesse Oksanen
8 Erkka Helminen
9 Antti Kujala -> 46min 4 Mauno Sirén
11 Tomi Ylinen
18 Topi Järvi
20 Verneri Uimonen
22 Granit Shala -> 46min 2 Mustafa Hussein Zada
23 Joonas Rantala
 

Vaihdossa lisäksi: 

5 Elias Valli
17 Ali Matar
26 Miska Huttunen
30 Aapo Sipponen

 

Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV JIPPO Kulma

TPV JIPPO Erkka

TPV JIPPO Jesse

TPV JIPPO Tomi