Verneri Uimonen tuo kokemusta ja malttia

Verneri Uimonen 21.12.19

 

TPV:n puolustus vahvistuu, kun Verneri Uimonen (28) siirtyi Tampere Unitedista punapaitoihin. Ilveksen edustusjoukkueessakin pelannut Uimonen tuo puolustukseen, mutta koko joukkueen pelaamiseen ison määrän kokemusta.

- Kun ikää on tullut, niin se suurin nopeus on kadonnut, mutta sen pystyy korvaamaan fiksummalla pelaamisella ja sijoittumisella, Uimonen huomauttaa.

Nelivuotiaana jalkapallon pelaamisen aloittaneen Verneri Uimosen laji ei ole yllätys. Isä nimittäin on Arto Uimonen, 376 pääsarjaottelua pelannut Hakasta ja Ilveksestä tuttu mies. Isä-Uimonen toimi myös Ilveksen päävalmentajana.

Neljä edellistä kautta Uimonen edusti Tampere Unitedia. Otteluja on kertynyt myös TPV:n junioreissa. Ikää oli vasta 18 vuotta, kun Uimonen pääsi Ilveksen edustukseen, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta peliaikaa ei tullut riittävästi eikä paikka pelaavassa kokoonpanossa vakiintunut. Niinpä mies siirtyi NoPS:iin, josta tie vei kaudeksi 2016 Tampere Unitediin.

Uimonen tietää olevansa kokenut ja toivoo pystyvänsä edesauttamaan TPV:n nuoria pelaajia, joilla ottelumäärä ei yllä lähellekään samaa. Niin sanottu pelin kasassa pitäminen ja taktinen osaaminen ovat asioita, joissa Uimonen uskoo oman kokemuksensa näkyvän.

Uimonen mainitsee muun muassa pelaajien oikeat etäisyydet ja taktiikan noudattamisen, joita nuoremmat ja kokemattomammat pelaajat eivät välttämättä aina pelin tuoksinassa muista.

- Onhan meillä muitakin kokeneita. Esimerkiksi Jari Nikkilällä on vielä enemmän kokemusta ja tieto-taitoa taktiikkaan liittyen.

- Nuorien pelaajien auttamisen ohella itselleni on tietysti tärkeää, että omalla pelaamisellani kykenen auttamaan koko joukkuetta. Ehdoton tavoite on nousta takaisin Ykköseen ja toivottavasti minusta on hyötyä tämän tavoitteen saavuttamisessa, Uimonen sanoo.

Valmentajille Uimonen on aina ollut luottopelaaja ja samaan hän toivoo pääsevänsä TPV:ssäkin.

- Pelaan oikeana puolustajana, mutta tarvittaessa pystyn pelaamaan muillakin pelipaikoilla. Pidän itseäni pelaajana, joka kykenee pelaamaan samalla tasolla ottelusta toiseen. Kun ikää on tullut, niin se suurin nopeus on kadonnut, mutta sen pystyy korvaamaan fiksummalla pelaamisella ja sijoittumisella, Uimonen huomauttaa.

Punapaitojen ”ranskalainen visiitti” Ykkösessä oli Uimoselle yllätys. TPV tuli tutuksi joukkueeksi yhteisten Kakkosen kausien ja harjoitusotteluiden myötä.

- Tiedostin, että TPV:lle tulee vaikea kausi, mutta en kuvitellut joukkueen tulevan saman tien takaisin Kakkoseen.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.