66 Ykkösen ottelun Erkka Helminen TPV:hen

Erkka Helminen 1 20.12.19

 

Viime kaudella 16 ottelua Ykkösessä pelannut Erkka Helminen siirtyy FC Hakasta TPV:hen. Vasta 23-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on takanaan 66 Ykkösen ottelua, joissa hän on tehnyt 13 maalia.

- Uskon ja toivon tuovani tullessani pallovarmuutta hyökkäyspelaamiseen ja syöttämiseen, Helminen sanoo.

Ei liene yllätys, että Erkka Helminen monien muiden jalkapalloilijoiden tapaan aloitti pelaamisen ”ihan pienenä”. Ensimmäinen seura oli kotikaupungin Toijalan Pallo, josta tie vei C-juniorina naapurikaupunki Valkeakosken Hakan juniorijoukkueisiin.

Lopulta samainen tie vei aina Hakan edustusjoukkueeseen asti, jossa Helminen pelasi viime kaudella 16 Ykkösen ottelua. Veikkausliigaan noussut joukkue ei kuitenkaan tarjonnut enää jatkosopimusta.

Vasta 23-vuotias Helminen tuo TPV:hen iästään huolimatta ison määrän kokemusta. Helminen toivookin saavansa TPV:ssä isomman roolin, mikä hänellä oli Hakassa.

- Uskon ja toivon tuovani tullessani pallovarmuutta hyökkäyspelaamiseen ja syöttämiseen. Uskon, että näissä minulla on annettavaa. Paljon 10-paikalla pelanneena on maalipaikkojen luominen varmaan minun parhaita puoliani, koska tällainen rooli kuuluu tuon paikan pelaajalle, huomauttaa Helminen.

Helmisellä ei ole kokemusta Kakkosessa pelaamisesta, mutta hän tietää Ykkösen joukkueiden ja pelaajien luonnollisesti olevan isossa kuvassa parempia.

- Onhan se selvää, että aina kun noustaan porrasta ylemmäksi, kaikki asiat ja kaikki tekeminen paranevat. Haka kohtasi kauden aikana kolme kertaa TPV:n ja joukkueen putoaminen Kakkoseen oli minulle pienoinen yllätys, sanoo Helminen.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.