Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

Aanssi Ylinen 1 23.10.19

 

TPV:n putoaminen Ykköseen oli paha pettymys joukkueelle ja iso yllätys asiantuntijoille. Ykkösen avaustilaisuudessa julkaistun valmentajille ja kapteeneille tehdyn kyselyn mukaan valtaosa vastaajista ilmoitti putoajan löytyvän kolmikosta AC Kajaani-MuSa-MYPA.

- Jokainen tämän joukkueen pelaaja yritti ja teki parhaansa. Vastuu asioiden tilasta on täysin minun, eikä ketään muuta voi ja saa syyttää, sanoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Anssi Ylinen sanoo heti haastattelun ensimmäisessä lauseessa kauden päättyneen toisin, kuin hän uskoi sen päättyvän. Ylisen mielestä nousun jälkeen vuosi sitten vallinneet odotukset ja uskomukset vaihtuivat joukkueen rakentamisen aikana toisiksi.

- Muiden joukkueiden valmentajien pieleen menneet veikkaukset kertovat siitä, että talven laadukkaat harjoituksemme ja hyvät ottelumme Suomen cupissa antoivatkin väärän signaalin kaikille. Asiat eivät kuitenkaan  menneet sillä tavalla kuin valmentajat ja pelaajat ajattelivat. Pelaajiakin oli tulossa paljon ja joukkue kiinnosti mutta tapahtui se, mistä bisnesmiehet varoittelevat eli kaikki munat laitettiin samaan koriin, Ylinen sanoo.

Ylinen uskoo valmentajakollegoidenkin yllättyneen kauden aikana TPV:n pelaamisesta ja tuloksista: putoamiseen ei uskottu.

- Jokainen Ykkösen valmentaja oli luonnollisesti talven aikana kiinnostunut meistä, seurasi meitä ja katsoi sitä yhdessä tekemisen meininkiä, joka joukkueella oli talven aikana. Näkemänsä perusteella he eivät voineet tulla mihinkään muuhun loppupäätelmään kuin siihen, että TPV pysyy Ykkösessä, Ylinen huomauttaa.

Energiaa meni muuhun kuin harjoittelemiseen

Jotain kuitenkin muuttui siinä vaiheessa, kun joukkue siirtyi Pirkkahallista keväiseen Kaupin Urheilupuistoon. Muutos osoittautui lopulta kesän aikana paljon suuremmaksi, kuin vain siirtymiseksi sisältä ulos.

Ylisen mukaan useista häiriötekijöistä johtuen tekemisen laatu heikkeni.

- Meillä oli ulkoisia mutta myös sisäisiä häiriötekijöitä, jotka valitettavasti vaikuttivat tekemiseemme. Näitä asioita on tietysti ulkopuolisten vaikea ymmärtää, mutta asioiden keskiössä olleena pelaajat ja me valmentajat emme voi ummistaa silmiämme ikävien tapahtumisen vaikutukselta, sanoo Ylinen.

Ylinen uskoo loppukevään ja alkukesän aikana energiaa menneen ”ihan muihin asioihin, kuin laadukkaaseen harjoittelemiseen”.

- Takuulla jokainen pelaaja yritti ja teki parhaansa. Vastuu asioiden tilasta on täysin minun, eikä ketään muuta voi ja saa syyttää. Päävalmentajana vastuu oli minun ja myös siitä olen vain minä vastuussa, että viiden tappiottoman ottelun putki ei jatkunut eikä suuntaa pystytty enää loppukaudella korjaamaan, Ylinen sanoo.

Raha ei tee onnelliseksi mutta auttaa

TPV:n budjetti oli Ykkösen pienin. Halutaan asia myöntää tai ei, niin joka tapauksessa rahalla on urheilussa suuri merkitys.

Tästä esimerkkinä ovat kaksi muuta nousijajoukkuetta MuSa ja MYPA, jotka pystyivät satsaamaan ja tekemään budjetin, joka mahdollisti riittävät ja laadukkaat pelaajahankinnat. Puhumattakaan AC Oulun osakeannista. Suurimman osan kaudesta TPV:n takana ollut MYPA pystyi kauden aikana vahvistamaan joukkuettaan ja loppukaudesta kääntämään oman laivansa suunnan. TPV ei tähän pystynyt.

Puolustus oli Ylisen mukaan koko kauden ajan joukkueen Akilleen kantapää. Kun edelliskaudella Kakkosessa koko joukkueena puolustaminen oli laadukasta ja niin sanottuja halpoja sekä viime hetken maaleja ei päästetty, jäi joukkue tällä kaudella liian kauaksi toivotusta tekemisestä.

- Asiat, joiden avulla me menestyimme kaudella 2018 toimivat vielä talvella, mutta kesällä emme saaneet asioita enää toimimaan. Harjoittelimme paljon, mutta otteluissa koko joukkueena puolustaminen ei enää toiminutkaan. Asiat tietysti kulminoituivat oman maalin edessä, huomauttaa Ylinen.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Anssi Ylinen 2 23.10.19

Tämän kuvan ottohetkellä, kesään valmistautuvan Kaupin harjoituskentällä Anssi Ylinen ja koko joukkue uskoivat Ykkösessä säilymiseen. Takana oli hyvä talvikausi harjoituksineen, Suomen Cupin otteluineen ja harjoitusotteluineen.

 

 

19.01.2020

Harjoitusottelusta 0-4 voitto

in Edustus uutiset
Joonas Rantala 9.1.20
09.01.2020

Joonas Rantala jatkaa TPV:ssä

in Edustus uutiset
Antti Kuusinen 8.1.20
08.01.2020

Kuusinen ja Mättö tekivät sopimukset

in Edustus uutiset
Verneri Uimonen 21.12.19
21.12.2019

Verneri Uimonen tuo kokemusta ja malttia

in Edustus uutiset
Erkka Helminen 1 20.12.19
20.12.2019

66 Ykkösen ottelun Erkka Helminen TPV:hen

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.