Häviö jätti tyhjän olon

 

MYPA TPV 1

 

TPV:n ensimmäinen ottelu Ykkösessä oli huhtikuun lopulla FC Hakaa vastaan. Toistaiseksi viimeisen Ykkösen ottelun joukkue pelaa sunnuntaina 20.10. KTP:tä vastaan. Tämä tosiasia varmistui perjantaina, kun MYPA voitti TPV:n kotonaan 3-2.

- Olo on tyhjä ja sanoja ei ole, kommentoi kapteeni Tommi Smeets.

Myllykoskella pelattu ottelu oli kummankin joukkueen tärkein tämän kauden otteluista. Panoksena kun ei ollut enempää eikä vähempää kuin Ykkösen sarjapaikan varmistaminen. Pitkään näytti siltä, että pisteen verran takamatkalla lähtenyt TPV voittaa ottelun ja saa vahvan kiinnityksen sarjapaikan säilymiseen.

Kesken MYPA:n hyvän pallonhallinnan Mauro Severino muutti tilanteeksi 0-1 ja masensi kotikatsomon hiljaiseksi. TPV sai maalin ansiosta juonesta kiinni ja niinpä 34 peliminuutin jälkeen Mika Ahonen vei tamperelaiset 0-2 -johtoon. MYPA sai tärkeän kavennuksen ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Maksim Gussevin toimesta.

Ottelun todennäköinen käännekohta tapahtui 69. minuutilla, kun TPV:n Joonas Rantala sai toisen varoituksensa ja sitä myötä suihkukomennuksen. Tappioasemassa ollut MYPA oli joutunut panostamaan hyökkäykseen puolustamisen kustannuksella, jotta himoitut kolme pistettä olisivat jääneet Myllykosken syyssateeseen. Rantalan suihkukomennuksen jälkeen TPV menetti mahdollisuuteensa iskeä myllykoskelaisten haavoittuneeseen pelisysteemiin ja ottelu kääntyikin MYPA:n hallinnaksi.

Johannes Kytilä tasoitti pelin 83. minuutilla ja lopulta sama mies ratkaisi neljännellä lisäaikaminuutilla MYPA:lle sarjapaikan. Voitolla MYPA kasvatti eron TPV:hen neljään pisteen, kun joukkueilla on vain yksi peli pelaamatta.

”Sarjataulukko ei valehtele”

Ottelun jälkeisessä tiedostustilaisuudessa päävalmentaja Anssi Ylisen tunnelmat olivat luonnollisesti synkät verrattuna MYPA:n Jukka Karjalaisen. Karjalainen muistuttikin, että vuosi sitten kaksikon tunnelmat olivat päinvastaiset.

Karjalaista onnitellessaan Ylinen huomautti MYPA:n olleen tällä kaudella parempi, koska sarjataulukko ei valehtele.

- MYPA oli ottelun alussa meitä parempi, eikä meidän ensimmäinen maalimme ollut alkuminuuttien kuvan mukainen. MYPA:n ensimmäinen maali puolestaan oli harmittava takaisku, joka ei kutenkaan masentanut meitä mutta antoi varmaan vastustajalle lisäintoa, sanoi Ylinen.

Toisen jakson TPV aloitti Ylisen mukaan hyvin ja joukkue saikin luotua kaksi hyvää mahdollisuutta lisämaalien tekemiseen. Joonas Rantalan ulosajo kahden varoituksen myötä käänsi ottelun painopisteen isännille. Vajaalla pelannut TPV ei onnistunut murtautumaan kotijoukkueen selustaan riittävän tehokkailla hyökkäyksillä, vaikka muutaman mahdollisuuden lisämaalin tekemiseen saikin.

On tietysti päivänselvää, että Ylinen oli pettynyt tulokseen ja siitä seuranneeseen sarjatason vaihtumiseen. Pettymys oli käsinkosketeltavaa myös MYPA:n tekemissä maaleissa.

- Joukkue päästi liikaa maaleja niin tänään kuin koko kauden aikana. On vaikea voittaa, jos omiin menee kolme maalia.

Positiivisesta elämänotteestaan tunnettu ja kiitoksen merkityksen tietävä Ylinen arvostaa joukkueessa mukana olevien panosta.

- Meillä on ollut kiinteä valmennus ja joukkue on ollut koko kauden yhtenäinen. Joukkueen kaksi maalivahtivalmentajaa ovat tehneet todella arvokasta työtä, Ylinen sanoi.

TPV:n kokoonpano

3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 10 Näykki Paavo (15 Kostiainen Roope 54'), 11 Ylinen Tomi, 12 Kuusinen Antti, 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika (2 Saarinen Juho 74'), 23 Rantala Joonas, 24 Huhtala Roope, 25 Mattila Juho, 26 Severino Mauro (9 Goljahanpoor Arjan 65').

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

IMG 4820'IMG 4831

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.