Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

Ennakko MYPA TPV 1 3

 

Urheilussa lopputuloksen merkitystä kuvataan toinen toistaan dramaattisimmilla laatusanoilla. MYPA-TPV -ottelussa panoksen suuruus on yksinkertaisesti pysyminen Ykkösessä. Toiseksi viimeisellä kierroksella hankitut kolme pistettä riittävät mitä todennäköisemmin sarjapaikan uusimiseen.

- Panoksellinen ottelu toiseksi viimeisellä kierroksella ja olemme lokakuussa. Mikäs sen mukavampaa, sanoo TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

Ykkösen sarjaohjelman laatijat voivat onnitella ja kehua itseään. 25 kierroksen jälkeen Veikkausliigaan nousija toki tiedetään, mutta Kakkoseen putoavan joukkueen nimi ei ole vielä tiedossa. Nimi tiedetään perjantai-iltana – tai sitten ei.

MYPA on vain pisteen edellä TPV:tä, joten tamperelaisille tasapeli ei helpotusta tuo. Voitolla joukkue sen sijaan nousisi säilyjän paikalle kahden pisteen turvin ja se voisi vapaammissa tunnelmissa kohdata päätöskierroksella KTP:n. MYPA:n vastustaja on Veikkausliigaan nouseva FC Haka.

MYPA on voittanut neljä ottelua kuten TPV:kin. Joukkue on pelannut tasan seitsemän kertaa (TPV kuusi) ja hävinnyt 14 ottelua (TPV 15). Maalisarakkeessakin on lähdes identtiset lukemat: MYPA 26-58, TPV 27-51. Maalisuhde on siis tamperelaisille parempi, jos näin pitkälle joudutaan menemään.

Päävalmentaja toivoo rohkea pelaamista

Kummallakin joukkueella on panosta ja vieläpä iso sellainen. MYPA:n etumatka sarjajumbo TPV:hen on vain piste ja viimeisellä kierroksella MYPA kohtaa FC Hakan ja TPV kotonaan KTP:n. Ylinen ei usko myllykoskelaisten lähtevän ”takki auki” perjantai-illan otteluun ja vastaavasti TPV on tilanteessa, jossa ei auta pelätä.

- Toivon meiltä rohkeaa pelaamista, sillä pelkäämällä ei synny toivotunlaista tulosta. Vuosi sitten kumpikin joukkue kohtasi toisensa samanlaisissa tunnelmissa, mutta vuoden takaisista peleistä MYPA on vahvistunut paljon enemmän kuin me, Ylinen huomauttaa.

MYPA on Ylisen mukaan ”pystynyt laittamaan meitä enemmän” joukkueeseen. Vuosi sitten panoksena oli sarjanousu, nyt sarjassa pysyminen.

- Nyt tilanne on se, että jompikumpi joukkueista tippuu, eikä ole olemassa sellaista takaporttia kuin viime vuonna, kun MYPA häviöstään huolimatta loppujen lopuksi nousi.

Vaikka kumpikaan ei lähde kentälle pelkäämään, niin Ylinen uskoo peliä voitavan silti kuvata jälkikäteen tarkaksi pelaamiseksi. Vahvoilla on se joukkue, joka pystyy pelaamaan normaalitasollaan, Ylinen ajattelee.

- Hyvä tulos ei vaadi ihmetekoja. Me haluamme voittaa ottelun, mitään muuta ei joukkueella ole ajatuksissa, sanoo Ylinen.

Panoksia täynnä olevassa ottelussa on ensimmäisellä maalilla suurempi merkitys kuin ”rutiinipelissä”.

- Maalin merkitys vaihtelee sen mukaan, missä vaiheessa ottelua se tulee. Jos maali tehdään pelin loppupuolella, niin silloin häviölle joutuneen joukkueen tilanne muuttuu hankalaksi ja sen on ihan pakko avata peliään. Jos ottelun ensimmäinen maali tehdään ensimmäisen vartin aikana, on peliaikaa jäljellä vielä paljon eli hätiköitiin ei ole mitään syytä, toteaa Ylinen.

TPV lähtee Myllykoskelle pienten terveyshuolien painamana.

Viidestä viimeisestä ottelusta MYPA on voittanut EIF:n 2-3 ja MuSan 3-2. KTP voitti Kymenlaakson Derbyn 3-2. Voitto AC Oulusta oli näkyvissä, kunnes lisäajalla oululaiset tekivät tasoitusmaalin.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko MYPA TPV 3 Anssi Ylinen

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan hyvä tulos ei vaadi ihmetekoja. TPV haluaa voittaa ottelun, mitään muuta ei joukkueella ole ajatuksissa.

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.