Näykin knalli ei tuonut iloa TPV:lle

TPV Kajaani 1 28

 

Ykkösen häntäpään osalta lauantaina tapahtui kaksi asiaa yhtä aikaa. TPV hävisi AC Kajaanille 3-4 (1-1) ja samanaikaisesti MYPA pelasi 1-1 AC Oulun kanssa. Niinpä TPV putosi Ykkösen viimeiseksi ja AC Kajaani sekä AC Oulu varmistivat sarjapaikkansa.

- Kun tällaisen tärkeän pelin häviää, niin eihän se millään tavalla tyydytä, sanoi TPV:n kaikki maalit tehnyt Paavo Näykki.

Lauantaina, jos koskaan Tammelan stadionilla pelattiin todellinen kuuden pisteen ottelu. TPV:llä ja vastustajaksi tulleella AC Kajaanilla oli kummallakin palava halu voittaa ottelu ja näin mahdollisesti jopa varmistaa Ykkösessä pysyminen.

Kotijoukkueen Paavo Näykki oli pelaamassa itsensä TPV:n sankariksi kolmella maalillaan, joista kaksi syntyi rangaistuspotkusta, mutta pohjan ilolta vei David Popa, joka vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä teki kajaanilaisten neljännen eli voittomaalin. Näykin maalit numero kaksi ja kolme toivat tamperelaiset 3-3 -tilanteeseen. Näykin ensimmäinen maali jo 12 minuutin jälkeen vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Ottelun tasosta ja arvosanasta voidaan ollaan montaa mieltä, mutta peräti seitsemän maalia takasivat yleisöä miellyttävän jalkapallo-ottelun. TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen luonnehti ottelua ristiriitaiseksi.

- Kajaani teki älyttömän tehokkaasti maaleja. On hiukan ristiriitaista todeta, että pelasimme hyvin, kun vastustaja teki neljä maalia, Ylinen sanoi.

Kajaanin maalivahti Tatu Österlund ei yllätyksekseen nähnyt omalta joukkueelta hermostunutta pelaamista, vaikka panokset olivat suuret.

- Odotin jopa ylilyöntejä ja kärhämiä. Pystyimme noudattamaan sovittua taktiikkaa eli pelaamaan rauhallisesti ja välttämään hätiköintiä. TPV piti enemmän palloa, mutta pystyi mukautumaan tähänkin, Österlund totesi.

Kolmesta maalistaan knallin saanut Paavo Näykki ei luonnollisestikaan jaksanut iloita tehtyään joukkueensa kaikki maalit.

- Hienoa juttu sinänsä, että pallot menivät sisään pitkän sairastelun jälkeen. Harjoitusviikko oli minulle hyvä ja pelaamisessa oli positiivinen tunne, mutta kun tällaisen tärkeän pelin häviää, niin eihän se millään tavalla tyydytä, sanoi Näykki.

Kolme pistettä oli Näykin mukaan otettavissa mutta huono puolustaminen oman maalin edustalla oli ratkaisevin tekijä tappiossa. Näykinkään mielestä ottelun tärkeys ei näkynyt kielteisessä merkityksessä.

- Me pelasimme tänään jopa melkein kauden parasta jalkapalloa. Pidimme palloa, siirsimme sitä ja saimme maalipaikkoja ja saimme maaleja. Edes AC Oulu-MYPA -pelin tilanteet eivät vaikuttaneet, vaan yksi virhe meiltä vei voiton, Näykki kommentoi.

Pettymys täytti pukuhuoneen

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen ei kieltänyt suurta pettymystään. Pettymys oli luettavissa jokaisen tamperelaispelaajan kehonkielestä ja ilmeistä

- Kaikki on nyt meidän omissa käsissämme ja jäljellä on vielä kaksi ottelua eli vieraissa MYPA:a vastaan ja täällä Tammelassa KTP:tä vastaan. Voi miettiä, että pelasimmeko kovin hyvin. Joka tapauksessa pidimme palloa ja hallitsimme tapahtumia kentällä, Ylinen huomautti.

Puoliajalla pukuhuoneessa vallitsi luottavainen tunnelma. Toisella jaksolla Ylisen mukaan oli tehtävä jotain tilanteessa, jossa Kajaani meni 1-3 -johtoon. Peliryhmitys vaihtui kolmeen puolustajaan ja pelaajavaihtoihin, mutta kompastuminen tapahtui erikoistilanteessa, jotka tiedettiin olevan kajaanilaisten vahvuus.

AC Kajaanin valmennusvastuu oli Tampereella Marko Milunovicilla päävalmentaja Mika Lumijärven sairastuttua alkuviikosta. Milunovic myönsi ottelun tärkeyden ja oli iloinen voiton myötä varmistuneesta sarjapaikasta ensi kaudeksi. TPV:n saamaan kahteen rangaistuspotkuun hän ei halunnut ottaa kantaa.

- Odotin tällaista peliä, jossa TPV pitää palloa ja on alati vaarallinen. Sanoin pelaajilleni, että tulossa on kova taistelu etenkin, kun matkustimme Kajaanista seitsemän tuntia linja-autolla. Tärkeintä on, että pelaamaamme ensi vuonnakin Ykkösessä, Milunovic totesi.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 10 Näykki Paavo, 12 Kuusinen Antti, 16 Oras Riku (9 Goljahanpoor Arjan 65'), 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho (11 Ylinen Tomi 78'), 26 Severino Mauro (15 Kostiainen Roope 65').

Sarjatilanne

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TPV Kajaani 4 28

TPV Kajaani 2 28

TPV Kajaani 3 28

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.