Tammelassa on panosta molemmilla joukkueilla

Ennakko TPV AC Kajaani 27

 

Peräkkäisillä sijoilla olevat TPV ja AC Kajaani kohtaavat toisensa lauantaina Tammelan stadionilla. Tässäkin ottelussa riittää panosta, sillä kahdeksantena olevalla Kajaanilla on 21 pistettä ja TPV:llä 18. Putoajan paikalla olevalla MYPA:lla on niin ikään 18 pistettä.

- Edessä on jälleen kerran tiukka peli ja pisteet ovat tärkeitä myös AC Kajaanille, sanoo TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

TPV:n ja AC Kajaanin aiemmat kohtaamiset TPV:n kanssa ovat päättyneet 1-1 Tampereella, mutta kotonaan AC Kajaani oli parempi numeroin 3-0. Tammelan stadionilla 2.6. pelattu ottelu jäi päävalmentaja Anssi Yliselle ”hampaan koloon”, koska ottelu oli Ylisen mukaan voitettavissa.

Voiton avaimet ovat lauantainakin TPV:n käsissä. Tamperelaiset tietävät AC Kajaanin hyvät ulkomaiset pelaajat kuten senkin, että vastustaja on fyysisesti vahvempi.

- Ei mitään epäilystäkään siitä, että me emme lähtisi voittamaan ottelua. Tämän jälkeen on Ykkösessä jäljellä enää kaksi sarjakierrosta ja pisteet ovat tärkeitä. Ottelusta muodostuu tasainen, sillä AC Kajaaninkaan sarjapaikka ei ole varma, sanoo Ylinen.

Tärkeitä kolmea sarjapistettä ei viedä TPV:n pukuhuoneeseen peruuttamalla ja pelaten pelko sydämessä.

- Meidän on alusta alkaen hyökättävä aktiivisesti ja oltava rohkeita. Ottelun suuri merkitys on kylmä totuus myös AC Kajaanin joukkueessa, toteaa Ylinen.

Eino-Veikko Ek ja Tuomas Lähdesmäki ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa kauden loppuun asti. Jesse Oksanen istuu katsomossa saatuaan keltaisten korttien määrän täyteen edellisessä ottelussa FF Jaroa vastaan.

Katsomoon Jessen kanssa

Jesse Oksanen toivoo Tammelan katsomon täyteen TPV:n kannattajia.

- Kaikki kannustaan minun kanssani katsomoon, Oksanen huudahtaa.

Kuuden pisteen ottelu, vastaa Oksanen kysymykseeni ottelun tärkeydestä TPV:lle. Joukkue antaa itsestään jälleen kaiken, joten voittaminen ei Oksasen mukaan ole kiinni asenteesta.

- Kysymys on siitä, että onnistummeko yhdessä puolustamaan ja hyökkäämään. Sarjataulukkoa ja etenkin MYPA:n pelaamista ei pidä liikaa ajatella, Oksanen varoittaa.

- Olen luottavainen siihen, että Punakone klaaraa sarjapaikan ja siihen ensimmäinen testi jäljellä olevista peleistä on AC Kajaani. Ei se ole sen kummoisempaa, kuin tehdä yksi enemmän kuin vastustaja, Oksanen huomauttaa.

AC Kajaanin viidestä edellisestä ottelusta yksi on päättynyt 3-1 -voittoon AC Oulusta ja 2-2 -tulos tuli MYPA:a vastaan. Kolme viimeistä peliään kajaanilaiset ovat hävinneet: TPS:lle 3-0, KTP:lle 5-4 ja EIF:lle 2-1.

Tästä sarjatilanteeseen:
https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

TPV-AC Kajaani la 28.9. klo 15 Tammelan stadionilla. Liput seitsemän ja kymmenen euroa. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi