Pietarsaaressa tarjoiltiin maalitilanteita

Jaro TPV 2

 

FF Jaro ja TPV tarjosivat vauhdikkaan ja paljon maalitilanteita sisältäneen jalkapalloviihteen. TPV lähti Pietarsaareen sarjapaikasta taistellen, mutta hyväkään asenne ei riittänyt voittoon. Lopputulos 3-1 (2-0) ei tietystikään tyydytä TPV:tä, mutta sarjasijoituksen suhteen tilanne pysyy samana MYP:n hävittyä KTP:lle.

- Ykkösen ensimmäinen maali tietysti hieman lämmittää, mutta häviöstä syntyvä harmi on tunnetilana tietysti suurempi, sanoi Roope Kostiainen.

Aloitusvihellyksen jälkeen ote siirtyi heti Jarolle, eivätkä tamperelaiset onnistuneet löytämään keinoja prässipelinsä onnistumiseksi. Kuten Jaron kaksi maali ensijaksolla kertovat, eivät isännät kuitenkaan onnistuneet suvereenisti hallitsemaan pallon liikuttamista kohti Antti Kuusisen vartioimaa maalia.

Kotikatsojien tunnelmaa nostettiin kahdella nopealla maalilla, joiden syntyajoiksi kello kertoi neljä ja yhdeksän minuuttia. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen TPV sai jalkapallo-ottelulle kovin tyypilliseen tapaan ”juonen päästä kiinni” ja pystyi paremmin murtautumaan Jaron maalialueelle. Maalin tekemisessä ei kuitenkaan onnistuttu yrityksistä huolimatta.

Toinen jakso oli identtinen ensimmäisen kanssa. Peli pysyi tasaisena ja aaltoili maalilta toiselle. Kummallakin oli hetkensä viedä ottelu nimiinsä ja jos TPV:n Tommi Smeets olisi onnistunut rangaistuspotkussaan, niin vähintään yksi piste olisi saattanut matkata Tampereelle. Smeets sijoitti vetonsa vasempaan alanurkkaan, mutta maalivahdin nappiin osunut aavistus toi käden pallon eteen.

Valoa ja toivoa TPV-leiriin toi uransa ensimmäisen Ykkösen maalin tehnyt Roope Kostiainen 72 minuutilla. Pystypakasteen kokoinen kolossihyökkääjä ehti olla kentällä vain kuusi minuuttia ennen joukkuekaverien onnitteluja.

- Ykkösen ensimmäinen maali tietysti hieman lämmittää, mutta häviöstä syntyvä harmi on tunnetilana tietysti suurempi. Mauro pääsi hyvin keskittämään ja pallo tuli hiukan takaviistoon. Otin yhden tatsin viereen ja toisella sitten vedin, Kostiainen sanoi.

Maali oli miehelle hyvin tyypillinen eli ”boksista” veto maalivahdin ohi.

- Vaikka hävisimme, niin totta kai se tuntuu hyvältä, että hyökkääjänä onnistun maalinteossa, sanoi Kostiainen.

Lopullisesti TPV:n takaa-ajo pysähtyi Jaron kolmanteen maaliin varsinainen peliajan 82. minuutilla.

Nyt nähtiin kerrankin maalitilanteita

TPV:n maalin syöttänyt ja pelin poikkeuksellisesti hyökkääjänä aloittanut Mauro Severino totesi yksikantaan heille tehdyn helppoja maaleja.

- Toinen jakso oli meiltä huomattavasti parempi. Jätimme kentälle kaiken ja enempää emme olisi kyenneet antamaan. Olimme hyvin mukana ja tulimme tänne taistelemaan loppuun asti sarjapisteistä, Severino totesi.

Päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan Jaro oli täysin ylivoimainen alussa ja alleviivasi sanomaansa muistuttamalla kahdesta maalista ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana.

- Tiesimme hyvin Jaron pelitavan ja kävimme sitä palaverissa läpi. Emme kuitenkaan onnistuneet riittävän hyvin alussa prässipelissämme. Kun sitten pääsimme otteluun mukaan, niin tuloksena oli sellainen määrä maalitilanteita, joita emme ole tämän kauden muissa otteluissa saaneet, sanoi Ylinen.

Puoliajalla Ylinen teki itselleen jotain hyvin poikkeuksellista. Hän oli pukuhuoneessa vain neljä minuuttia, joiden aikana nosti esille muutaman tärkeän asian, joissa on pystyttävä parantamaan ja lähti sitten pois yhdessä muiden valmentajien kanssa.

- En tiedä, mitä pelaajat puhuivat, mutta pelin paraneminen toisella jaksolla on pelaajien ansiota. He jäivät keskenään pukuhuoneeseen puhumaan, me valmentajat odotimme oven takana.

Ylisen lähdön jälkeen pelaajat kävivät kapteeni Tommi Smeetsin mukaan läpi päävalmentajan sanoman.

- Anssin puheen jälkeen puhuimme edessä olevasta toisesta puoliskosta. Päätimme, että peli ei ole vielä tässä vaan me pystymme parantamaan tekemistämme, Smeets sanoi.

Taisto Ykkösen viimeisen sijan välttämisestä jatkuu tasaisena. MYPA:n 2-3 –tappio Kymenlaakson Derbyssä KTP:lle pitää TPV:n ja MYPA:n tasapisteissä. TPV:n maaliero on 24-57 ja MYPA:n 25-57.

TPV:n kokoonpano                                 

Ykkösen sarjataulukko               

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Jaro TPV 1

Jaro TPV 4

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.