Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

Ennakko EIF TPV 3 13

 

Ykkösen kierrokset vähenevät ja pisteiden merkitys kasvaa. Tämä on pelin henki myös lauantaina, kun TPV kohtaa EIF:n sen kotikentällä. Pisteet ovat tärkeitä myös isännille.

- Edellisessä ottelussa AC Oulua vastaan pidimme nollan ja se antaa hyvän pohjan lauantain ottelulle. Jos puolustaminen toimii yhtä hyvin kuin Oulua vastaan, niin olen tyytyväinen, sanoo TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

TPV matkustaa lauantaina Raaseporiin EIF:n vieraaksi ja on sanomattakin selvää, että kyseessä on jälleen tärkeä ottelu. Lauantain jälkeen TPV:llä on jäljellä enää neljä ottelua, joten sarjapaikan varmistaminen edellyttää lisäpisteitä. Ykkösen viimeisellä joukkueella MYPA:lla on vain kolme pistettä TPV:tä vähemmän.

Päävalmentaja Anssi Ylinen odottaa jälleen tasaista ja vähämaalista ottelua. Ensimmäinen ottelu päättyi TPV:n 1-0 -voittoon, toisen ottelun vei EIF maalein 3-1. Lauantain ottelusta on Ylisen mukaan kaikki mahdollisuudet lähteä kotimatkalle kolmen pisteen kanssa.

- Uskon EIF:n pelaavan samalla tavalla kuin aiemmissakin kohtaamisissamme, joten en siis usko yllätyksiin. Kotijoukkue on hyvä ja parantanut pelaamistaan kauden aikana. He pyrkivät pallonhallintaan ja etenemään linja kerralla, sanoo Ylinen.

TPV:n ongelmana on ollut puolustuspelin pettäminen, mistä kertoo 43 päästettyä maalia. Tosin EIF:lle on tehty 47 maalia. Kolmessa edellisessä ottelussa TPV:n suuntaa on saatu käännettyä ja Ylinen uskoo kovan työn Kaupin harjoituksissa näkyvän taas lauantaina Raaseporissa.

- Olemme tehneet kovasti töitä puolustamisen parantamiseksi ja tulosta onkin tullut, vaikka aikaa siihen on mennyt. Edellisessä ottelussa AC Oulua vastaan pidimme nollan ja se antaa hyvän pohjan lauantain ottelulle. Jos puolustaminen toimii yhtä hyvin kuin Oulua vastaan, niin olen tyytyväinen, Ylinen toteaa.

Joukkueen terveystilanne on vaihteeksi niin hyvä, että kaikkia pelaajia ei voi ottaa mukaan Raaseporiin. Tuomas Lähdesmäki ja Eino-Veikko Ek ovat sivussa loppukauden ja ainoana ”uutena” loukkaantumisena Ylinen on joutunut kirjaamaan Paavo Näykin.

Joonas Rantala: ”Enää ei seurata vierestä”

TPV:n puolustaja Joonas Rantala astuu joukkueen linja-autoon hyvillä mielin ja suurella itseluottamuksella.

- Meillä on alla voitto ja nollapeli, joka toi lisää itseluottamusta jokaiselle. Edellisessä EIF-ottelussa olimme liian passiivisia ja tyydyimme seuraamaan vierestä, kun EIF piti palloa ja eteni lyhyillä syötöillä, Rantala sanoo.

Rantala korostaa kuinka tärkeää on, että TPV onnistuu tällä kertaa prässipelaamisessaan ja pystyy olemaan paljon aggressiivisempi kaksinkamppailuissa. Parannettavaa edelliskerrasta kun jäi.

- Tasainen ottelu on varmasti luvassa, sillä jaossa on molemmille tärkeät pisteet. Lähdemme siitä, että Punakone pitää jälleen nollat ja tekee tarvittavat maalit, jotta kolme pistettä lähtee mukaan Tampereelle, Rantala sanoo.

Sarjassa kuudentena oleva EIF on viidestä edellisestä ottelustaan hävinnyt kolme, voittanut yhden ja pelannut tasan kerran. Joukkue on 22 ottelusta voittanut seitsemän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt 13 kertaa. Maalisuhde on 35-47.

Sarjatilanne

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakkko EIF TPV 2 13

- Lauantaina ei enää katsella vierestä, kun EIF vie palloa. Punakone pitää jälleen nollat ja tekee tarvittavat maalit, jotta kolme pistettä lähtee mukaan Tampereelle, sanoo Joonas Rantala. 

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.