TPV otti ison taisteluvoiton

TPV Oulu 1

 

TPV:n perjantainen 2-0 -voitto AC Oulusta voi osoittautua merkittäväksi sarjapaikan uusimisen kannalta. Ero MYPA:n kasvoi ainakin väliaikaiseksi kuuteen pisteeseen ja pykälää ylempänä olevaan Ouluun ero supistui kahteen pisteeseen.

- Tappelupisteet jäivät tänään Tampereelle ja voitto on enemmän kuin kolme pistettä, sanoi rangaistuspotkullaan isäntien voiton ratkaissut Paavo Näykki.

Tammelan stadionin nurmelle käveli kaksi joukkuetta, jotka tiesivät ottelun suuren merkityksen. Merkityksen, joka mahdollisesti kantaa kauden loppuun asti. Ottelun lopullisesti ratkaissut Paavo Näykki myönsikin alun pienen hermoilun, joka näkyi huonoina syöttöinä ja hätäilynä. Alku oli hienokseltaan AC Oulun hallintaa ja vaikka peliä pelattiinkin TPV:n maalin edessä, jäivät oikeasti vaarallisesti maalitilanteet oululaisilta tekemättä. Hyvin pelannut maalivahti Antti Kuusinen torjui varmaotteisesti ne muutamat laukaukset, joita oululaiset saivat aikaiseksi.

Kuten jalkapallossa, salibandyssä ja jääkiekossa usein tapahtuu, tuli ottelun ensimmäinen maali ehkä monet yllättäen. 22 minuutin pelaamisen jälkeen Eetu Kolu teki TPV:n ensimmäisen maalin kuin varkain. Siihen mennessä tamperelaisten maalipaikat olivat jääneet vähiin. Kolu on tehnyt sarjassa nyt seitsemän maalia.

Tasaväkisenä jatkunut peli, jossa tilanteet vaihtelivat kenttäpuoliskolta toiselle ja takaisin, sai lopullisen sinettinsä 88. minuutilla. Voittomaalin teki Paavo Näykki rangaistuspotkusta, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia. Pallon vieminen pisteelle tapahtui sen jälkeen, kun Jesse Oksanen vedettiin nurmen pintaan sääntöjen vastaisesti. Voitto ja siitä tulleet kolme pistettä voivat osoittautua merkittäviksi sarjapaikan uusimisen kannalta.

- Olen sanonut jätkille, että aina kun pelissä tulee rankkari, laitan sen sisään. Harjoituksissa olen hiukan epäonnistunut, mutta peleissä pallo menee maalivahdin taakse, Näykki sanoi hymyssä suin.

- Tappelupisteet jäivät tänään Tampereelle. Pelasimme hyvän ehjän ottelun, vaikka lopussa hiukan väsyimme, mikä näkyi Oulun pienenä paineena. Meidän perinneosastoon on laitettava taas se, että tässäkin ottelussa heräsimme vastustajaa myöhemmin, mutta onneksi homma lähti rullaamaan, Näykki totesi.

Ylinen: ”älyttömän hyvin taisteltu”

Voiton merkitystä Näykki kuvaa sanomalla voiton olevan enemmän kuin kolme pistettä. Henkisellä puolella merkitys on kiistämätön ja sarjataulukko puolestaan osoittaa, että AC Oulu enää kahden pisteen päässä. Sarjaa on kuitenkin TPV:n osalta pelaamatta viisi ottelua, joten takki auki ei auta kulkea lauantainakaan. Näykki näkee joukkueen ”vääntävän itsensä Oulun” ohi.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen korosti voiton suurta henkistä merkitystä. Voittojen tielle palaamisen takana on muun muassa puolustuspelaamisen onnistuminen.

- Meille ei tehty yhtään maalia, mikä kertoo paljon ja mitä ei pitkään aikaan ole meille tapahtunut. Pelaajien väliset etäisyydet olivat tässä ottelussa pienemmät kuin aiemmissa peleissä ja kun onnistuimme puolustuspelaamisessa, niin pääsimme rakentamaan omaa hyökkäystämme, sanoi Ylinen.

Ylisen sanoin ”älyttömän hyvin taisteltu” peli tarjosi myös aikaisempaa suoraviivaisempaa pelaamista.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen oli luonnollisesti erilaisissa tunnelmissa kuin Ylinen. Ojasen mielestä joukkue pelasi hyvin ja ajoittain hallitsikin kenttätapahtumia. Toisenkaan jakson hyvistä maalipaikoista ei kuitenkaan tullut tulosta.

- Meitä koetellaan nyt todella paljon. Hirveä määrä työtä ja nolla pistettä.

- Näytimme, että taistelemme joukkueena mutta me tarvitsemme pisteitä ja tarvitsemme voittoja. Tulimme hakemaan kolmea pistettä, mutta koska emme tässä onnistuneet, niin tietysti olemme tosi pettyneitä, Ojanen sanoi.

Ojasen mukaan joukkue tarvitsee ”jotain onnekasta” saadakseen yhden voiton.

TPV:n kokoonpano

3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo (14 Räisänen Eetu 90+1), 12 Kuusinen Antti, 16 Oras Riku, 20 Kolu Eetu (15 Kostiainen Roope 70'), 23 Rantala Joonas, 24 Huhtala Roope, 25 Mattila Juho, 26 Severino Mauro (17 Oksanen Jesse 56').

Sarjataulukko

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TPV Oulu 2

TPV Oulu 3

TPV Oulu 4

TPV Oulu 8

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.