”Meidän on palattava perusasioiden äärelle”

Ennakko TPV Oulu 1 5

 

Tammelan stadionin Suurten otteluiden sarja jatkuu perjantaina, kun TPV:n vieraaksi tulee pykälää paremmin sijoittunut AC Oulu. Suurin odotuksin mutta vielä suuremmin satsauksin kauteen lähteneet oululaiset ovat sarjassa kolmanneksi viimeisenä viisi pistettä TPV:tä edellä.

- Meidän on palattava perjantaina perusasioiden äärelle, koska meille on tehty helppoja maaleja. Olen luottavainen siihen, että Punakone pelaa kauden toistaiseksi parhaan ottelunsa, sanoo TPV:n keskikenttäpelaaja Riku Oras.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen 17.5. Tammelan stadionilla päättyi oululaisten 0-3 -voittoon. 6.7. Oulussa pelatussa ottelussa nähtiin peräti kuusi maalia ottelun päättyessä 3-3. Tasaista pelaamista on luvassa perjantainakin ja mitä tasaisempi on ottelu, sitä tärkeämmäksi pienet asiat nousevat.

Keskikentällä pelaava Riku Oras ei ole väärässä todetessaan kolmen pisteen helpottavan loppukauden pelaamista.

- Oululla on hyvä materiaali, iso budjetti ja pelaajat ovat ammattilaisia, mutta kuten edellinen kohtaamisemme näytti, maalit tehdään kentällä. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa perjantaina ja olen luottavainen siihen, että Punakone pelaa kauden toistaiseksi parhaan ottelunsa, Oras toteaa.

Yhtä asiaa voittaminen kuitenkin vaatii.

- Meidän on palattava perusasioiden äärelle. Oma maali on tukittava, koska meille on tehty helppoja maaleja. Toivon meiltä yhtenäistä pelaamista ja sen noudattamista, mitä olemme harjoitelleet. Pidetään nolla omassa päädyssä, sanoo Oras.

Puolustus on ollut Akilleen kantapää

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen tietää vaikka ei annakaan sen vaikuttaa, että AC Oulu on alisuorittanut tällä kaudella.

- Onneksi otteluiden tuloksia ei ratkaista joukkueiden budjetteja vertailemalla. Oulun suurin peikko on sen oma peli, joka tuo painetta heidän pelaamiseensa. Taustoista ja ennakko-odotuksista johtuen AC Oulu ei taatusti anna mitään ilmaiseksi perjantainakaan, sanoo Ylinen.

AC Oulu on 21 ottelustaan voittanut viisi ja pelannut niin ikään viisi kertaa tasan. Häviöitä on 11 ja maalisuhde 23-24. TPV:llä on kolme voittoa, kuusi tasapeliä ja 12 tappiota. Joukkueen maalisuhde on 21-43.

Ylinen tietää ja sen myös rehellisesti sanoo, että puolustus on ollut TPV:n Akilleen kantapää. Joukkueelle on tehty kolmanneksi eniten maaleja (43), mutta merkille pantavaa on, että neljäntenä olevalle MuSalle on tehty vain yksi maali vähemmän. Kuudentena olevalle EIF:lle on tehty 44 maalia.

Kaupissa onkin paljon harjoiteltu koko joukkueena puolustamista.

- Pelaajien on tehtävä niitä asioita, joista olemme paljon keskustelleet ja harjoitelleet. Odotan tasaista ottelua ja ehdottomasti me lähdemme voittamaan perjantaina, sanoo Ylinen.

TPV:llä on AC Oulu -ottelun jälkeen enää kaksi kotiottelua. Ylinen haluaa muistuttaa kannustamisen tärkeästä merkityksestä.

- Tammelan katsomoon tuleminen ja kannustaminen tuo jokaiselle pelaajalle ylimääräistä voimavaraa, muistuttaa Ylinen.

TPV:n terveystilanne on poikkeuksellisen hyvä. Loukkaantuneita ovat vain loppukauden sivussa olevat Eino-Veikko Ek ja Tuomas Lähdesmäki sekä Tomi Ylinen.

Sarjatilanne

TPV-AC Oulu perjantaina 6.9. klo 18.30 Tammelan stadionilla.

Liput

Aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa.

VIP-lippu 50 euroa (vain ennakkovaraus kirsi(at)sarkanniemicup.fi Sitova varaus vähintään viisi vuorokautta ennen kyseistä ottelua).

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Kaikki TPV:n juniorit ja toimihenkilöt jäsenkortilla ilmaiseksi.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko TPV Oulu 2 5

 Kuvan oikeassa laidassa oleva Riku Oras haluaa TPV:n palaavan perjantaina Tammelan stadionilla perusasioiden äärelle.

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.