TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

TPS TPV 1

 

Ihan ei TPV:n kiri riittänyt perjantaina TPS:ää vastaan. Kolme pistettä jäi Turkuun maalein 3-2 (1-0), mutta  kolmen maalin takaa lähes rinnalle tullut TPV osoitti ettei se halua antaa periksi missään ottelussa ja yhdellekään vastustajalle.

- Loppuun asti taistelimme ja halusimme tehdä kolmannen maalin. Kirimme ei ihan riittänyt, sanoi Eetu Kolu.

Ottelu oli kaksijakoinen, jossa ensin TPS hallitsi pallollista pelaamista ja oli tunnin pelaamisen jälkeen 3-0 -johdossa. Turvallisesti, voi todeta mutta tässä vaiheessa TPV osoitti taistelutahtoa, eikä leuka suinkaan painunut rintaan. Läpi ottelun peli oli tasaista, eikä pitkiä hallintajaksoja päässyt syntymään. Hiukan paremmalla onnella etenkin ottelun loppuhetkillä TPV olisi tehnyt tasapeliin vieneen kolmannen maalin. Vaikka TPV hävisi 3-2, ei pelin luonne missään vaiheessa ollut yhteen maaliin pelaamista.

TPV:n kirin aloitti Arjan Goljahanpoor, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Juho Saarinen antoi tarkan keskityksen oikealta ja Goljahanpoor puski pallon TPS-maaliin.

Tamperelaisten toiveita nostatti entisestään Eetu Kolu pelikellon näyttäessä 88 pelattua minuuttia. Jesse Oksanen puski maalille ja Kolu viimeisteli. Maalinsa jälkeen Kolulla oli vielä hyvä tilaisuus tasoittaa peli.

Ottelu todisti toki senkin, että kolme maalia päästäneen joukkueen on hyvin vaikea voittaa ottelua. Tosin lähellä oli, ettei TPV olisi kolmannen maalinsa turvin saanut plakkariin tasapelistä tulevaa pistettä. Päätösvihellykseen asti pelaaminen osoittaa joukkueen halua pelata ensi kaudellakin Ykkösessä.

- Ensimmäisellä jaksolla TPS oli pelillisesti parempi ja meillä oli vaikeuksia TPS:n vasemman laidan avausten kanssa. Mielestäni pystyimme koko ottelun ajan puolustamaan kurinalaisesti ja erityisen iloinen olen siitä, etteivät pelaajat antaneet missään vaiheessa periksi, sanoi päävalmentaja Anssi Ylinen.

3-0 antoi uutta energiaa TPV:lle

Ottelun ensimmäiseksi kulminaatiopisteeksi nousi TPV:n saama kulmapotku, jonka jälkitilanteesta TPS:n hyökkääjä pääsi karkuun ja TPV juoksi perässä omalle maalille asti. Tulostaululle muutettiin tilanteeksi 2-0. Ylinen piti maalia ratkaisevana.

- Meidän kenttätasapainomme petti tässä tilanteessa pahasti ja puolustimme huonosti. Tämä söi pelaajia, mutta kun TPS meni 3-0 -johtoon, niin saimmekin uutta energia ja halua taistella päätösvihellykseen asti. Leuka ei painunut rintaan missään vaiheessa.

- Kun omiin menee kuitenkin kolme maalia, niin vaikea on silloin voittaa, Ylinen huomautti lehdistötilaisuudessa.

Pelin tulos on tietysti kiistämätöntä faktaa, mutta Ylinen iloitsi samasta asiasta kuin Eetu Kolukin: periksi ei anneta.

- Jokaisella pelaajalla oli kova yritys. He eivät ole koskaan antaneet periksi, eivätkä anna nytkään, Ylinen totesi.

- Me olemme sitkeitä ja jokainen taistelee pisteistä aina ihan viimeiseen asti. Peli parani tänään loppua kohden, mutta ihan ei riittänyt, Kolu sanoi.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo (16 Oras Riku 68'), 12 Kuusinen Antti, 13 Ositashvili Giorgi, 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika (15 Kostiainen Roope 85'), 24 Huhtala Roope, 26 Severino Mauro (17 Oksanen Jesse 68').

https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TPS TPV 2

TPS TPV 3

TPS TPV 4

TPS TPV 6