Perjantaina ei panosta tule puuttumaan

Ennakko TPS TPV 1

 

Perjantain TPS-TPV -ottelusta ei panosta tule puuttumaan. TPS:llä ei ole ollut viime kauden jälkeen mielessä kuin yksi ajatus: paluu välittömästi Veikkausliigaan. Suora nousu ei ole enää mahdollista, mutta sarjakakkosena se pääsisi karsimaan liigapaikasta. Pisteet kelpaavat myös TPV:lle, jolla on neljän pisteen ero putoajan paikalla olevaan MYPA:n.

- Kaikki on pelissä ja se näkyy myös kentällä, lupaa TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

Veikkausliigasta tippunut ja sinne nousua havitteleva  sarjakakkonen TPS ei voi olla muuta kuin hyvä joukkue. TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen puhuu laadukkaasta joukkueesta, jolla on laadukkaita pelaajia.

- TPS on satsannut nousuun takaisin Veikkausliigaan ja tämä näkyy aivan varmasti perjantaina meitä vastaan. TPS:n kakkossija eli karsintaan pääseminen ei kuitenkaan ole vielä itsestään selvyys, joten perjantaina nähdään kaksi joukkuetta, jotka molemmat taistelevat jokaisessa tilanteessa ja joka hetki, Ylinen sanoo.

Perjantai-iltana Turussa on kummallakin joukkueella isot panokset pelissä. TPS on sarjassa sijalla, jonka haltija karsii paikasta Veikkausliigaan kaksiosaisessa karsinnassa liigassa 11. sijoittuneen joukkueen kanssa. TPS:n ero kolmantena olevaan FF Jaroon on vain kuusi pistettä eli kahden häviön verran. Pisteet kelpaavat myös TPV:lle, jolla on neljän pisteen ero putoajan paikalla olevaan MYPA:n. Kierroksia on jäljellä vielä seitsemän.

TPS:n www-sivuilla todetaan TPS:n menettäneen ”kahdella edellisellä kierroksella neljä pistettä, mutta kolmantena oleva FF Jaro saalisti täydet kuusi pinnaa kahdelta edelliseltä rundilta. Se merkitsi sitä, että Tepsin ja Jaron välinen ero kaventui kuuteen pisteeseen. TPS:n sai näin uutta painetta Pietarsaaren suunnasta”.

- TPV:n on tässä tilanteessa yksinkertaisesti voitettava, sanoo TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen seuran kotisivuilla.

TPS:llä on 20 ottelusta voittoja 13, tasapelejä kolme ja häviöitä neljä. Joukkueen maalisuhde on 35-18. Edellisessä ottelussaan EIF:ä vastaan TPS ylsi tasapeliin 0-0 ja pisteet jaettiin myös MYPA:n kanssa maalein 2-2. TPS voitti MuSan 3-1, KTP:n 2-0 ja FF Jaron 2-1.

TPV:n viisi edellistä ottelua ovat tuoneet lopputuloksiksi häviöt FC Hakalle 3-1, KTP:lle 6-1 ja AC Kajaanille 3-0. MYPA;sta tuli voitto lukemin 3-1 ja MuSan kanssa TPV pelasi 2-2.

Ensimmäinen ottelu eli TPV:lle kolmas ottelu Ykkösessä päättyi TPS:lle 2-1 ja toinen ottelu kotona 1-4.

TPS ei anna mitään ilmaiseksi

Anssi Ylinen muistuttaa joukkueeltaan vaadittavan hyvää tekemistä ensimmäisestä sekunnista alkaen. Ylinen muistuttaa kaiken olevan pelissä ja se näkyy myös kentällä.

- Me emme saa mitään ilmaiseksi tässä ottelussa. Me haluamme ja lähdemmekin pelaamaan rohkeasti, koska aivan varmaa on, ettei noususta haaveileva TPS anna mitään ja missään kohtaa periksi. Tiedämme, kuinka turkulaisia vastaan pelataan, huomauttaa Ylinen.

TPV:n harjoituksissa Ylinen on tähdentänyt hyvän puolustamisen ja pallollisen pelaamisen olennaisen tärkeitä merkityksiä.

TPV:n maalivahti Antti Kuusinen tietää hänkin, kuinka laadukas joukkue TPS on.

- Punakoneella on silti kaikki mahdollisuudet viedä kolme pistettä mukanaan Tampereelle. Olemme siinä vaiheessa kautta, jolloin jokainen piste merkitsee. Joten nyt ei ole enää varaa yhteenkään heikompaan peliin joukkueena, Kuusinen sanoo.

Joukkueen terveystilanne on hyvä ja näin ollen käytettävissä on laaja pelaaja-arsenaalia. Loppukauden sivussa olevien Eino-Veikko Ekin ja Tuomas Lähdesmäen loukkaantuneena on ainoastaan Tomi Ylinen.

https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko TPS TPV 2.1

Antti Kuusinen muistuttaa jokaisen pisteen merkitsevän tässä vaiheessa kautta. Kuusinen huomauttaa, ettei enää ole varaa yhteenkään heikompaan peliin joukkueena. Samaa mieltä on Mauro Severino.

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.