TPV vei pisteen sarjaneloselta

TPV MuSa 1 22

 

Kun jalkapallo-ottelu päättyy 2-2, todennäköisesti valmentajien näkemykset ottelusta ovat erilaiset. Näin myös TPV-MuSa -ottelun päätyttyä Tampereella 2-2 (1-0).

Siinä, missä MuSan valmentaja Ville Ulanen puhui voitetusta pisteestä, piti TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen tärkeänä pisteen, "hyvän" pisteen saamista sarjaneloselta.

Toisensa paremmin kuin hyvin tuntevat TPV ja MuSa jatkoivat torstaina tasaisia mutta myös vähämaalisia otteluitaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-0, toisen MuSa voitti lisäaikamaalillaan 1-0 ja torstaina Tampereella päädyttiin pistejakoon, tällä kertaa tuloksella 2-2. Viihdyttävän ottelun pelanneet TPV ja MuSa tarjosivat sitä, mihin on jo vuosien saatossa totuttu: kamppailua joka sekunnista, pallosta ja tilanteesta sekä lukuisia vapaapotkuja. Torstaina Tammelassa uutta oli se, että kaikki porilaisten vaihdot johtuivat loukkaantumisista.

- Ei missään tapauksessa ideaalitilanne. Kaikki vaihdot tehty, mutta pakonsanelemina eli ei voi vaikuttaa siihen, keitä pelaajia vaihdetaan, sanoi MuSan valmentaja Ville Ulanen.

Ulasen mukaan maalejakaan ei tulisi, jos virheitä ei tehtäisi. Tasoitusmaalin jälkeen MuSan pelaaminen paransi selvästi, mutta TPV:n puolustuksen järjestelmällisyys ja toistuvat tilanteiden rakentamiset porilaisten kenttäpuoliskolla söivät mahdollisuudet kolmen pisteen matkaamiseen Poriin. Viimeinen eli maaliviivan ylittävät laukaukset ja puskut jäivät kuitenkin TPV:ltä puuttumaan.

Kotijoukkue meni 1-0 -johtoon, kun ottelua oli pelattu 39 minuuttia. Maalin viimeisteli kapteeni Tommi Smeets - kuin esimerkin antaen TPV:n taisteluilmeestä. Pelikellon osoittaessa 50 minuuttia puolustaja Juho Saarinen viritti yleisön kolmen pisteen tunnelmiin.

Toisin kuitenkin kävi, sillä porilaiset kavensivat B-juniorin Joonas Lakkamäen maalin turvin. A-ikäinen Arttu Virtanen oli asialla kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Yliselle tasapeli ei ollut oikeusmurha

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen ei pitänyt tasapeliä hävittynä pisteenä.

- Tietysti 2-0 -johdon menettäminen harmittaa, mutta en siltikään suostu pitämään tasapeliä oikeusmurhana. Koko peli oli hyvin tasainen ja ottelun päättyminen tasuriin on hyvin oikeudenmukainen tulos. Toki 2-0 on hyvä johto ja olihan meillä paikkoja tehdä kolmas ja neljäskin maali.

- Saimme hyvän pisteen sarjaneloselta ja vaikka mahdollisuuksia oli enempäänkin, niin pakko on olla tyytyväinen pisteeseenkin, Ylinen huomautti.

Ottelussa ei Ylistä yllättänyt mikään. MuSan pelityyli oli hyvin tiedossa paitsi tämän kauden osalta, niin myös menneiden vuosien useista harjoitusotteluista. Ylisen mukaan tiedossa oli hyvin, että pelistä tulee katkonainen ja suoraviivainen.

- Meidän ajatuksemme oli, että avauskokoonpanoon ei laiteta ihan joukkueen pienimpiä pelaajia, koska porilaiset ovat vahvoja erikoistilanteissa ja pääpalloissa. Suoraviivaisessa ottelussa syntyy tavallista enemmän erikoistilanteita, totesi Ylinen.

TPV:n toisen maalin tehnyt puolustaja Juho Saarinen myönsi lehdistötilaisuudessa pään olevan tyhjä. 2-0 -johdon vaihtuminen tasapeliin ”ottaa päähän”, kuten Saarinen asian ilmaisi.

- Tasapelin takana ovat toisaalta meidän omat virheemme, toisaalta MuSan taitavuus keskityspalloissa. Jostain syystä me passivoiduimme 2-0 -tilanteessa ja vaikka pääsimmekin vaarallisille paikoille, niin viimeinen ratkaisu jäi aina piippuun, Saarinen kommentoi.

TPV kohtaa seuraavaksi sarjakakkosen TPS:n. Ottelu pelataan perjantaina 30.8.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 10 Näykki Paavo, 11 Ylinen Tomi (17 Oksanen Jesse 68', 12 Kuusinen Antti, 13 Ositashvili Giorgi, 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika (15 Kostiainen Roope 82'), 25 Mattila Juho, 26 Severino Mauro.

Sarjatilanne

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuva: Tapio Kalliomäki

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.