TPV tuotti Hakalle pettymyksen

Haka TPV 1

 

Maanantaina KTP:lle kärsitty 6-1 -tappio oli omiaan laskemaan TPV:n osakkeita FC Hakan kannattajien silmissä torstaiseen Pirkanmaan Derbyyn. Maaliveikkauksiin mitä ilmeisemmin kirjoitettiin ihan toisia maalilukuja kuin ottelun lopputulos 3-1 (2-0).

- Puolustimme paremmin ja muoto oli paremmin kassassa kuin Kotkassa. Meidän on kuitenkin aktivoiduttava enemmän, sillä tänään olimme passiivisia ja tyydyimme muodossa olemiseen, päävalmentaja Anssi Ylinen huomautti.

FC Haka otti rutiinivoiton ja tämän joukkueen päävalmentaja Teemu Tainio myös myönsi. Ykköstä ylivoimaisesti johtava ja kohta jo nousulippisten tilaamiseen valmistautuva joukkue ei kuitenkaan ollut niin ylivoimainen, kuin pelaajat ja kannattajat olisivat taatusti toivoneet. Haka vaikka olikin hiukan niskan päällä, ei kuitenkaan pystynyt luomistaan tilanteista tekemään kuin yhden maalin, sillä kaksi muuta tuli rangaistuspotkuista Anton Popovitchin tekeminä.

Ajoittain TPV:n maalivahti Antti Kuusisen tontilla oli painetta ja tilanteita, mutta kokonaisuudessaan TPV:n pelaaminen oli paljon parempaa kuin maanantaina KTP:tä vastaan, mutta päävalmentaja Anssi Ylisen ilmeestä ei silti ylenpalttinen tyytyväisyys silti loistanut. Tamperelaiset heräsivät uudenlaiseen elämään Hakan kolmannen maalin myötä ja saivatkin pallonhallintaa siirretty itselleen. Haka-ottelun otteet Kotkassa olisivat tuoneet maanantaina toisen näköisen lopputuloksen.

- Puolustimme paremmin ja muoto oli paremmin kassassa kuin Kotkassa. Meidän on kuitenkin aktivoiduttava enemmän, sillä tänään olimme passiivisia ja tyydyimme muodossa olemiseen. Hakan pelitilannemaali oli sellainen, josta olimme puhuneet ettei niitä saa syntyä. Laitapakin ero toppariin oli liian iso, Ylinen sanoi.

Päävalmentaja nosti esille arkuuden, joka näkyi selvimmin Hakan mentyä neljän minuutin pelaamisen jälkeen 1-0 -johtoon. Haka vei koko ottelua, mutta erityisen selvästi joukkueiden välisen eron pelaamisessa osoitti ensimmäinen jakso. Ylinen myönsikin, ettei joukkue aktivoitunut missään vaiheessa puolustuspelaamiseen.

Ylisen mukaan TPV:llä on ollut tällä viikolla rankka ohjelma. Maanantaina joukkue pelasi Kotkassa, tiistaina harjoitteli ja torstaina oli vuorossa kova peli Valkeakoskella.

- Kotkassa tuli aika lailla pataan, joten henkinen puoli on varmasti rasittunut enemmän kuin fyysinen puoli. Kierrätimme pelaajia, eikä voitto siitä ollut kiinni, että olisimme olleet väsyneitä, Ylinen totesi.

Lehdistötilaisuudessa Ylinen otti esille myös loppukauden ottelut. Ylisen mukaan kaikki on kiinni vain ja ainoastaan joukkueesta itsestään.

- Peli on tällä hetkellä nähdyn kaltaista, eikä ketään ylimääräistä auttajaa ole olemassa. Meidän on uskottava itseemme ja jatkettava kovan työn tekemistä, Ylinen sanoi.

Kostiainen ensikertaa avauksessa

Hyökkääjä Roope Kostiainen kirjautti uuden luvun jalkapalloilijan elämäänsä olemalla ensimmäistä kertaa avauksessa Ykkösen ottelussa. Haka-ottelu oli Kostiaiselle viides Ykkösen ottelu. Vaihtoon 24-vuotias Kostiainen tuli pohkeen krampattua.

- Tuntui hienolta päästä avaukseen ja oli todella mukava pelata. Tästä saan paljon uutta intoa harjoittelemiseeni. Omaan peliini olen suhteellisen tyytyväinen ja vaikka Haka oli tänään hyvä, niin emme mekään kovin huonosti pelanneet. Palloja tuli minulle hyvin, jotta sai tapella toppareita vastaan, Kostiainen huomautti.

TPV:n maalin lisäajalla tehnyt Arjan Goljahanpoor sanoi Hakan näyttäneen, miksi se johtaa Ykköstä. Maalin mies teki kulmatilanteesta nousemalla muita ylemmäksi ja ohjaamalla päällään pallon maaliin.

- Haka pelasi mielestäni rutiininomaisen ottelun. Me pelasimme ehdottomasti paremmin kuin Kotkassa ja olimme esimerkki tiiviimpi joukkueena.

TPV:n seuraava ottelu on porilaista MuSa:a vastaan Tammelan stadionilla 22.8.

TPV:n kokoonpano

3 Kovaqi Ardian, 4 Siren Mauno, 5 Smeets Tommi, 12 Kuusinen Antti, 13 Ositashvili Giorgi, 15 Kostiainen Roope (17 Oksanen Jesse 71'), 16 Oras Riku (11 Ylinen Tomi 87'), 21 Ahonen Mika, 23 Rantala Joonas (9 Goljahanpoor Arjan 65'), 25 Mattila Juho, 26 Severino Mauro

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Haka TPV 3

Roope Kostiainen (15) oli ensimmäistä kertaa avauksessa Ykkösen ottelussa. 

Haka TPV 5

Haka TPV 6

Haka TPV 4

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #19 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.