”Pelaajien sooloilu saatava loppumaan”

Ennakko Haka TPV 1

 

Viimeinen kolmannes käynnistyy torstaina TPV:n osalta kauden kolmannella Pirkanmaan Derbyllä. Tehtaan kentällä odottaa FC Haka, joka on voittanut kymmenen edellistä otteluaan. Joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan tällä kaudella.

- KTP-ottelu osoitti sen, että meillä on paljon tekemistä. Pelaajien sooloilu on kerta kaikkiaan saatava loppumaan, sanoo TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

Ensimmäinen Pirkanmaan Derby päättyi FC Hakan 1-0 -voittoon ja tuo ottelu oli muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta TPV:n ensimmäinen Ykkösen ottelu. Tammelan stadionilla naapurikaupungin joukkue voitti 3-1.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen muistuttaa joukkueensa pelaavan torstaina Ykkösen parhainta joukkuetta vastaan. Näin hyvää Hakaa ei kokenut valmentaja odottanut kohtaavansa tällä kaudella. Ylisen mielestä Hakasta heijastuu paitsi pelaamisen erinomaisuus niin myös hyvä henki.

- Ennen kauden alkua en olisi sanonut, että elokuun puolivälissä FC Haka johtaa Ykköstä kymmenellä pisteellä. Derbyssä meillä on vastassa sarjan kovin joukkue. Hakan pelaamisessa näkyy ja on näkynyt se, mikä meiltä puutuu eli valtava rutiinin määrä. Heidän pelaamisensa on ollut tämän takia tasaisempaa kuin meidän, toteaa Ylinen.

TPV lähtee Pirkanmaan Derbyyn tilanteessa, jossa se maanantaina hävisi Kotkassa KTP:lle 1-6. Isojen tappiolukeminen ohella joukkueella ei juurikaan ole ollut aikaa palautumiseen, sillä tiistaina joukkue harjoitteli Kaupissa. Ylinen toteaakin, ettei TPV saa ainakaan etua maanantaina pelaamisestaan verrattuna Hakan pelaamiseen perjantaina.

- Ottelu tulee liian aikaisin meille, mutta näillä aikatauluilla ja sarjaohjelmilla pelataan, Ylinen sanoo.

Mika Ahonen näki sinkoilua

KTP-ottelun tulos ja joukkueen hyvä terveystilanne antavat mahdollisuudet kierrättää pelaajia. Ylinen myöntää, että ”pelaajia varmaan vaihdetaan jo palautumisen vuoksi”, mutta tämän enempää päävalmentaja ei sano.

Ylisen mukaan pelitapaan ei tule ihmeellisiä muutoksia tappiollisen KTP-ottelun jälkeen.

- Ottelu osoitti sen, että meillä on paljon tekemistä. Pelaajien sooloilu on kerta kaikkiaan saatava loppumaan ja muistettava se, että puolustaminen ja hyökkääminen ovat joka hetki koko joukkueen asia, Ylinen sanoo.

Mika Ahonen kuvaa TPV:n pelaamista Kotkassa Ylistä suoremmin sanoin. Ahosen mukaan puolustamista on tiivistettävä eli joukkueena on pystyttävä puolustamaan ylhäältä tai alhaalta.

- Kotkassa jokainen sinkoili yksi kerrallaan prässäilemään minne sattuu, lisäksi hyökkäyksen ja puolustuksen väli oli lähes kentän pituinen. Jotain heikkouksia on Hakasta löydettävä, vaikka niillä ei kovin paljon heikkouksia näytä olevan, Ahonen sanoo.

Ahonen vaatii niin itseltään kuin muiltakin ryhtiliikkeen tekemistä, sillä sarjaa on jäljellä vielä yhdeksän ottelua. Ahosen mukaan ”kaikkien on ymmärrettävä, että jos tähän tahtiin jatkamme, niin kolmannella kierroksella ei kovin monta voittoa tule”. Maanantain ottelu pitää pystyä Ahosen mukaan nollaamaan ennen Haka-ottelun alkamista.

- Jos torstaina pelaamaamme samalla tavalla kuin KTP:tä vastaan, niin kymmenen maalia ei riitä vaan meidän on pelattava tosi paljon paremmin ja jokaisen on parannettava pelaamistaan. Meidän on uskottava siihen, että kykenemme horjuttamaan Hakaa, Ahonen sanoo.

Ahosen rooli tällä kaudella on ollut erilainen kuin viime kaudella. Mies on pelannut paljon enemmän niin sanottua 10-paikkaa, mitä hän pitää itselleen luontaisempana kuin hyökkääjän roolia.

- Mielestäni olen pelannut ihan hyvin ja päässyt rakentamaan paikkoja sekä luomaan muille maalipaikkoja. Siinä on parannettavaa, että itse pääsisin enemmän paikoille, joista tehdään maaleja, Ahonen toteaa.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakkko Haka TPV 2

Mika Ahosen mukaan puolustamista on tiivistettävä eli joukkueena on pystyttävä puolustamaan ylhäältä tai alhaalta. Ahosen syöttöä odottaa Kotkassa maalin tehnyt Tomi Ylinen.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.