TPV maksaa oppirahoja

Kajaani TPV 1

 

Ensimmäistä kauttaan Ykkösessä pelaava TPV maksaa oppirahoja. Tämä tuli selväksi 3-0 -tappioon päättyneessä ottelussa AC Kajaania vastaan. Numerot eivät tee oikeutta pelitapahtumille, sillä TPV oli monin paikoin kuskin paikalla halliten peliä.

- TPV maksaa nyt Ykkösessä pelaamisen oppirahoja, päävalmentaja Anssi Ylinen sanoi.

30-asteen lämpötilassa pelattu 16. kierroksen ottelu alkoi ja itse asiassa kulkikin TPV:lle tyypilliseen tapaan. Joukkue ei tälläkään kertaa missään pelin vaiheessa ollut altavastaajana tai joukkue, jolle tässä ottelussa oli annettu tehtäväksi palauttaa pallo kajaanilaisten puolelle uutta hyökkäystä varten.

Jalkapallo-ottelu voittaminen edellyttää kuitenkin vähintään yhtä maalia vastustajaa enemmän tai vaihtoehtoiseksi yhtä päästettyä maalia vähemmän.

Paljon vieraskielisiä sukunimiä sisältävän AC Kajaanin ensimmäinen maali syntyikin ”puskista” eli erikoistilanteen jälkitilanteesta tunnin pelaamisen jälkeen. Otteluun loppuun asti käsikirjoitus oli sama ilman suurta draaman kaaren huipentumaa. Tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen, mutta ainoastaan kotijoukkue onnistui maalinteossa. AC Kajaani teki kaksi muuta maalia pelikellon näyttäessä aikoja 75 ja 82 minuuttia.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylisen päällimmäinen tuntemus heti ottelun jälkeen oli harmitus.

- Emme olleet mitenkään altavastaajina, vaan saimme luotua maalipaikkoja. Haasteena oli kuten edellisessäkin ottelussa molempien maalien edustalla ja ratkaisupaikoilla pelaaminen. Näissä emme tänään pärjänneet, Ylinen sanoi.

AC Kajaanin ensimmäisen maalin syyksi Ylinen näki vartioinnin epäonnistumisen erikoistilanteen jälkitilanteessa, jossa Ylisen mukaan pelaajat hukkasivat vastustajan pelaajat. Toisessa maalissa TPV teki niin ikään selkeän vartiointivirheen.

- Usko ei ole mennyt ja kaikki tässä joukkueessa tietävät, että me voimme pärjätä näitä vastaan. Se kuitenkin edellyttää oman ja vastustajan maalin edessä pelaamisen parantamista. Tässä emme menesty, vaan meidän on oltava parempia, Ylinen totesi.

Ylisen mukaan TPV maksaa nyt Ykkösessä pelaamisen oppirahoja. Suurin osa pelaajista on viimeisen kolmen kauden aikana voittanut suurimman osan otteluista; tällä kaudella tilanne on ollut uusi.

Roope Huhtala löytyi itsekritiikkiä

 Topparina ensimmäisen ottelunsa TPV:n peliasussa pelannut Roope Huhtala olisi ollut huomattavasti paljon tyytyväisempi voiton kuin 3-0 -tappion jälkeen. Huhtalan mukaan kolme maalia omiin antaa syyn olla kriittinen omaa pelaamistaan kohtaan. Nuorukainen löysikin parannuskohtia MYPA-ottelua ajatellen.

- Tulos ei ole hyväksyttävä, vaan meidän on pystyttävä parantamaan tekemistämme. Me pelasimme hyvän pelin, mutta tulos ei ollut sitä, mitä lähdimme täältä Kajaanista  hkemaan.Hyviä asioita on edelleen kehitettävä ja samalla korjattava pois ne virheet, joista vastustaja teki maalinsa, sanoi Huhtala.

Ensimmäisen Ykkösen ottelun jälkeen Huhtala ei luonnollisestikaan pystynyt syvälliseen analyysiin sarjatasosta verrattuna Veikkausliigaan. Se kuitenkin tuli ottelun aikana selväksi, että Ykkönenkin on kova sarja ja TPV:llä on edessään kovia pelejä.

- Sarjassa Elämää tärkeämmät pelit jatkuvat heti seuraavalla kierroksella, kun MYPA tulee Tammelan stadionille pelaamaan. Pelasimme tänään hyvää pallollista peliä, mutta kummankin maalin edessä pelaamista meidän on kehitettävä, Huhtala totesi.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho (4 Siren Mauno 79´), 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 9 Goljahanpoor Arjan (16 Oras Riku 54’), 10 Näykki Paavo, 11 Ylinen Tomi (14 Räisänen Eetu 54’), 12 Kuusinen Antti, 21 Ahonen Mika, 23 Rantala Joonas, 24 Huhtala Roope, 26 Severino Mauro.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Kajaani TPV 2

Kajaani TPV 3

Kajaani TPV 4

Kajaani TPV 7

Kajaani TPV 6

Kajaani TPV 8

'

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.