Jesse Oksanen: kaikki laitettava peliin

Ennakko 1 TPV Jaro 17

 

Tammelan stadionin torstai-illassa TPV kohtaa Ykkösen kolmantena olevan FF Jaron, jonka kanssa tamperelaiset pelasivat 1-1 -lopputuloksen toukokuussa Pietarsaaressa.

- Yleisö näkee kovaa fyysistä peliä, sillä Jarolla on pelaajia, joiden kanssa pääsee painimaan. Meillä on oltava luottamus omaan tekemiseen ja suuri aktiivisuus kentän joka osassa, sanoo Jesse Oksanen.

FF Jarolla on matkaa ykköspaikalle 17 pistettä ja pelaamistaan 14 ottelusta se on voittanut viisi, pelannut kuusi kertaa tasan ja hävinnyt kolme kertaa. Maalisuhde on 27-19. Jaro hävisi Hakalle lauantaina 2-0, mutta sitä edellinen häviö on TPS:ää vastaan 2.6. TPV:n ja Jaron ensimmäinen kohtaaminen toukokuun lopussa päättyi 1-1. Jesse Oksanen ei lähde vertaamaan lähes kahden kuukauden takaista ottelua torstaina pelattavaan otteluun, vaikka huomauttaakin Jaron parantaneen pelaamistaan tuon ottelun jälkeen.

- Jaro on kolmantena sarjassa, mutta silti meillä on mahdollisuus voittaa torstainen kohtaaminen. Tammelassa on pakko onnistua, sillä alla on monta huonompaa ottelua. Meidän on uskallettava pelata omaa peliämme ja noudattaa pelisysteemiä, kuten teimme edellisessä kohtaamisessa Pietarsaaressa, sanoo Oksanen.

Hän muistuttaa, ettei Jaro ole turhaan ja vailla perusteita sarjassa kolmantena. Kotijoukkueen on Oksasen mukaan ehdottomasti laitettava kaikki peliin, jotta Jarolle voidaan laittaa ”kampoihin”. Jo se, että sarja on ohittanut puolivälin, tekee ottelusta Oksasen mielestä erilaisen ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna.

- Jaro on parantanut peliään ja mekin olemme pyrkineet, vaikka tulokset ja sarjasijoitus eivät näin anna ymmärtääkään. Olemme silti menneet eteenpäin ja loppukauden kotipeleissä pystymme vastaamaan jokaisen joukkueen esittämään haasteeseen, toteaa Oksanen.

Oksanen odottaa Tammelan stadionilla nähtävän kovaa fyysistä peliä.

-Jarolla on sellaisia pelaajia, joiden kanssa pääsee painimaan. Meillä on oltava luottamus omaan tekemiseen ja suuri aktiivisuus. Etenkin pelin rakentaminen ja pelaaminen viimeisellä kolmanneksella ovat ratkaisevan tärkeitä voiton varmistamiseksi.

TPV:lle on tehty peräti kymmenen maalia kolmessa edellisessä ottelussa ja nyt on aika kääntää kurssi siihen, että ainuttakaan maalia ei päästetä.

- Alkukaudesta pelasimme puolustuksen kautta ja tätä samaa on tehtävä torstainakin. Kolmessa edellisessä ottelussa olemme lipsuneet ja kymmenen päästettyä maalia ei ole meidän tapaista.

- Olemme olleet huolimattomia puolustuspelaamissa, kun esimerkiksi Oulu teki kaksi maalia oikeastaan maaliviivalta. Meidän on oltava joka hetki hereillä, jotta meille ei enää tehdä halpoja maaleja, sanoo Oksanen.

Viisi viikkoa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Oksanen on jälleen torstaina kokoonpanossa.

- Olen täydessä iskussa ja innoissani, kun pääsen taas mukaan. Oksanen is back in business!

Ylinen haluaa kurinalaisuutta

Päävalmentaja Anssi Ylinen ajatukset torstain suhteen ovat hyvin selkeät.

- Meidän pelimme pitää parantua. Jaro kaatuu aivan varmasti, jos pystymme pelaamaan paremmin kuin esimerkiksi EIF-ottelun ensimmäisellä jaksolla. Jaro saa olla ihan millainen tahansa, sillä meidän ykkösjuttumme on katsoa vain omaa peliämme, Ylinen toteaa.

Lauantain ottelun jälkeen pidetyissä harjoituksissa on keskitytty aktiivisuuden lisäämiseen ja kurinalaisempaan pelaamiseen joukkueena. Kymmenen maalia kolmessa viimeisessä ottelussa omaan maaliin on luku, jota yksikään valmentaja ei halua nähdä. Sovittuja ja kaikkien tiedossa olevia asioita ei Ylisen mukaan ole tehty riittävän hyvin.

- Pientä lipsumista on tapahtunut kurinalaisuudessa, jolloin niitä palloja menee omiin. Tämä tietysti tarkoittaa puolustamista, mutta hyökkäyksissäkään kenttätasapaino ei ollut ihanteellinen reagoimaan mahdollisiin pallonmenetyksiin, Ylinen sanoo.

Loukkaantuneiden pelaajien määrä on ollut ja on edelleen jotain sellaista, mihin Ylinen ei ole tottunut. Tuomas Lähdesmäki sai EIF-ottelussa niin pahan alaraajavamman, että hän joutuu olemaan koko loppukauden sivussa pelikentiltä.

- Olen ollut joukkueen päävalmentaja nyt 3,5 vuotta ja näin paljon vaivoja ei tänä aikana ole ollut, toteaa Ylinen.

TPV-FF Jaro torstaina 18.7. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Tässä ottelussa ei ole terassimyyntiä ravintola Kivenheiton puoleisessa päädyssä.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko 2 TPV Jaro 17

 Jesse Oksanen on viiden viikon takaisen loukkaantumisensa jälkeen taas "back in business".

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.