TPV pelasi laiskoilla jaloilla

EIF TPV KANSI

 

Maalintekourheilun lainalaisuuden mukaisesti se joukkue voittaa, joka tekee enemmän maaleja. Näin kävi lauantaina EIF:ä vastaan niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa, jonka raaseporilaiset voittivat 3-1 (1-0). Näennäisesti tasaväkinen ottelu oli jatkumoa muutamalle muulle kauden aiemmalle TPV:n ottelulle.

- EIF sai luotua tilanteita, koska he pääsivät ihan liian helposti maalipaikoille, kiteytti TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti.

Ottelua oli pelattua paikoin TPV:n hallinnassa 34 minuuttia, kun EIF meni johtoon 1-0. Maali tuli niin sanotusti puskista, sillä tamperelaisillakin oli muutama tilaisuus ottelun ensimmäisen maalin tekemiseen.

Vielä tässä vaiheessa tilanne näytti valoisalta TPV-leirissä ja ilme sen kuin kirkastui vaihdossa kentälle tulleen Mauro Severinon tasoitettua pelin. Torstaina sopimuksen TPV:n kanssa tehnyt 20-vuotias Severino tuli kentälle jo 24. minuutilla Tuomas Lähdesmäen loukkaantumisen myötä. Ensimmäinen ottelu ei olisi voinut paremmin alkaa, kuin maalilla vain puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Odotukset ovat siis korkealla, kun nuorukainen pääsee mukaan TPV:n pelitapaan. Ennen ottelua hän ehti harjoitella joukkueen mukana vain perjantaina.

- Tuntuma oli hiukan hukassa, koska edellisestä ottelusta on paljon aikaa. Maali ja vieläpä ensimmäisessä ottelussa on hieno asia, kuten myös tapa, jolla se syntyi. Meillä oli nopeita syöttöjä siinä hyökkäyksessä, Severino sanoi.

Ottelun perusteella Severinolle muodostui nopeasti käsitys kehittämistä vaativista kohteista.

- Jotta pelit tuntuisivat vieläkin paremmalta, minun on saatava lisää nopeutta ja voimaa, että pääsen vastustajista eroon, Severino huomautti.

Toiselle jaksolle tuli itseensä vahvasti luottava TPV, mutta itseluottamus ei muuttunutkaan teoiksi kentällä. Sen sijaan EIF teki maalit ajassa 56 minuuttia ja voiton varmistaneen kolmannen maalin 86. minuutilla.

- Suurin ongelmamme oli, että annoimme vastustajalle liikaa aikaa. Meidän puolustaminen oli sellaista varjonyrkkeilyä, kun emme päässeet riittävän lähelle EIF:n pelaajia. Tämä oli se suurin ongelma meidän pelissämme, totesi päävalmentaja Anssi Ylinen.

Erikoistilanteet ongelmana

Pukuhuoneessa puoliajalla pelaajat sopivat, että laiskoilla jaloilla pelaaminen saa nyt riittää. Hengenluonti auttoikin Ylisen mukaan ja kun ensimmäistä otteluaan pelannut Severino kirjautti itsensä maalitilastoon, uskottiin TPV-leirissä kolmen pisteen pakkaamiseen linja-autoon. Sitten tapahtui se, mikä TPV:n tämän kauden peleissä on ollut valitettavan tuttu näky: EIF sai kulman ja myös pääsi tekemään maalin erikoistilanteen jälkiaallossa.

- Olisikohan ollut yhdeksäs meille tehty erikoistilannemaali? Siinä, missä EIF sai lisää energiaa, meiltä sitä vietiin. Maali söi meitä, sanoi Ylinen.

Maalivahti Tuomas Karjanlahti luonnehti ensimmäistä jaksoa ytimekkäästi sanalla ”karsea”.

- EIF sai luotua tilanteita, koska he pääsivät ihan liian helpolla maalipaikoille. Toisella jaksolla saimme otetta itsellemme ja samalla saimme uutta toivoa ottelun kääntämiseksi. Jostain syystä me kuitenkin puolustimme löysästi ja vastustaja sai loppujen lopuksi aika paljon tilanteita aikaiseksi, Karjanlahti huomautti.

Karjanlahti oli pelin jälkeen suurena kysymysmerkkinä TPV:n pelaamisesta. Alkukaudella oli ongelmia hyökkäyspelaamisen kanssa ja puolustus toimi ihan hyvin. Nyt puolustamisessa on tapahtunut jotain.

- Totuus on, ettei kolmella päästetyllä maalilla voiteta otteluita, sanoi Karjanlahti.

Oman joukkueensa pelaamiseen EIF-ottelun perusteella Karjanlahti kaipaa lisää aggressiivisuutta ja vauhdin lisäämistä. Yhtenä keinona Karjanlahti näkee prässäämisen muuttamista.

- Jätkien kanssa on juteltava, mitä meidän on tehtävä ja kuinka pitäisi pelata, Karjanlahti huomautti.

Voittonsa myötä EIF:llä on 16 pistettä ja sijoitus on seitsemäs. TPV on yhdeksäntenä 11 pisteellä, sillä AC Kajaani nousi samalla pistemäärällä kahdeksanneksi voitettuaan  KTP:n..

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 4 Siren Mauno, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas (26 Severino Mauro 24'), 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo, 11 Ylinen Tomi (13 Ositashvili Giorgi 66’), 21 Ahonen Mika, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho (15 Kostiainen Roope 82´), 28 Karimäki Iiro.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

EIF TPV 1

EIF TPV 2

EIF TPV 10

EIF TPV 13

 

Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.