Mauro Severino palasi TPV:hen

Mauro Severino sopimusuutinen 12

 

20-vuotias Mauro Severino teki paluun kasvattajaseuraansa. HIFK ja Severino purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä ja nuorukainen voi edustaa TPV:tä jo lauantaina vierasottelussa EIF:ä vastaan.

- Upeaa päästä pelaamaan Ykköstä TPV:ssä. Tästä seurasta kaikki alkoi, sanoo Severino ennen ensimmäistä harjoitusta.

Mauro Severino aloitti jalkapallon pelaamisen vuonna 2009 Pietarsaaren Innossa. Vuonna 2012 perhe muutti Tampereelle ja seuraksi vaihtui TPV, jota Severino pitää kasvattajaseuranaan. Hyökkääjänä pelaava Severino siirtyi TPS:n A-junioreihin kaudeksi 2016 ja pelasi myös Ykköstä kaudella 2017. Ilveksen Veikkausliigan joukkueeseen hän siirtyi elokuussa 2018 loppukauden kattaneella sopimuksella. Ilveksessä hän oli kentällä neljässä ottelussa pelaten yhteensä 121 minuuttia.

Severino siirtyi HIFK:hon Ilveksestä talvella ja pelasi viisi Suomen Cupin ottelua talven aikana. Liigaotteluissa peliaikaa ei kuitenkaan tullut, joten Severino ja HIFK katsoivat järkeväksi purkaa sopimuksen.

Severino viimeisteli peräti 19 maalia yhdeksässä TPS:n A-juniorien SM-karsintaottelussa. Yhteensä hän pelasi TPS:n A-junioreissa 47 ottelua, joissa teki 64 maalia. Pelikokemusta on karttunut myös Kakkosen HJS:n ja SalPan riveissä. Severinolla on takanaan muun muassa kokemusta AS Roman, Chelsean, Arsenalin sekä Newcastle Unitedin testileireistä. Hän on edustanut Suomea yhdeksässä poikien maaottelussa.

”Elän maalien tekemisestä”

Vaikka Severino aloitti jalkapallon pelaamisen Pietarsaaressa, pitää hän TPV:tä kasvattajaseuranaan.

- Siksi tuntuukin erityisen hienolta päästä taas pelaamaan TPV:n peliasu päällä. Tästä seurasta kaikki alkoi ja toivon tuovani joukkueeseen lisää juoksunopeutta ja maaleja. Minä olen aina halunnut tehdä maaleja ja elän maalien tekemisestä, Severino sanoo ennen ensimmäisiä harjoituksia perjantaina.

Severinoa luonnehditaan nopeaksi hyökkääjäksi. Hän ei kiellä luonnehdinnan oikeutta, mutta ei kuitenkaan pidä itseään itsekkäänä maaliahneena pelaajana.

- Vaikka haluan tehdä paljon maaleja, en kuitenkaan ole liian itsekäs. Minulle tärkeintä on joukkueen menestyminen eikä se, että minulle olisi syötettävä jokainen pallo, Severino toteaa.

TPV:n tuorein pelaaja on varma siitä, että joukkue yllättää kaikki positiivisesti. Severinon mukaan TPV näyttää tällä kaudella Ykkösessä, että se menestyy hyvin.

Päävalmentaja Anssi Ylinen on mielissään uudesta pelaajasta.

- Mauro on tuttu pelaaja. Innolla otamme hänet joukkueeseen ja haluamme auttaa häntä eteenpäin jalkapallossa. Hän tuo joukkueeseen nopeutta, suoraviivaisuutta sekä maalintekovoimaa, Ylinen sanoo.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.