Ykkönen on jo/vasta puolimatkassa

Puolimatka 1 Eetu Kolu 11

 

Miesten Ykkönen on puolimatkan krouvissa eli jokaisella joukkueella on takanaan 13 ottelua ja edessä 14. Suoran nousijan paikkaa vakuuttavasti hallussaan pitävä FC Haka ei ole hävinnyt kertakaan ja on seitsemän pistettä edellä TPS:ää. Suosikkina isolla budjetilla kauteen lähtenyt AC Oulu sen sijaan on flopannut pahasti ja vaihtanut valmentajan.

TPV:n puolustaja Mauno Sirén sanoo joukkueen pelien vastanneen odotuksia. Sirén muistuttaa sarjan olevan vasta puolivälissä ja TPV:n suunta on selkeästi ylöspäin.

Päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan TPV:n alkukausi on sujunut odotusten mukaisesti. Joukkueessa vallitsee hyvä yhteenkuuluvaisuuden tunne ja henki. Pelaajat ovat olleet erittäin sitoutuneita harjoitteluun ja peleihin.

- Puolustus on toiminut pääsääntöisesti hyvin. Kun olemme pystyneet pelaamaan pallollisena oman pelitapamme mukaisesti, jatkumona tähän olemme silloin onnistuneet myös hyvin tilanteenvaihtomiinuksessa, Ylinen toteaa.

Kehittämiskohteiksi Ylinen listaa positiivisen tilanteenvaihdon, murtautumisen sekä erikoistilanteiden puolustamisen. Turhaa ei mies muistuttakaan siitä, että noin 40 prosenttia TPV:lle tehdyistä maaleista on syntynyt erikoistilanteista.

Ylinen pitää hyvin tärkeänä sitä, että joukkueessa vallitsee vankka luotto omaan tekemiseen ja sen kautta pelin kehittymiseen loppukauden aikana.

TPV ongelmana on ollut tehoton hyökkäysten päättäminen. Joukkueen tehtyjen maalin määrä 11 on sarjan pienin. Useissa otteluissa pallonhallinta on ollut vähintään 50-50, mutta vastustaja on käyttänyt  hyväkseen saamansa tilaisuudet paremmalla prosentilla. Päästettyjen maalien määrässä (20) joukkue sen sijaan on viidentenä, perässään paremmin sijoittuneet MuSa, KTP ja EIF.

Joukkueen maalikuninkaaksi on noussut Eetu Kolu viidellä maalilla. Kolu jakaa viidennen tilan AC Oulun Juho Mäkelän kanssa. Muut TPV:n maalintekijät ovat Tuomas Lähdesmäki, Juho Saarinen, Paavo Näykki, Tommi Smeets ja Arjan Goljahanpoor. Yksi maali on merkitty vastustajan omaksi maaliksi.

Tekeminen parantunut kaiken aikaa

Viime kauden jälkeen Tampere Unitedista TPV:hen siirtynyt puolustaja Mauno Sirén (22) siirtyi samalla siirrolla siihen jalkapallomaailmaan, joka oli tuntematon suurimmalle osalle joukkueen pelaajista. Hyppy suureen tuntemattomaan on osoittautunut onnistuneeksi, joskin heti ensimmäisten otteluiden jälkeen tapahtunut loukkaantuminen näkyy pelattujen otteluiden määrässä.

- Olen mielestäni pelannut ihan hyvin ja toisaalta virheiden tekeminen on normaalia. Taso Ykkösessä ei ole missään vaiheessa yllättänyt, vaan tiedossa oli, että kokonaisuutena ottaen jokainen pelaaja tällä sarjatasolla on hyvä toisin kuin Kakkosessa, Sirén sanoo.

Sirén uskookin ”pärjänneensä” hyvin puolustajan tehtävässään sarjatason ja pelaajille asettavien vaatimusten noususta huolimatta. Kauden ottelut ovat paljastaneet Sirénille suurimmat kehittämiskohteet.

- Pääpeli ja keskittämisten puolustaminen. Jos hyviä puolia haetaan, niin puolustajaksi nousen tukemaan hyökkääjiä ja teen nousuja laidallani, toteaa Sirén.

TPV:n tekeminen on Sirénin mukaan vastannut aika lailla odotuksia. Kriittiseksi heittäytyen hän toteaa muutaman ottelun menneen sarjanousijalta jopa alakanttiin, kun otteluita on vastoin TPV:n hallintaa tai johtoasemassa olemista päättynyt tasatuloksiin. Lisäksi MuSa teki voittomaalin lisäajan viimeisellä minuutilla ja näin tulossa oleva piste jäi samatta.

Sirén sanoo joukkueen pelin kehittyneen harjoitus harjoitukselta ja kierros kierrokselta. Hän muistuttaa sarjan olevan vasta puolivälissä ja TPV:n suunta on selkeästi ylöspäin.

- Olemme menossa hyvään suuntaan. Minulle ei ole edes tullut mieleen ajatus putoamisesta Kakkoseen, huomauttaa Sirén.

Onko FC Haka jo liigajoukkue?

FC Hakan suoranousu Ykköseen voi kaatua oikeastaan vain megaluokan virheisiin. Joukkue on voittanut yksitoista ottelua, mutta ei vielä kertaakaan ole poistunut kentältä hävinneenä osapuolena. Maaliero on peräti 32-8 ja 35 pistettä tietää jo seitsemän pisteen keulaa toisena olevaan TPS:ään. Kolmosella FF Jarolla on pisteitä 21.

Pieni tuloskertaus TPV:n otteluiden tuloksiin: 1. kolmannes: FC Haka-TPV 1-0, TPV-MuSa 0-0, TPS-TPV 2-1, TPV-AC Oulu 0-3, TPV-EIF 1-0, FF Jaro-TPV 1-1, TPV- AC Kajaani 1-1, MyPa-TPV 1-1, TPV-FC KTP 1-0.

2. kolmannes: TPV-FC Haka 1-3, MuSa-TPV 1-0, TPV-TPS 1-4, AC Oulu-TPV 3-3. Seuraavat ottelu pelataan la 13.7. TPV matkustaa Raaseporiin ja kohtaa EIF:n.

Ennen lauantaina pelattavaa täyttä kierrosta (harvinaista Ykkösessä), on TPV kahdeksantena 11 pisteellä. TPV on voittanut kaksi ottelua (EIF ja FC KTP), pelannut viidesti tasan (MuSa, FF Jaro, AC Kajaani, MyPa ja AC Oulu) ja hävinnyt kuusi ottelua (FC Hakalle kahdesti, TPS:lle kahdesti sekä AC Oulu ja MuSa).

Sarjauudistuksen vuoksi tällä kaudella Ykkösestä tippuu vain yksi joukkue. Ensi kaudella sarjaa pelataan 12 joukkueella, joten nousijajoukkueita on kolme.

Sarjataulukko 13 kierroksen jälkeen

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Puolimatka 2 Mauno Siren 2 11

Mauno Sirén (numero 4) sanoo joukkueen pelin kehittyneen harjoitus harjoitukselta ja kierros kierrokselta. Sirén muistuttaa sarjan olevan vasta puolivälissä ja TPV:n suunta on selkeästi ylöspäin.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.