TPV kartutti pistetiliään

ACO TPV 1

 

AC Oulun ja TPV:n välisen ottelun päättyminen 3-3 (2-2) ei saanut valmentajia hyppimään riemuissaan. Tasapeli kuitenkin toi TPV:n luotsille Jukka Listenmaalle hymyn kasvoille, kun taas virkaveli Rauno Ojasen mollivire sai jatkoa.

Hymyä löytyi myös Arjan Goljahanpoorin kasvoilla. 24-vuotissynttäreiden kunniaksi mies teki kauden ensimmäisen maalinsa.

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti, sillä ensimmäinen maali nähtiin jo neljän minuutin pelin jälkeen ja toinen kahdeksannella minuutilla. AC Oulu meni 1-0 -johtoon, mutta Eetu Kolun ensimmäinen maali toi tamperelaiset tasoihin. Oululaisyleisö hiljeni vain kymmenen minuuttia maalin jälkeen, kun Kolu oli asialla toisen kerran. Ensimmäisen puoliajan tilanteet jatkuivat 31 minuutilla AC Oulun tehtyä tasoitusmaalin.

- Kaksi maali Ykkösessä yhdessä ottelussa tuntuu tietysti hyvältä. Lähdin jahtaamaan knallia päähäni, mutta toki olen tyytyväinen kahteenkin maaliin, kuten myös koko joukkueen pelaamiseen. Silti tasapeli tuntui lievältä tappiolta johdettuamme vielä loppuvaiheessa, Kolu sanoi.

TPV:n maalimäärän Kolu on enemmän kuin tyytyväinen, sillä joukkue lähti otteluun seitsemällä tehdyllä maalilla. Vastapainona on kuitenkin kolme päästettyä maalia.

- Ensimmäisellä puoliajalla saimme rakennettua hyökkäyksiä ja pääsimme hyvin maalipaikkoihin. Toisella jaksolla näki selvästi, että vastustaja oli oppinut pelaamisestamme mutta kaiken kaikkiaan olen pisteeseen tyytyväinen

Kolun mielestä joukkueen pelaaminen on kehittynyt kauden aikana myönteiseen suuntaan ja jokaisesta ottelusta on osattu ottaa oppia. Esimerkiksi edellinen ottelu TPS:ää vastaan oli huono, mutta AC Oulun ottelussa jokainen halusi korjata virheet.

- Mielestäni teimme hyvän ryhtiliikkeen ja olemme kauden aikana oppineet pelaamaan sekä hienosäätämään omaa tekemistämme. Pelin kun on kehityttävä myös kauden mittaan, totesi Kolu.

Goljahanpoor avasi maalihanan

Maalimäärä kuvastaa hyvin ensimmäisen puoliskon ilmettä. Tilanteet aaltoilivat maalilta toiselle, joten maalivahdit joutuivat koko ajan olemaan tarkkoina.

24-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Arjan Goljahanpoor antoi itselleen synttärilahjan viedessään 81. minuutilla TPV:n kesken AC Oulun vahvan painostuksen 2-3 -johtoon. Tämä oli miehen ensimmäinen maali tällä kaudella. Voitto vaihtui tasapeliin vain neljä minuuttia myöhemmin Juho Mäkelän tehdessä toisen maalinsa.

Maali oli Goljahanpoorille tyypillinen muun muassa viimekaudelta.

- Ensimmäinen maali Ykkösessä tuntuu tietysti hienolta ja kieltämättä paineita vapautui. Nyt maalihana on vihdoinkin avattu. Pääsimme vastahyökkäykseen ja sain hienon pallon Tuomas Lähdesmäeltä, pääsin puolustajaa vastaan, joten mitäs siinä muuta kuin pallo maaliin, Goljahanpoor sanoi.

Jos oli ensimmäinen jakso hyvää peliä TPV:ltä, niin toisen jakson ilme oli tyystin erilainen. Heti alkuvihellyksestä alkaen ottelua pelattiin enemmän kuin 90-prosenttisesti TPV:n kenttäpuoliskolla ja maalin edessä.

- Oulu pääsi yllättämään meidät pelatessaan kolmen alakerralla. Vähitellen saimme kuitenkin peliämme hyvään kuosiin ja toinen maali oli ylivoimaisesti toistaiseksi tämän joukkueen kauden hienoin maali. Puhkaisimme rikki Oulun linjat toisensa jälkeen, sanoi valmentaja Jukka Listenmaa.

Puoliajalla Listenmaa kävi läpi joukkueen pelaamista ja etenkin puolustamista. Kentällä teoria ei kuitenkaan näyttänyt muuttuvan käytännön toteuttamiseksi. Listenmaa tuumasikin lehdistötilaisuudessa, että olisi kannattanut olla hiljaa, koska pelaaminen kääntyikin huonompaan suuntaan.

Se, mitä oli toisella puoliajalla vaikea toteuttaa, onnistui hyvin ensimmäisellä puoliskolla. Puolustamisen osalta Listenmaata jäi kaivelemaan AC Oulun kaksi erikoistilannemaalia.

- Tiesimme, mistä löytyy tilaa oman pelimme avaamiseen ja ensimmäisellä puoliajalla pääsimmekin tosi hyvin niihin paikkoihin, joihin halusimmekin pallon. Oulun teki ensimmäisen maalinsa meidän typerän virheen seurauksena, mutta jos tällaisia virheitä ei tulisi, eivät nämä kaverit pelaisi Ykköstä, vaan ulkomailla muissa sarjoissa, Listenmaa sanoi.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 3 Kovaqi Ardian à 28 Karimäki Iiro 89', 4 Siren Mauno, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 10 Näykki Paavo à 16 Oras Riku 70', 11 Ylinen Tomi, 13 Ositashvili Giorgi à 9 Goljahanpoor Arjan 63', 20 Kolu Eetu, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho.

https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

ACO TPV 3

ACO TPV 5

ACO TPV 6

ACO TPV 7

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.