"Oulu kaukana, joten emme lähde häviämään"

Ennakko 1 Oulu TPV 5

 

Tampereelta on Ouluun matkaa reittivalinnasta riippuen tuollaiset 480 kilometriä. Linja-autolla pysähdyksineen matkaa menee aikaa seitsemisen tuntia. Tuon matkan TPV:n miesten edustus tekee lauantaina pelaamaan Ykkösen ottelun AC Oulua vastaan.

Valmentaja Kalle Heltosen mukaan pelaajien asenne on se, koska Oulu on kaukana, niin joukkue ei lähde häviämään.

TPV:n keskikentällä pelaava Arjan Goljahanpoor ei pitkään mieti vastausta kysymykseen, millaista pelaamista hän toivoo lauantaina omalta joukkueeltaan. Mies itse mukaan lukien. Edellinen ottelu TPS:ää vastaan jätti ilmaan kysymysmerkkejä. Tuon ottelun TPV hävisi 1-4.

- Meidän pitää olla paljon, paljon aggressiivisempia kuin edellisessä ottelussa. Siitä lähdetän, että jokainen voittaa omat kaksintaistelunsa. TPS-ottelussa meillä oli huono päivä ja turkulaisten pelin kovuus tuli ehkä hiukan shokkina meille, vaikka näin ei olisi saanutkaan tapahtua, Goljahanpoor sanoo.

TPV:n pelaamiseen Goljahanpoor toivoo parempaa pallollista pelaamista, johon kuuluvat sanat rohkeus, hitaat hyökkäykset ja uskallusta pallon pitämiseksi itsellä. Goljahanpoor tiivistää ajatuksensa sanaan itsevarmuus.’ Nyt itsevarmuutta puuttuu, mikä näkyy muun muassa tehtyjen maalien määrässä. TPV on 12 ottelussa tehnyt kahdeksan maalia, joista yksi merkittiin vastustajan omaksi maaaliksi.

- Tämä puute on korjattava lauantaina Oulussa. Maaleja syntyy, jos luotamme itseemme, uskallamme pitää palloa ja uskomme pääsevämme ohi vastustajasta. Laukauksia kohti vastustajan maalia on haettava, toteaa Goljahanpoor.

AC Oulun kausi ei ole mennyt edes lähelle odotuksia ja Goljahanpoor uskookin vastaan tuleva taisteleva joukkue. Tyytymättömyyden syy löytyy katsomalla Ykkösen sarjataulukkoa.

- AC Oulussa ei voi kukaan olla tyytyväinen kauden peliesityksiin ja sijoituksiin. Joukkueen, jolla on noin iso budjetti ja iso pelaajamateriaali, pitäisi tai olisi pitänyt olla yksi kärkijoukkueista.

 Kahden ottelun väli ollut järkevää palautumista

TPV:llä on lauantaina edessään pitkä linja-automatka Ouluun, jossa sitä odottaa AC Oulu. TPV:n Facebook-sivuilla Giorgi Ositashvili toteaa ”Oulun olevan sen verran kaukana, että häviämään emme lähde”.

- Tuossa Gion lauseessa mielestäni tiivistyy se asenne, millä tähän reissuun on lähdettävä, sanoo valmentaja Kalle Heltonen.

TPV on elänyt tämän viikon jalkapalloilijan piinaviikkoa: kahden pelin välissä on vain kolme päivää. Heltosen mukaan joukkue on pyrkinyt käyttämään tuon ajan järkevästi ja järkevään palautumiseen.

- Onneksi meidän joukkueemme osalta sairastupa alkaa tyhjenemään, sillä tuoreita jalkoja tarvitaan otteluruuhkassa. Oulun ottelusta ovat loukkaantumisten takia kuitenkin edelleen sivussa Juho Saarinen, Jesse Oksanen ja Antti Kuusinen, Heltonen sanoo.

Rauno Ojanen nimitettiin AC Oulun uudeksi päävalmentajaksi juuri juhannuksen alla 21.6. Se, että AC Oulusta tuli kauden ensimmäinen päävalmentajaansa vaihtanut seura, oli ennakkoveikkailuihin nähden yllätys. Sarjatilannetta katsottaessa yllätystä ei kuitenkaan ole. EIF seurasi AC Oulun esimerkkiä ja vapautti (kuten tapana on todeta) Gabriel Garcia Xatartin tehtävistään 30.6.

Edellisenä iltana oululaiset olivat hävinneet kotonaan KTP:lle 0-1. Ojasen johtama AC Oulu on pelannut 2-2 AC Kajaanin kanssa ja hävinnyt vieraissa FC Hakalle 2-1.

Vahvana nousijasuosikkina kauteen lähtenyt AC Oulu on sarjassa kuudentena peräti 16 pistettä johdossa olevan FC Hakan perässä. Oululaisten saldo näyttää pelkkää nelosta eli neljää voittoa, neljää tasapeliä ja neljää häviötä. Maaliero on 12-7.

TPV on taulukossa heti AC Oulun perässä kymmenellä pisteellä. Joukkueen pisteet ovat tulleet kahdesta voitosta ja neljästä tasapelistä. Kuusi ottelu on päättynyt tappiollisesti. Maaliero on 8-17.

Tämäkin Ykkösen ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sportissa.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko 2 Oulu TPV 5

TPV:n valmentaja Kalle Heltonen sanoo jouukkueen eläneen tämän viikon jalkapalloilijan piinaviikkoa: kahden pelin välissä on vain kolme päivää. Heltosen mukaan joukkue on pyrkinyt käyttämään tuon ajan järkevästi ja järkevään palautumiseen.

                     

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.