Paavo Näykki: peli oli aivan kamala

TPV TPS 1 2

 

TPV:n ja TPS:n välinen Ykkösen ottelu näytti toteen jalkapallon luonteen maalintekourheiluna. Turkulaiset hyödynsivät hetkensä ja tilaisuutensa maalien tekemiseen, TPV ei. Niinpä suhteellisen tasainen ottelu päättyi vieraiden voittoon 1-4 (0-1).

- Ei peli kentältä katsottuna näyttänyt yhtään sen paremmalta kuin penkiltäkään katsottuna, huomautti toiselle puoliskolle kentälle tullut Paavo Näykki.

Maaliluvuista huolimatta TPS ei kenttätapahtumien hallinnassa ollut näin ylivoimainen. Kysymys olikin ja on enemmän siitä, että turkulaiset pystyivät hyödyntämään paremmalla teholla maalipaikkojaan. Joukkueiden yhteenlaskettujen maalipaikkojen määrä ei huimaksi noussut, joten sekin alleviivaa TPS:n korkeaa viimeistelyprosenttia. Peli ei siis suoranaisesti aaltoillut maalien edestä toisen maalin eteen.

TPV ei löytänyt keinoja saada riittävän laadukkaita syöttöjä ja keskityksiä 16-alueen sisälle, jotta tilanteet olisivat johtaneet maaleihin. Maalien tekeminen on osoittautunut TPV:lle vaikeaksi, sillä 12 ottelussa joukkueen pelaajat ovat tehneet vain kahdeksan maalia eli vähiten sarjassa. Vastaavasti puolustustyöskentely on ollut tehokasta: joukkueelle on tehty viidenneksi vähiten maaleja.

- Maalit syntyivät aika tavalla niistä tilanteista, joita olimme ennakoineet. Pallon riistäminen meidän kenttäpuoliskollamme johti TPS:n nopeisiin hyökkäyksiin mutta me emme kuitenkaan pystyneet reagoimaan riittävän nopeasti, TPV:n valmentaja Kalle Heltonen huomautti.

Ottelussa nähtiin niin sanottu knallitemppu, kun Eliecer Espinosa viimeisteli joukkueensa maalit numero 1, 2 ja 4.

Paavo Näykkiä ei paljoa lohduttanut rangaistuspotkussa onnistuminen. Lisäajan neljännellä minuutilla tuomittu ”rankkari” toi yhden maalin lisää TPV:n maalisarakkeeseen, mutta se ei Näykille iloa tarjonnut.

- Pistetään pallo maaliin joka kerta, kun rangaistuspotku tuomitaan. Peli itsessään oli aivan kamala ja meidän joukkueemme oli täynnä haluttomia pelaajia. Emme uskaltaneet hakea palloa ja olimme todella lepsuja kaksinkamppailuissa, Näykki ruoski itseään ja joukkuetovereita.

Näykki katsoi ensimmäisen puoliskon penkiltä ja tuli puoliajalla vaihdosta kentälle.

- Ei se peli kentältä katsottuna näyttänyt yhtään sen paremmalta kuin penkiltä katsottuna.

”Ottelut eivät ratkea palavereissa”

Heltonen ja tämän myötä koko TPV:n joukkue tiesi TPS:n hyökkääjien vaarallisuuden ja tehokkuuden. Heltosen mukaan kaikesta ennakkotietämyksestä huolimatta turkulaiset tekivät suhteellisen isolla prosentilla maalinsa. Hän jäi kaipaamaan pelaajien nopeampaa reagointia tilanteisiin, joissa TPV menetti pallon.

- Ottelut eivät kuitenkaan koskaan ratkea ennakkokaavailluissa tai videopalavereissa, vaan kentällä. Kentän tapahtumat ovat jalkapallo-ottelussa aina se ratkaisevin osuus, sanoi Heltonen.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen toi sanojensa mukaan Tampereelle hyvin nöyrän joukkueen. TPV on pelannut Pikkaraisen mielestä hyvää jalkapalloa ja etenkin viimeisissä peleissään sen syöttötyöskentely on ollut laadukasta.

- Tänään lähdimme ottamaan vastustajan hyvät syötöt pois, jotta emme jää TPV:n syöttötyöskentelyn kurimukseen ja juoksemaan heidän perässä. Turun pelissä tätä jonkin verran tapahtui, mutta tänään saimme mielestäni alusta lähtien hyvin kiinni. MYPA- ja MuSa -pelit näyttivät, että vähänkin löysäilemällä otamme pataan miltä joukkueelta tahansa, Pikkarainen huomautti.

Pikkarainen nosti esille nöyrän asenteen merkityksen.

- Minulla ei ole mitään harhakuvitelmia juhannusta edeltävien otteluiden jälkeen, että me olisimme jotenkin kovia tässä sarjassa. Me olemme jokaisessa pelissä juuri niin hyviä, kuin pystymme pelaamaan nöyrästi. Nyt tämä oli toinen peli peräkkäin, jossa olimme nöyriä ja kummatkin olemme voittaneet.

12 kierroksen jälkeen TPS on edelleen toisena jo 13 pistettä Hakaa jäljessä. TPV pysyy kymmentenä kymmenellä pisteellä. TPV:n takana olevilla EIF:llä ja MYPA:lla on niilläkin kymmenen pistettä. Ensi lauantaina TPV kohtaa Oulussa AC Oulun, on sarjassa yhtä pykälää tamperelaisten edellä 16 pisteellä.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 3 Kovaqi Ardian, 4 Siren Mauno à 13 Ositashvili Giorgi 62', 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 9 Goljahanpoor Arjan, 16 Oras Riku à 10 Näykki Paavo 46', 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika à 15 Kostiainen Roope 80’, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho.

Tästä Ykkösen sarjataulukkoon

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV TPS 2 2

TPV TPS 3 2

TPV TPS 4 2

Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.