”Nyt ryöstetään pisteet TPS:ltä”

Ennakko TPV TPS 1

 

Sarjakauden kolmannessa ottelussaan TPV kohtasi nousijasuosikki TPS:n. Ottelu päättyi 2-1 ja TPV:n kapteeni Tommi Smeets totesi joukkueensa tehneen pelaamisen vaikeaksi FC TPS:lle. Tiistaina Tammelassa meno on toisenlaista, lupaa toinen kokenut pelaaja Paavo Näykki.

- Ensimmäinen ottelu on menneen talven lumia. Tiistaina ryöstämme pisteet TPS:ltä, Näykki sanoo.

Tammelan tiistai-illassa kohtaavat toisensa joukkueet, jotka lähtivät Ykkösen kauteen ennakko-odotusjanan ääripäistä. Nousijajoukkueena TPV haluaa pysyä sarjassa, mutta Veikkausliigasta tippuneelle TPS:lle tämä ei riitä. Turkulaisilla ei ole kuin yksi vaihtoehto: nousu takaisin Veikkausliigaan.

Kun katsoo nykyistä sarjatilannetta, ei tarvita jalkapallon asiantuntijaa päättelemään, kumman joukkueen valmennusryhmässä on iloisempia ilmeitä. Vahvana nousijasuosikkina kauteen lähtenyt TPS on jo 10 pistettä Hakaa jäljessä, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kolmen pisteen jääminen Tampereelle tietäisi piste-eron pysymistä ennallaan. TPV puolestaan on seitsemäntenä kymmenellä pisteellä.

TPS on voittanut seitsemän kertaa, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmasti. Joukkueen maaliero on 18-10. TPV:n vastaavat numerot ovat 2,4,5 ja 7-13. Edellisessä ottelussaan TPS voitti EIF:n 4-0, mutta tätä edeltävät kaksi ottelua päättyivät 1-3 -tappioon MYPA:lle ja 1-2 -tappioon MUSA:lle. Siis kahdelle muulle nousijajoukkueelle.

”Palloa voi potkaistakin”

Paavo Näykki ei muistele joukkueen ensimmäistä kohtaamista – eikä näe siihen edes syytäkään. TPS voitti TPV:n tamperelaisten kolmannessa Ykkösen ottelussa 2-1, mutta Tammelan kentälle tulee tyystin toinen TPV.

- Pelasimme kuitenkin hyvin Turussa ja kaiken lisäksi lahjoitimme turkulaisille maalin. Ensimmäinen ottelu on kuitenkin menneen talven lumia. Tiistaina ryöstämme pisteet TPS:ltä. Olemme pelanneet tuon ottelun jälkeen kahdeksan ottelua ja osoittaneet pystyvämme pelaamaan Ykkösessä, Näykki toteaa.

Jalkapallo-ottelun voi voittaa kahdella erilaisille taktiikalla: joko tekemällä yhden maalin enemmän kuin vastustaja tai päästämällä yhden maalin vastustajaa vähemmän. Näykki kaipaa TPV:n hyökkäykseen vain yhtä asiaa, tosin sitäkin suurempaa.

- Meidän on kyettävä tekemään maaleja. Me saamme pallon hyvin 16:n rajalle, mutta syystä tai toisesta me emme lauo. Maalit tehdään boksista, mutta ei palloa tarvitse kuljettaa maaliviivan yli. Meidän on yksinkertaisesti ammuttava paljon enemmän, Näykki huomauttaa.

Maalien tekemisen varmistamiseksi pitäisi Näykin mukaan lisätä TPV:n pelaajien määrää rangaistusalueella.

- Enemmän ukkoja boksiin tappelemaan vastustajan kanssa eli siis sinne, mistä maalit tehdään, Näykki toteaa.

Näykki pitää TPS:ää vahvana joukkueena, joka pelaa Veikkausliigaan nousemisesta. Hän oletti turkulaisten olevan tässä vaiheessa kautta Ykkösen ykkösenä, mutta toisin on käynyt.

- Etenkin viimeiset ottelut ovat heiltä menneet tuloksellisesti huonosti. TPS hyökkää mielellään pitkillä palloilla, mutta me otamme heti ylhäältä kiinni ja viemme näin heiltä aseet pois, Näykki sanoo.

TPV:n kokoonpanosta puuttuvat Antti Kuusinen, Jesse Oksanen ja Juho Saarinen.

TPV-FC TPS ti 2.7. klo 18.30 Tammelan stadionilla

Sarjatilanne

Liput

Aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa.

VIP-lippu 50 euroa (vain ennakkovaraus kirsi(at)sarkanniemicup.fi).

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Kaikki TPV:n juniorit ja toimihenkilöt jäsenkortilla ilmaiseksi.

Kausikortit

Aikuiset 110 euroa, alennusryhmät 70 euroa.

VIP-kausikortti 650 €/2 kpl 1 200 €

Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä.

Sisäänpääsyporteilla on turvatarkastus.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko TPV TPS 2 1

TPV:n Eetu Kolu (20) oli hyvällä pelituulella TPV:n kohdatessa TPS:n ensimmäisen kerran 9.5. Tiistaina miehellä ja koko joukkuella on mahdollisuus ottaa revanssi turkulaisista.

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.