Häviö jätti TPV:lle valtavan tyhjän olon

MuSa TPV 1

 

MuSa-TPV -ottelusta tuli ottelu, joka toi esille kaiken sen laajan tunneskaalan, jota urheilu voi tarjota. Porissa oltiin päättymässä pistejakoon, mutta jossain oli päätetty toisin. Ajassa 90+5 MuSa synnytti ruuhkan TPV:n maalille ja Juho Montolan onnistui laittamaan pallon Tuomas Karjanlahden selän taakse.

- Jalkapallo-ottelun häviäminen, kun kello näyttää 90x5 on raaka tapa ottelun häviämiselle. Häviö ja pisteen menettäminen tuntuvat tässä tapauksessa vieläkin pahemmalta, kapteenina toiminut Tomi Ylinen huomautti.

Ykkösessä ei ole muita MuSan ja TPV:n kaltaisia joukkueita, jotka tuntisivat toisensa yhtä hyvin. Ottelut Kakkosessa ja jokakeväiset harjoitusottelut ovat piirtäneet valmentajille muistijäljet. Niinpä tiistainakin MuSan ja TPV:n kohtaamisesta oli ennustettavissa tutun tasaista, jossa ei sarjataulukolla ollut mitään tekemistä. Ensimmäinen ottelu Tampereella päättyi 0-0.

Alkuminuutit pelattiin porilaisten ollessa ohjaksissa, mutta vähitellen TPV pääsi yhä paremmin ja paremmin mukaan peliin. Maalitilanteilla ei ottelussa herkuteltu mutta sen verran maalintekopaikkoja kummallakin oli, ettei ottelua voi missään nimessä tuomita tylsäksi. Draaman kaari huipentui ajassa 90+5 MuSan Juho Montolan tekemään maaliin. Maalin jälkeen ei TPV:n pelaajilla ollut enää mitään tehtävissä, vaan jo varmalt tuntunut vieraspiste vaihtui kotijoukkueen kolmeeen pisteeseen.

TPV:n loukkaantuneiden lista oli pitkä ja tiistaina kokoonpanosta oli lisäksi pois kapteeni Tommi Smeets pelikiellon vuoksi. Puolustajista peräti neljä on loukkaantunut. Poriin joukkue matkusti vain neljällä vaihtopelaajalla.

Kapteenina toiminut Tomi Ylinen pelaa normaalisti keskikentällä, Porissa pelipaikkana oli topparin rooli. Edellinen peli puolustajana oli 1,5 vuotta sitten ja kesti yhden puoliajan. Täydestä peliajasta puolustuslinjasta on kulunut jo kolme vuotta.

- Ensimmäinen 20 minuuttia oli vaikeata. Kun katselin peliä vasemman topparin paikalta ensimmäisten minuuttien aikana, niin pakostakin ajattelin että ”jaahas, tässä sitä nyt ollaan”, Ylinen huomautti.

Ylinen kiteytti yhteen lauseeseen koko joukkueen tunnelman: ottelusta jäi tyhjä olo. Lopputuloksen synnyttämän tuntemusta voi kuvailla myös sanalla ”ryöstetty”.

- Pelasimme hyvän ottelun ja jokainen pelaaja selvisi hyvin omasta roolistaan. MuSa ei saanut yhtään vaarallista maalipaikkaa pelitilanteissa ja heidän maalinsakin syntyi hiukan sekavan tilanteen jälkeen. Meillä oli tarpeeksi paikkoja voittaa tämä ottelu, Ylinen sanoi.

Jalkapallo-ottelun häviäminen ajassa 90x5 on Ylisen mielestä raaka tapa ottelun häviämiselle.

- Häviö ja pisteen menettäminen tuntuvat tässä tapauksessa vieläkin pahemmalta.

Listenmaa muistutti tulosurheilusta

Luonnollisestikaan TPV:n valmentaja Jukka Listenmaa ei ilosta hyppinyt. Ottelu oli päättymässä 0-0 -tulokseen, mikä olisi ollut kummankin joukkueen kannalta ”ansaittu” tulos.

- Jalkapallo on tulosurheilua, joten en todellakaan ole tyytyväinen häviöömme tällaisen pelaamisen jälkeen. Tappio tietysti harmittaa, kun meilläkin oli paikkoja tehdä se ottelun ainoa maali, sanoi Listenmaa.

Listenmaan mukaan TPV tiesi monien keskinäisten otteluiden myötä hyvin MuSan pelitavan. Porilaisten tavaramerkki kolmen pelaajan puolustus on sekin tullut tutuksi, vaikka pientä ongelmaa tälläkin kertaa se TPV:lle tuotti.

- Ottelu oli näiden kahden joukkueen keskinäisille otteluille tyypilllistä. Tasaista hyvää vääntöä loppuun asti ja ajoittaista suun soittamista vastustajalle. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää jalkapallon pelaamista, huomautti Listenmaa.

TPV:n seuraava ottelu on tiistaina 2.7. Tammelan stadionilla. Vastaan asettuu TPS.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 3 Kovaqi Ardian, 7 Lähdesmäki Tuomas, 8 Ek Eino-Veikko, 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo, 11 Ylinen Tomi, 16 Oras Riku, 20 Kolu Eetu--> 15 Kostiainen Roope 69´, 21 Ahonen Mika-->14 Räisänen Eetu 79´, 23 Rantala Joonas

Sarjatilanne

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

MuSa TPV 2

MuSa TPV 3

MuSa TPV 4

MuSa TPV 5

MuSa TPV 6

 

Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.