Haka vei toisenkin Pirkanmaan Derbyn

TPV Haka 1

 

65 minuuttia näytti siltä, että TPV aiheuttaa FC Hakalle sen ensimmäisen tappion. Kaksi seuraavaa minuuttia olivat tamperelaisille kuitenkin kohtalokkaita ja kun Pirkanmaan Derby vielä päättyi Hakan kolmanteen maaliin ottelun viimeisessä hyökkäyksessä, matkasivat kolme pistettä Valkeakoskelle maalein 1-3 (1-0).

- Puolustimme hyvin, mutta olimme heikkoja viimeisellä kolmanneksella, kommentoi jälleen maalin syöttänyt Mika Ahonen.

Koko ensimmäisen puoliskon Tammelan stadionilla pelatussa Pirkanmaan Derbyssä näytti siltä, että TPV on pelaamassa kauden toistaiseksi parasta jalkapalloilua. Lopputuloksesta huolimatta näin itse asiassa olikin. Monin paikoin oli jopa vaikea uskoa, että vastassa on sarjaa ilman häviöitä johtava FC Haka. Nopeasti tutkapariksi kasvanut Eetu Kolu-Mika Ahonen oli kerta toisensa jälkeen aiheuttamassa harmia Hakan puolustukselle.

Kaksikon työ palkittiin, kun 26 minuutin jälkeen Ahonen syötti ja Kolu teki kauden kolmannen maalinsa. Edellisessäkin ottelussa asialla oli sama kaksikko. Ahonen on pelannut neljä ottelua ja syöttänyt niissä kolme maalia. Maalin jälleen TPV:n hyvä ote jatkui ja alkoi vaikuttaa siltä, että joukkue on aiheuttamassa sarjajohtajalle sensaatiomaisesti kauden ensimmäisen häviön.

- Vaikka lopputulos on meille erinomainen, niin ensimmäisen puoliajan olimme tosi huonoja. Välimatkat olivat isoja ja lisäksi hätäilimme liikaa, sanoi Hakan ensimmäisen maalin tehnyt Antto Hilska.

Toiselle jaksolle kentälle tuli ensimmäisen jakson TPV, mutta naapuriovesta ulos tuli sisuuntunut Haka. Vieraat tulivat ensin tasoihin 66 peliminuutin kohdalla ja menivät johtoon kaksi minuuttia myöhemmin. Toinen maali merkittiin omaksi maaliksi pallon muuttaessa suuntaa TPV:n pelaajasta. Muuttuneesta pelinhallinnasta huolimatta ottelu oli päätösvihellykseen asti viihdyttävä.

Haka tarjosi TPV:lle voitonavaimia, kun Jacob Bushue lähti suihkuun kahden varoituksen myötä. Pelaajaylivoima ei kuitenkaan näkynyt pelaamisessa ja painopisteen muuttumisessa.

Mitä pitemmälle toinen puolisko eteni, sitä selvemmin Haka näytti lähes 1 600 ihmisille, miksi se johtaa Ykköstä ja miksi sen häviösarakkeessa on edelleen numero nolla. Paineen seurauksena TPV teki muutaman liian hätäisen ratkaisun, joiden seurauksena pelin rakentaminen ja maalitilanteisiin pääseminen tyrehtyivät.

TPV:llä hyvä alku, mutta…

Mika Ahonen oli siis jälkeen TPV:n maalin syöttäjänä. Se ei kuitenkaan miestä saanut hymyilemään, sillä viime kauden kahdeksan maalin mies on edelleen nollissa.

- Eipä maalihanat aukea, kun en ole kertaakaan vielä vetänyt maalia kohti. Eetun kanssa olemme löytäneet toisemme mutta se ei riitä, kun maalipaikkoja ei synny tarpeeksi paljon. Puolustimme hyvin, mutta olimme heikkoja viimeisellä kolmanneksella. Toisella jaksolle Haka lisäsi tehoja ja teki hienon ensimmäisen maalin ja toisen maalin onnekkaan pompun seurauksena, Ahonen totesi.

TPV:n valmentaja Jukka Listenmaa oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäiseen puoliskoon. Listenmaan mukaan joukkue puolusti niin hyvin, ettei Haka saanut syöttöpeliään kulkemaan.

- Vaikka Haka teki kaksi pomppumaalia, niin parempi joukkue voitti. Toisella puoliajalla Haka näytti hyvyytensä ja me olimme altavastaajia. Emme saaneet mitään aikaiseksi ja valuimme puolustuspelissä liian alas, Listenmaa huomautti.

FC Hakan päävalmentajaa Teemu Tainiota harmitti ensimmäisen jakson saamattomuus. Tainion mukaan kaikki tekeminen oli heikkoa, eikä joukkue pystynyt laisinkaan horjuttamaan TPV:tä.

- Puoliajalla kehotin pelaajia laittamaan syöttöpelin kuntoon ja käyttämään tarvittaessa kaksikin syöttöä, eikä joka kerta yrittää maalia yhdellä syötöllä. Kysyin, että onko tässä kopissa voittajia vai ei ja hyvin pojat vastasivat kentällä, Tainio sanoi.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho--> Ek Eino-Veikko 64', 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 9 Goljahanpoor Arjanà--> 15 Kostiainen Roope            85', 16 Oras Riku--> 10 Näykki Paavo 72', 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho.

Ykkösen sarjataulukko

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV Haka 3

TPV Haka 2

TPV Haka 4

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.