TPV kohtaa derbyssä Ykkösen ykkösen

Ennakko TPV Haka 1

 

Pirkanmaan Derby tuo keskiviikkona Tammelan stadionille Ykköstä johtavan FC Hakan. Joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan ja pelannut tasapelinkin vain kahdesti.

- Keskiviikkona pelaava TPV on aivan eri joukkue kuin kauden ensimmäisessä ottelussaan jännittänyt joukkue. Haka joutuu muuttamaan pelaamistaan voittaakseen meidät, sanoo valmentaja Jukka Listenmaa.

Miesten Ykkösen toinen kolmannes käynnistyy keskiviikkona. Historiallisessa Pirkanmaan Derbyssä eli kauden ensimmäisellä kierroksella FC Haka voitti TPV:n 1-0. Suurimmalle osalle TPV:n pelaajista ottelu oli heidän ensimmäisensä Ykkösessä. TPV:n valmentaja Jukka Listenmaa huomauttaa TPV:n olevan toisessa kohtaamisessa eri joukkue, kuin 27.4. pelatussa ottelussa.

- Pelaajien itseluottamus ja rohkeus pelaamiseen ovat aivan erilaisella tasolla keskiviikkona. Nyt pelaajat eivät enää jännitä normaalia viisasta jännittämistä enempää, jokainen Ykkösen joukkue on kohdattu ja joukkue uskaltaa toteuttaa omaa juttuamme, sanoo Listenmaa.

Keskiviikon derbyyn Haka lähtee Ykkösen ykkösenä, TPV kahdeksantena. Kun Haka pelasi edellisen ottelunsa torstaina, pelasi TPV sunnuntaina voittoisan ottelun KTP:tä vastaan. Tämäkin tuo Listenmaan mukaan omaan haasteensa. Haka on tehnyt yhdeksässä ottelussa 21 maalia, mutta oman maalivahdin taakse on mennyt vain viisi palloa. TPV:n tilastonumerot puolestaan ovat 6-9.

Listenmaa ei ole yllättynyt Hakan ykköspaikasta. Sen sijaan kylläkin siitä, että TPS ja AC Oulu eivät ole pistemäärissä Hakan tuntumassa. TPV:ssä tiedetään Listenmaan mukaan erittäin hyvin Hakan vahvuudet.

- Lähdemme otteluun tasoittamaan sarjan kärkeä. Meidän on omalla tekemisellämme vaikeutettava Hakan pelaamista. Haka joutuu muuttamaan pelaamistaan voittaakseen meidät.

Loukkaantumisten vuoksi TPV:n kokoonpanosta ovat pois Antti Kuusinen, Jesse Oksanen, Giorgi Ositashvili, Mauno Siren ja Tomi Ylinen.

Mika Ahoselle peli on ”huikea juttu”

Toukokuun lopussa uuden sopimuksen TPV:n kanssa tehnyt Mika Ahonen on pelannut allekirjoituksen jälkeen kolme ottelua. Tilastoihin on merkitty kaksi syöttöä TPV:n kolmeen maaliin. Keskiviikon Pirkanmaan Derbyä ilopilleri-Ahonen odottaa kuin lapsi syntymäpäiväänsä.

- Aivan huikea juttu päästä ensimmäistä kertaa elämässäni pelaamaan Hakaa vastaan. Kun kyseessä on vieläpä derby, niin se vain lisää tunteeni voimakkuutta, sanoo Ahonen.

TPV:n aseet keskiviikon ottelussa ovat tutut ja hyväksi koetut. Koko joukkueena puolustaminen on derbyssäkin lähtökohta. Maalintekourheilussa ei kuitenkaan pelkästään puolustamisella menesty.

- Jotta voi tehdä maaleja, on luotava maalintekopaikkoja ja lisättävä onnistumisprosentteja. Tässä olemme parantaneet tekemistämme ottelu ottelulta. Me emme saa eikä meidän pidä pelätä virheiden tekemistä, toteaa Ahonen.

Omiin otteisiinsa kolmessa ensimmäisessä ottelussa Ahonen tyytyväinen kahden suhteessa yhteen.

- Ottelut MYPA:a ja KTP:tä vastaan olivat ihan ok ja syötin maalitkin. AC Kajaania vastaan pelasin hyökkääjänä, mutta minulle ehkä luontevinta on pelata niin sanottua 10-paikkaaa, Ahonen sanoo.

Liput

Aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa.

VIP-lippu 50 euroa (vain ennakkovaraus kirsi(at)sarkanniemicup.fi Sitova varaus vähintään viisi vuorokautta ennen kyseistä ottelua).

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Kaikki TPV:n juniorit ja toimihenkilöt jäsenkortilla ilmaiseksi.

Kausikortit

Aikuiset 110 euroa, alennusryhmät 70 euroa.

VIP-kausikortti 650 €/2 kpl 1 200 €

Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä.

Sisäänpääsyporteilla on turvatarkastus.

TPV-FC Haka ke 19.6. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Klo 17 alkaa hyväntekeväisyysottelu Tampereen Lastenklinikat Tuki ry:n hyväksi. Jama Jaman kokoamissa joukkueissa pelaa tunnettuja jääkiekkoilijoita, televisiosta tuttuja näyttelijöitä ja muita julkisuuden henkilöitä.

Klo 17 alkavan ottelun pelipaidat huutokaupataan nimikirjoituksilla varustettuina Huuto.net-sivustolla. Hyväntekeväisyysottelun jälkeen klo 17.30 pelaajat jakavat nimikirjoituksia ja viihdyttävät otteluyleisöä. Tammelan stadionin portit aukeavat jo klo 16.30.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko TPV Haka 2 Mika Ahonen

- Aivan huikea juttu päästä ensimmäistä kertaa elämässäni pelaamaan Hakaa vastaan. Kun kyseessä on vieläpä derby, niin se vain lisää tunteeni voimakkuutta, sanoo Mika Ahonen.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.