TPV otti ISON voiton KTP:stä

 MG 0552 rajattu

 

Jos joukkueurheilussa voi jotain voittoa kuvata isoksi, niin TPV:n sunnuntaista voittoa KTP:stä. Kolme pistettä toi roppakaupalla lisää itseluottamusta sen ohella tietysti, että joukkue otti kiinni edellä oleviaan ja lisäsi eroa AC Kajaaniin sekä MYPA:an.

TPV:llä on nyt yhdeksästä ottelusta kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja kolme häviötä.

Alku lähti tamperelaisten kannalta liikkeelle kuin sen kuuluisan täin liikkuminen tervassa. Maalipaikkojen määrään riitti yhden käden sormet, eikä kumpikaan pystynyt luomaan oikeasti vaarallisia tilanteita. Toki ottelua pystyy sanomaan viihdyttäväksi, mutta paremmalla eli laadukkaammalla viimeistelyllä kumpikin joukkue olisi tehnyt maaleja jo ensimmäisellä puoliajalla.

Alun tahmeuden jälkeen TPV pääsi mukaan otteluun ja tasoitti pallonhallinnan prosenttijakautumaa. Monellakin tapaa vapauttava maali, joka jäikin samalla ottelun voittomaaliksi, syntyi Mika Ahosen ja Eetu Kolun (kuvassa) yhteistyön jälkeen. Nopeasti pelattu hyökkäys 58 peliminuutin jälkeen päättyi Ahosen syöttöön ja Kolun tekemään maaliin.

Maalin jälkeen KTP ei pystynyt ottamaan peliä itselleen ja vaikka jännitys luonnollisesti kotiyleisön joukossa säilyi loppuun asti, eivät kotkalaiset pystyneet nostamaan hyökkäystensä tehoja.

TPV:llä on nyt yhdeksästä ottelusta kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja kolme häviötä. Valmentaja Jukka Listenmaa myönsi voiton KTP:stä olevan tärkeä.

- Kaiken sen keskellä, mitä tuolla joukkueen taustalla pyörii, kyse on isosta voitosta. Ensimmäistä varttia lukuun ottamatta olen tyytyväinen pelaajien tekemisiin. Kun teimme pienen muutoksen pelin avaamiseen ja pelaajien sijoittumisiin, niin pelimme alkoi toimia. Saimme tilaa juuri niistä kohdista, jotka havaitsi katsottuani televisiosta KTP:n edellisen ottelun, Listenmaa sanoi.

Maalipaikkojen määrään Listenmaa oli tyytyväinen, joskin pienellä jälkihuomautuksella.

- Boksissa on oltava vieläkin nopeampi, kun kyse on viimeistelystä. Jos jalka on vapaana, niin pallon voisi ampuakin, eikä lähteä kolmea kertaa harhauttelemaan samaa vastustajaa, Listenmaa huomautti.

KTP:n valmentaja Argo Arbeiter myönsi vaikeuden keskikentällä.

- Emme päässeet tänään pelaamaan sitä omaa peliämme, johon olemme tottuneet. En missään nimessä ole tyytyväinen tulokseen enkä joukkueen pelaamiseen.

KTP:n Juuso Laitinen ei silittänyt omaansa, eikä joukkuekaveriensa päätä. Laitisen mukaan toinen jakso oli ensimmäistä parempaa jalkapallon pelaamista, mutta syöttöjen laatu jätti siltikin toivomisen varaa.

- Ekalla puoliajalla meillä oli tosi vaikeata emmekä saaneet pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Hyökkäysten kesto oli varmaan korkeintaan viisi sekuntia. Menetimme todella paljon helppoja palloja, eivätkä syötöt viimeisellä kolmanneksella onnistuneet laisinkaan, Lainen suomi.

Eetu Kolun sunnuntai meni nappiin

TPV on tehnyt viisi maalia ja kaksi näistä on viimeistellyt Eetu Kolu. Sunnuntaina aurinkoisella Tammelan stadionilla kotiyleisö huokaisi helpotuksesta, kun ottelua oli pelattu 58 minuuttia. Millimetrin tarkan syötön Kolulle antoi Mika Ahonen..

- Parempaa sunnuntai-iltaa en olisi voinut toivoa kuin maalia ja voittoa. Meillä on ollut hankaluuksia päästä maalintekotilanteisiin ja tänäänkin maalintekoprosentti olisi voinut olla korkeampi mutta kaiken kaikkiaan meillä oli hyökkäyspelaamisessa paljon hyvää, Kolu sanoi.

Taputukset Kolu antoi Ahosen suuntaan.

- Mikan kanssa on hyvä pelata ja löydämme toisemme hyvin. Tänään tuli hyvä näyte siitä, että kun syöttö on laadukas, niin siitä on helppo tehdä maali.

Topi Järvi ja TPV ovat yhteisellä päätöksellä purkaneet pelaajasopimuksen. Järvi on näin ollen vapaa siirtymään toiseen seuraan ilman, että TPV vaatii minkäänlaista korvausta.

TPV:n seuraava ottelu on keskiviikkona, kun Pirkanmaan Derbyyn saapuu vastustajaksi FC Haka. Ottelu alkaa klo 18.30.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 9 Goljahanpoor Arjan-->8 Ek Eino-Veikko 88', 16 Oras Riku, 20 Kolu Eetu-->10 Näykki Paavo 60', 21 Ahonen Mika-->14 Räisänen Eetu 76', 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho,

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

 MG 0638 rajattu

 MG 0674 rajattu

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.