”Ei huono aloitus, mutta ei hyväkään”

Ennakko 1 TPV KTP 15

 

Ykkösen ensimmäinen kolmannes pelataan loppuun sunnuntaina, kun otteluparien joukossa TPV ja KTP pelaavat oman ottelunsa. Sarjassa neljäntenä oleva KTP on voittanut kolme ottelua, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kolme kertaa. TPV:n tilastot näyttävät yhtä voittoa, neljää tasapeliä ja kolmea häviötä.

- Useampi piste olisi ollut saatavissa, mutta olemme pystyneet kehittämään koko ajan peliämme. Sunnuntaina lähdemme hakemaan voittoa ja kolmea pistettä, sanoo TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti.

Päävalmentaja Anssi Ylisen sairaslomaa sijaistavalla Jukka Listenmaalla on MYPA-otteluun verrattuna ollut paremmat lähtökohdat valmistautua  sunnuntaiseen KTP:n kohtaamiseen. Haastatteluhetkellä Listenmaa oli nähnyt KTP:n edellisestä ottelusta 45 minuuttia, kun MYPA:sta miehellä ei ollut minkäänlaista visuaalista tietoa.

- Kotkasta on tulossa joukkue, joka yrittää rakentaa peliään alhaalta asti. KTP on meihin nähden rutinoitunut joukkue, mutta tällaisen taakse on aina helppo mennä. On pelaaja kokenut tai kokematonta, niin samat 90 minuuttia on pelattava ja sen jälkeen katsotaan tulostaululle, sanoo Listenmaa.

Listenmaa haluaa sunnuntaina Tammelan stadionilla nähdä sellaisen TPV:n, joka puolustaa tiiviisti ja uskaltaa olla rohkea pallon kanssa.

- Muutoksia en ole lähtenyt tekemään, vaan haluan nähdä samanlaista pelaamista, jota joukkue on halunnut pelata aikaisemmissakin otteluissa. Entistä voimallisemmin meidän on kyettävä rohkeaan pallolliseen pelaamiseen, toteaa Listenmaa.

KTP pelasi Veikkausliigassa kaudet 2003-2008 ja kauden 2015 sekä Ykkösessä 2009-2014 ja kauden 2016. 2017 sujui Kakkosessa ja nyt on menossa toinen kausi taas Ykkösessä.

Tuomas Karjanlahti: "jätkät tekevät parhaansa"

Maalivahti Tuomas Karjanlahti on pelannut kuusi ottelua ja kahdessa istunut penkillä. Yhtä ottelua vaille valmista ensimmäistä kolmannesta Karjanlahti luonnehtii lauseella ”ei huono aloitus, mutta ei hyväkään”.

- Useampi piste olisi ollut saatavissa, mutta olemme pystyneet kehittämään koko ajan peliämme. Sunnuntaina lähdemme hakemaan voittoa ja kolmea pistettä. Tietysti katsomme vastustajan ominaispiirteet ja muokkaamme omaa tekemistämme havaintojen perusteella, mutta tärkeämpää on meidän omaa pelaamisemme ja harjoiteltujen asioiden tinkimätön toteuttaminen, Karjanlahti toteaa.

Maalivahti on kentällä se pelaajaa, joka pystyy laajimmin näkemään kentän tapahtumat. Karjanlahden mielestä koko joukkueen hyökkäämistä ja puolustamista pitää pyrkiä kärsivällisesti parantamaan. Selkeä järjestelmä ja pelaajien tietoisuus siitä, mitä maalivahdit vaativat edesauttavat tilanteissa, joissa pelaajia joudutaan puolustuslinjassa vaihtamaan.

TPV on tehnyt viisi maalia ja joukkueelle on tehty yhdeksän maalia, KTP:n numerot ovat 14-16. Jo viime kaudella TPV tuli tunnetuksi hyvin puolustavana joukkueena ja sama on jatkunut Ykkösessäkin. Karjanlahti tietää ”jätkien tekevän parhaansa”.

- Vaikka olen maalivahti, niin minun on vaikea antaa neuvoja siinä, kuinka palloja vastustajan maaliin laitetaan. Meidän hyvä puolustuspelaamisemme ei ole ollut yllätys, vaan enemmänkin harmittaa, kun olemme päästäneet näinkin monta maalia. Estettäviä maaleja olisi ollut, sanoo Karjanlahti.

Ennen Ykkösen alkamista jokainen TPV:n pelaaja tiesi, että sarjatasoa ylempänä aika ja tila käyvät vähiin Kakkoseen verrattuna. Maalivahtina Karjanlahti on nähnyt, kuinka kohtalokkaan merkittäviksi pienetkin virheet saattavat osoittautua.

- Me emme voi antaa yhtäkään helppoa paikkaa kenellekään. MYPA-ottelussa annoimme yhden paikan ja sen vastustaja käytti hyväkseen. Sunnuntaina vastaan tulee Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen, joten turhaa tilaa ei pidä antaa yhdessäkään tilanteessa, huomauttaa Karjanlahti.

Loukkaantumisten vuoksi TPV:n kokoonpanosta ovat pois Antti Kuusinen, Jesse Oksanen, Giorgi Ositashvili, Mauno Siren ja Tomi Ylinen.

Liput

Aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa.

VIP-lippu 50 euroa (vain ennakkovaraus kirsi(at)sarkanniemicup.fi Sitova varaus vähintään viisi vuorokautta ennen kyseistä ottelua).

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Kaikki TPV:n juniorit ja toimihenkilöt jäsenkortilla ilmaiseksi.

Kausikortit

Aikuiset 110 euroa, alennusryhmät 70 euroa.

VIP-kausikortti 650 €/2 kpl 1 200 €

Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä. Sisäänpääsyporteilla on turvatarkastus.

TPV-KTP su 16.6. klo 18.30 Tammelan stadionilla.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko 2 TPV KTP 15

Maalivahti Tuomas Karjanlahti ei ole yllättynyt joukkueen hyvästä puolustuspelaamisesta. Tehokkaan eleetön koko joukkueen puolustaminen oli tavaramerkki jo viime kaudella Kakkosessa.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.