Myllykoskellakin tuli tasapeli

Kuva 1

 

Ykkösen untuvikot MYPA ja TPV jatkoivat historiallisessa ensimmäisessä Ykkösen kohtaamisessa siitä, mihin lokakuun nousukarsinnat päättyivät. 1-1 -tulokseen päättynyt ottelu oli menoa päästä päähän, armotonta taistelua jokaisesta pallosta – ja pettymyksen tunteita.

- Olen pettynyt tulokseen eli siihen, ettemme voittaneet. Kai tämäkin ottelu oli osa Ykkösen kokemattoman joukkueen kasvutarinaa, sanoi TPV:n valmentaja Jukka Listenmaa.

Kolmella tasapelillä Myllykoskelle tullut TPV osoitti ensihetkistä lähtien haluavansa voittaa ja tehdä pesäeroa sarjataulukossa takana oleviin MYPA:aan ja AC Kajaaniin. Ensimmäinen puolituntia olikin voittopuoleisesti myllykoskelaisten kenttäpuoliskolla pelaamista mutta tuloksettomasti. Sen sijaan kävi, kuten niin usein käy: MYPA teki ottelun ensimmäisen maalin 33. minuutilla. Päät eivät onneksi tamperelaisille painuneet, sillä jo neljän minuutin kuluttua Eetu Kolu toi joukkueen tasoihin.

Ensimmäisen jakson viimeinen kymmenen minuuttia ja suurin osa toisesta jaksosta pelattiin jälleen TPV:n käskytyksessä. Tulostaulun hoitajaa ei kuitenkaan tämän enempää vaivattu. Lukuisista maalintekomahdollisuuksista huolimatta kolmen pisteen saamiseen vaadittava onnistunut ratkaisu jäi puuttumaan.

Sairaslomalla olevaa päävalmentaja Anssi Ylistä sijaistanut Jukka Listenmaa oli tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon.

- Hyvin usein pääsimme vain kahdella syötöllä maalintekopaikkaan. Siksi olenkin tyytymätön tulokseen eli siihen, että me emme kaikesta hallinnasta huolimatta voittaneet. Kai tämä oli osa Ykkösen kokemattoman joukkueen kasvutarinaa, huomautti Listenmaa.

Listenmaa kiittää pelaajiaan hyvästä työmäärästä ”tappavassa” kelissä.

- Pelaajat jättivät kentälle kaikki ja antoivat joka hetki kaikkensa. Joukkueen taustalla olevat vaikeat asiat eivät ole vaikuttaneet pelaajiin, mutta onhan tällaiset kiistat saatava poistettua.

Listenmaa myönsi maalinteon olevan edelleen ongelma. Kahdeksassa ottelussa TPV on tehnyt vain viisi maalia, joskin omiinkin on mennyt vain yhdeksän. Sunnuntaina joukkue pääsi Listenmaan mukaan hyville maalintekopaikoille, mitä välttämättä ei nähty ensimmäisissä otteluissa.

- Pääsimme todella laadukkaille paikoille ja niistä olisi pitänyt maaleja tehdä. Tästä joukkueesta ehkä vielä puuttuu se kliininen viimeistelijä ja toivottavasti tällainen pelaajaa jostain löytyy, totesi Listenmaa.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Toisin kuin Listenmaa, ei Karjalainen silitellyt pelaajiensa päätä.

- Tänään ei ollut tietoakaan hyvästä jalkapalloilusta, kommentoi Karjalainen.

Karimäelle Ykkösen debyytti

TPV:n puolustajalle Iiro Karimäelle ottelu Myllykoskella jää taatusti mieleen. Nuorukainen pelasi ensimmäisen Ykkösen ottelunsa, eikä Kakkosenkaan otteluja ole kertynyt kovinkaan monta.

- Hyvältä tuntui päästä vihdoin pelaamaan. Alussa hiukan jännitti, mutta ottelu tempaisi mukaansa todella nopeasti ja pelasin mielestäni kohtalaisesti. MYPA:n maali jäi hiukan harmittamaan, kun tein ehkä pienen sijoittumisvirheen. Hyvä debyytti, vaikka voittoa ei tullutkaan, Karimäki sanoi.

Eroista Kakkosen ja Ykkösen välillä on harjoituksissa ja pukuhuoneessa puhuttu; sunnuntaina Karimäki pääsi omakohtaisesti toteamaan puheiden paikkansa pitävyyden. Karimäki myönsi.

- Meidän pelimme pyöri hyvin. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Punakone pääsi hyvin myllyttämään ja löysimme vastustajan linjojen välistä syöttörakoja, sanoi Karimäki.

TPV on sarjassa kahdeksantena seitsemällä pisteellä maalieron ollessa 5-9. Seuraavaksi TPV kohtaa KTP:n sunnuntaina 16.6. Tammelan stadionilla.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 8 Ek Eino-Veikko-->17 Oksanen Jesse 65´, 9 Goljahanpoor Arjan, 13 Ositashvili Giorgi-->23 Rantala Joonas 69’, 16 Oras Riku, 20 Kolu Eetu, 21 Ahonen Mika-->14 Räisänen Eetu 84’, 28 Karimäki Iiro.

https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Kuva 3

Kuva 2

Kuva 4

Kuva 5

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.