Tasapeli ei saanut TPV:tä riemuitsemaan

 MG 9861 RAJATTU

 

TPV-AC Kajaani -ottelu lopputulos 1-1 (0-1) paljasti yhden urheilun hienouksista. Sama ottelu voidaan ”paketoida” eri lailla puhujasta riippuen.

Kolmatta kertaa AC Kajaanin päävalmentajaksi perjantaina valittu Mika Lumijärvi piti tasapeliä oikeutettuna tuloksena. Sen sijaan TPV:n Anssi Ylinen ei ollut lähimainkaan tyytyväinen Tampereelle jääneeseen pisteeseen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo 40 sekunnin jälkeen eli ensimmäisestä hyökkäyksestä AC Kajaani oli tehdä maalin, mutta toista Ykkösen otteluaan pelannut maalivahti Antti Kuusinen venytti hienosti kätensä pallon eteen. Tämän hyökkäyksen jälkeen Tammelan nurmella näyttikin olevan vain yksi joukkue TPV:n viedessä pariaan jokaisessa tanssissa.

Vastustajan kulmapotkut ovat tällä kaudella olleet TPV:lle murheellisia. Niinpä sunnuntainakin puolen tunnin pelin jälkeen tolpasta kimmonneen pallon ampui Thiago Trindade De Moura TPV:n maaliin. Vaikka tamperelaiset pitivät palloa hallussaan, oli hallinta joukkueen kannalta valitettavan näennäistä ja juurikaan AC Kajaania enempää se ei pystynyt luomaan maalintekotilanteita.

Toinen jakso noudatti tuttua käsikirjoitusta. TPV hallitsi ja rakensi, mutta ratkaisut epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen. Kuvaavaa ottelulle olikin, että TPV:n tasoitusmaali syntyi myös kulmapotkusta. TPV:n puolustaja Juho Saarinen pelasti pisteen kotijoukkueelle tasoittamalla kulman jälkitilanteessa.

- Paavo Näykin antama kulmapotku vei paljon taka-alueelle, josta Juho Mattila pääsi ohjaamaan pallon minulle. Harvinaista herkkua, koska kyseessä on ensimmäinen maali 66 pelatun Ykkösen ottelun jälkeen, Saarinen totesi.

Ikiliikkujan asemaan noussut Tuomas Lähdesmäki sai ottelun 86. minuutilla mahdollisuuden ratkaista voitto kotijoukkueelle. Rangaistuspotkun kuitenkin päätyi Kajaanin maalivahdin torjumaksi.

Mika Ahonen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Ahosen vika ei ollut, ettei hän päässyt hyökkääjänä hyödyntämään ominaisuuksiaan maalintekijänä. Kun palloa ei saada hyökkääjälle, niin mahdotonta on maalejakaan tehdä.

Työvoittoja ei tunneta

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen oli samaa mieltä kajaanilaisvirkaveljensä kanssa siitä, että TPV hallitsi palloa. Koska jalkapallo on maalintekourheilu, niin työvoittoja ei tunneta.

- Me pelasimme AC Kajaanin muodon ulkopuolella, kuten vastustaja varmaan halusikin. Loppuviimeksi kovin paljon maalipaikkoja meillä ei ollut, johtuen pitkälti siitä, että emme pystyneet antamaan sitä viimeistä laadukasta syöttöä tai keskitystä, Ylinen totesi.

Jos olisi mahdollista, niin Ylinen varmaankin haluaisi pelattavaksi toisen jakson uudelleen. Syy on yhdessä sanassa: harhasyötöt. Ylisen mukaan TPV:n heikkous läpi ottelun oli pallon syöttäminen vastustajalle oman pelaajan sijaan.

- Tämän kauden aiemmissa otteluissa emme ole antaneet näin paljon harhasyöttöjä kuin mitä tänään annoimme. Vastustaja saa olla ihan mitä vain ja kuka vaan, mutta meidän on katsottava peiliin eli omaa peliämme. Meidän on pelattava paremmin, joten tasapeli ei tyydytä. Ehkä me emme sitten ansainneet enempää kuin tasapelin, pohti Ylinen.

Lumijärvellä onnistunut kolmas aloitus

AC Kajaani joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun maalivahti Jonathan Jäntti loukkaantui ja tilalle tuli Tatu Österlund. Muutenkin kuin ilta-auringon vuoksi hikisen iltapuhteen tehnyt Österlund mitä ilmeisemmin pelasti pisteen joukkueelleen torjumalla Tuomas Lähdesmäen ampumana rangaistuspotkun ottelun loppuminuuteilla. 

AC Kajaani vaihtoi päävalmentajaa perjantaina. Kolmatta kertaa joukkueen peräsimessä aloittanut Mika Lumijärvi veti ensimmäiset harjoitukset perjantaina ja lauantaina toiset. Lumijärven mielestä joukkue onnistui vaikeuttamaan tamperelaisten pelaamista.

- TPV kontrolloi palloa, mutta kovin monta vaarallista tilannetta se ei kuitenkaan saanut meidän maalillemme. Joukkue taisteli esimerkillisesti ja tuollaisia kilometrejä, mitä pelaajat juoksivat ei ole varmaan tällä kaudella aiemmin nähty.

- Jos haluamme voittaa ottelut, niin eteen avautuvista paikoista on tehtävä yksi tai kaksi maalia. Jos kolmesta, neljästä varmasta paikasta ei saa tehtyä maalia, niin melko varmasti tällainen joukkue häviää, sanoi Lumijärvi.

TPV:llä on seitsemän ottelun jälkeen kuusi pistettä ja sarjataulukon viimeisenä olevalla AC Kajaanilla neljä pistettä.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 9 Goljahanpoor Arjan--> 8 Ek Eino-Veikko 63', 10 Näykki Paavo-->20 Kolu Eetu 72', 11 Ylinen Tomi, 12 Kuusinen Antti, 21 Ahonen Mika-->14 Räisänen Eetu 82', 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho.

Tästä sarjataulukkoon

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuva: Tapio Kalliomäki

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.