TPV:lle kelpaa sunnuntaina vain voitto

Ennakko 1 TPV Kajaani 1

 

Torstainen tasapeli rutinoitunutta FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa on omiaan siivittämään TPV:n kamppailemaan sunnuntain kolmesta pisteestä. Sarjan viimeisenä oleva vierasjoukkue AC Kajaani tulee Tampereelle uunituoreen uusvanhan päävalmentaja johdolla.

Sunnuntain ottelu AC Kajaania vastaan tuo Tammelan stadionille TPV:n päävalmentaja Anssi Yliselle tutun valmentajan, kun Mika Lumijärvi otti perjantaina AC Kajaanin valmennusvastuun Ari Kosken jälkeen. Ylinen ei lähde edes arvuuttelemaan, muuttuuko Kajaanin pelitapa mutta yhdestä asiasta mies on varma.

- Jokainen Kajaanin pelaaja haluaa näyttää uudelle valmentajalle osaamisensa ja tämä tuo varmasti lisäenergiaa heidän pelaamiseensa, toteaa Ylinen.

Lumijärvi toimi edellisen kerran AC Kajaanin valmentajana viime kaudella, mutta optiota täksi kaudeksi ei käytetty. Lumijärvi on toiminut AC Kajaanin valmentajana vuosina 2007–2008, 2010–2013 ja 2017-2018.

TPV on Ylisen mukaan pelannut omalla tasollaan ja suoriutunut kuudesta ensimmäisestä ottelusta tasaisesti. Joukkue ei ole Ylisen sanoin flopannut, mutta ei toisaalta riittävän hyvin vielä loistanutkaan.

- Kauden ensimmäisen ottelun ensimmäinen puolisko oli huonoa jalkapallon pelaamista meiltä, mutta tämän jälkeen pelimme on parantunut kaiken aikaa. Olen täysin tyytyväinen jokaisen pelaajan tekemiseen otteluissa ja harjoituksissa, Ylinen toteaa.

Kuuden ottelun jälkeen TPV:llä on viisi pistettä yhden voiton ja kahden tasapelin tuomina. Ylinen ei olisi hyvä valmentaja, jos hän ei joukkueineen lähtisi aina hakemaan voittoa ottelu ottelun jälkeen,

- Olemme kehittyneet harjoitus harjoitukselta ja ottelu ottelulta. Pikkuhiljaa tässä mennään eteenpäin ja olemme enemmän ja enemmän pystyneet pitämään palloa itsellämme.

Alkukauden ottelut ja sarjataulukko osoittavat tärkeimpien kehittämiskohteiden olevan maaliteossa ja niissä keinoissa, joilla joukkue pääsee maalintekotilanteisiin. TPV on tehnyt vain kolme maalia (yksi TPS:n oma maali) mutta vastaavasti päästänytkin vain seitsemän maalia.

- Meidän on tehtävä enemmän aloitteellisia juoksuja vastustajan selustaan, jolloin pystymme luomaan mahdollisuuksia maalien tekemiseen. Toisaalta meidän on pyrittävä enemmän hallitsemaan peliä silloinkin, kun meillä ei ole palloa. Toisin sanoen meidän on pystyttävä ohjaamaan vastustajan pelinrakentamista haluamaamme suuntaan, Ylinen sanoo.

Torstaina FF Jaroa vastaan aloitukseen tuli peräti neljä pelaajaa, jotka eivät olleet aloituksessa edellisessä pelissä. Tasainen pelaajajoukko mahdollisti tämän ja näin Ylinen pystyi turvaamaan sen, että jo sunnuntaina pelattavaan seuraavaan peliin on tarvittaessa mahdollisuus saada ”tuoreita jalkoja”.

AC Kajaanin ainoa voitto on tullut MYPA:a vastaan maalein 2-1. Joukkue hävisi MuSa:lle kauden avauksessa 2-1, AC Oululle 2-0, TPS:lle 1-0, KTP:lle 2-1 ja EIF:lle 2-1.

AC Kajaani palasi Kolmoosen kaudelle 2011. Se pelasi Kakkosessa 2012, Ykkösessä 2013 ja taas Kakkosessa kaudet 2014-2017. Viime vuonna joukkue sijoittui Ykkösessä kahdeksanneksi. Joukkueen kokenein pelaaja on keskikenttääpelaaja Matias Juntunen, jolla on ennen tätä kautta takanaan 114 Ykkösen ottelua. Maalivahti Jonathan Jäntti on pelannut 43 Ykkösen ottelua.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko 3 TPV AC Kajaani 1

Päävalmentaja Anssi Ylinen haluaa joukkueensa tekevän enemmän aloitteellisia juoksuja vastustajan selustaan, jolloin pystytään luomaan mahdollisuuksia maalien tekemiseen. 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.