TPV haki pisteen Pietarsaaresta

IMG 2758

 

Maalivahti Antti Kuusisen tulikaste Ykkösessä oli lähes täydellinen: 1-1 -tulos rutinoitunutta FF Jaroa vastaan ja torjuttu rangaistuspotku. Ykkönen on nyt Antti Kuusisen osalta avattu ja uusi sarjataso saavutettu. Nuorukaisen mielestä ensimmäinen ottelu Ykkösessä olisi ollut täydellinen, jos TPV olisi voittanut.

- Koska Punakone jahtasi kolmea pistettä, oli ottelu nyt lähes täydellinen. Tokihan rankkarin torjuminen lämmittää, aavistin ja näin hyvissä ajoin, mihin pallo lähtee, Kuusinen sanoi.

On selvää, että Kuusisella oli kova into päästä pelaamaan. Vielä viime kaudella Kakkosessa torjunut nuorukainen toivoo uusien otteluiden kertymistä tilastoihin.

- Pelaamista vartenhan tässä harjoitellaan. Talvella pelasin Suomen Cupissa Ykkösen joukkueita vastaan ja nyt on ollut nähtävissä, että joukkueet ovat selvästi yhtenäisempiä ja saaneet juoneesta kiinni, sanoi Kuusinen.

Pietarsaaressa oli kiusallisen voimakas tuuli, joka selvästi vaikeutti maalivahtien pelaamista. Kuusisen mukaan ensimmäisellä puoliajalla vastatuuli aiheutti hänelle ajoittain paljon hankaluuksia. Tuulen voimakkuus karsi Kuusisen pelin avaamista, koska pitkät ja jopa puolipitkät pallot saattavat yhtäkkiä lähteä nousemaan ja pysyvät kauan ilmassa. Näin nopeat pelinavaamiset ovat lähes mahdottomia.

Tasapeli kuvaa ottelun kulkua

Tasapeli kuvaa hyvin ottelun kulkua. Maalipaikat olivat kortilla kummallakin ja ottelun luonteeseen kuuluu se, että kumpikin teki maalinsa erikoistilanteissa. TPV:n alku sujui passiivisissa merkeissä, mutta jarolaisten vaatimattomiksi jääneet maalintekoyritykset pitivät ottelun tasaisena. Vähitellen TPV sai ”juonesta” kiinni, mutta sekään ei onnistunut luomaan vaarallisia tilanteita maalintekoalueelle.

TPV:llä ei alkuminuuttien kangertelun jälkeen ollut loppujen lopuksi mitään hätää.  Jaron maali tuli kulmapotkun jälkitilanteessa 32 minuutin jälkeen. Tamperelaisten tasoituksen teki Tuomas Lähdesmäki 83. peliminuutilla.

Päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan joukkue lähti voittamaan Jaro-otteluakin. Nousu tasapeliin tyydytti, joten maansa myyneenä mies ei kuitenkaan astunut joukkueen linja-autoon.

- Jaron maali harmittaa, kun tiesimme tasan tarkkaan, mitä he yrittävät ja kuinka meidän pitää tilanne hoitaa. Maali tietysti ärsyttää suunnattomasti ja puhumme asiasta perjantaina ja sunnuntaina. Tällaiset tilanteet on pystyttävä hoitamaan, sanoi Ylinen.

Joukkueen tasaisuudesta kertoo hyvin se, että Jaro-ottelussa avauksessa oli neljä pelaajaa, jotka eivät olleet aloituksessa edellisessä pelissä.

- Jokainen onnistui todella hyvin. Mauno Siren tuli pois loukkaannuttuaan ja Joonas Rantala pelasi ensimmäiset minuuttinsa Ykkösessä ja erinomaisen hyvin pelasikin. Kenet tahansa pelaajan voi laittaa kentälle, Ylinen totesi.

Maalivahtivalmentaja Kalle Heltonen oli tyytyväinen Ykkösen kasteen saaneen Kuusisen otteluun. Heltonen nostaa esille olosuhteiden huomioimisen ottelun aikana ja oman pelaamisen muuttamisen olosuhteiden mukaisella tavalla. Heltosen mukaan Kuusinen onnistui hyvin ensiottelussaan.

- Vaikka kuinka katsomme aina etukäteen, kuinka tuleva vastustaja hyökkää ja puolustaa, niin maalivahti lähtee kentälle tekemään omia päätöksiään. Emme me sanele, kuinka maalivahdin on pelattava, sanoi Heltonen.

TPV:n kokoonpano

3 Kovaqi Ardian, 4 Siren Maunoà 8 Ek Eino-Veikko 67', 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas, 9 Goljahanpoor Arjanà 17 Oksanen Jesse 81´, 10 Näykki Paavo, 12 Kuusinen Antti, 14 Räisänen Eetuà 2 Saarinen Juho 71´, 20 Kolu Eetu, 23 Rantala Joonas, 25 Mattila Juho.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

IMG 2900

IMG 2941

IMG 2673

IMG 2893

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.