Mika Ahonen on ”back in business”

Sopimusuutinen Mika Ahonen

 

Missä on Mika Ahonen? Tätä ovat innokkaat fanit kysyneet TPV:n sosiaalisen median kanavilla ja nyt tulee vastaus: Mika Ahonen on tehnyt sopimuksen TPV:n kanssa.

- Kova into on päästä kentälle. En ole ennen pelannut Ykkösessä, joten on hienoa katsoa, kuinka taso riittää, Ahonen sanoo.

Mika Ahonen huomauttaa olevansa ”back in business”. Harjoittelua on takana maaliskuusta alkaen ja vähitellen pelikunto alkaa olemaan sellainen, että mies toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta. Se jää nähtäväksi, nähdäänkö tällä kaudella neljän maalin ottelua viime kauden tapaan. Urallaan paljon loukkaantumista kärsinyt Ahonen pelasi viime kaudella 13 ottelua ja teki niissä kahdeksan maalia. Puolet maaleista tuli Tammelan stadionilla JS Herculesta vastaan.

Ahosta on miellyttänyt TPV:n puolustussuuntaan pelaaminen, mutta pallolliseen pelaamiseen aivan alhaalta lähtien mies kaivaa parannusta ja muutosta.

- Tähän tarvitaan tosi paljon parannusta. Pallo on saatava puolustajilta keskikentän kautta hyökkääjille, jotta meillä olisi mahdollisuus tehdä maalipaikkoja itsellemme, Ahonen sanoo.

Ahonen naurahtaa, ettei hän koe itseään pelaajaksi eikä ole pelaaja, jonka tulo kentälle yksistään ratkaisee kaiken. Miehen ajatus kulkee niin, että kun koko joukkueen pallollinen pelaaminen saadaan paremmaksi, saadaan tätä kautta myös paremmin ”käyttöön” yksittäiset pelaajat hyökkäyspäässä.

- Pelin rakentamiseen laatua lisää ja palloja maata pitkin hyökkääjille, kiteyttää Ahonen.

Ahosen mukaan tulokset niin TPV:n kuin muidenkin joukkueiden osalta eivät ole olleet yllätyksellisiä. Alkukaudesta haetaan vielä parasta virettä, joten Ahonen uskoo vuorenvarmasti myös oman joukkueen pelin kehittymiseen.

- Yksikään joukkue ei ole säkenöinyt meitä vastaan, joten jatkossakaan meidän ei tarvitse lähteä pelokkaina kentälle, huomauttaa Ahonen.

Päävalmentaja Anssi Ylinen luonnehtii Mika Ahosta pallollisessa pelissä juonikkaaksi.

- Mika liikkuu vastustajan näkökulmasta erittäin hankalasti sijoittumalla pallottomana pelaajana usein puolustajien ”pimeälle” puolelle. Pallollisena hän peittää syöttöään loppuun asti ja antaa oikea-aikaisia murtavia syöttöjä, kiteyttää Ylinen.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.