Ardian Kovaqi kaipaa lisää juonikkuutta

Ardian Kovaqi 3 28

 

TPV:llä kuten kaikilla muillakin joukkueilla on takanaan viisi ottelua Ykkösessä. Täysiä minuutteja ottelusta toiseen pelaava puolustaja Ardian Kovaqi muistuttaa viidestä vastustajasta kolmen olleen joukkueita, joille ei kelpaa mikään muu kuin nousu Veikkausliigaan.

- Olemme tehneet vain yhden maalin. Tarvitsemme lisää juonikkuutta hyökkäyksiin, enemmän mielikuvitusta hyökkäyspelin rakentamiseen ja maalipaikkojen luomiseen, sanoo Kovaqi.

TPV:n ensimmäisten kierrosten vastustajat ovat olleet sarjan ehdottomasti kovimmasta päästä. Vai mitä mieltä olette joukkueista FC Haka, TPS ja AC Oulu? Kauteen vain Veikkausliiga mielessä lähteneitä joukkueita. Lisäksi vastassa on ollut kokenut EIF (1-0 -voitto) ja sarjanousija MuSa (0-0).

- Meillä on ollut todella vaikea alku, kuten vastustajajoukkueiden nimistä huomaa. Yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme häviötä eivät ole tuloksellisesti hyviä, mutta tietysti olen tyytyväinen voittoon ja tasapeliin. TPS-ottelu oli meiltä pelillisesti hyvä ja siksi tappio jäikin vaivaamaan ja hampaankoloon, sanoo Ardian Kovaqi.

Yli 190-senttinen puolustaja pelasi täydet minuutit kaudella 2017 Kakkosen Kultsu FC:ssä ja viime kaudella TPV:ssä vain yksi ottelu jäi väliin korttitillin täyttymisen vuoksi. Meno on ollut tuttua tälläkin kaudella: Kovaqi on ollut kentällä kaikissa viidessä ottelussa viimeiseen vihellykseen asti.

Ykkösen taso on siis jo ehtinyt selvitä ihan konkreettisestikin oman pelaamisen kautta. Talvella Suomen Cupissa TPV kohtasi ensimmäisen kerran Ykkösen joukkueita.

- Viisi ottelua Ykkösessä on takana ja niin minulla kuin kaikilla muillakin tässä joukkueessa oli etukäteen hyvä käsitys siitä, mitä on tulossa vastaan. Ero Kakkosen otteluihin on selkeä, eikä tässä suhteessa ole ollut yllätyksiä ensimmäisen viiden ottelun aikana, Kovaqi toteaa.

Kovaqi huomauttaakin jokaisen tienneen ennen kauden alkua, mitä odottaa ja mitä on tulossa. Nyt pelaamisesta Ykkösessä on jo käytännön kokemusta.

- Punakone lähtee edelleen voittamaan jokaisen ottelun. Suomen Cupin ottelut olivat hyvää alkutunnustelua ja auttoivat hitsaamaan joukkueen yhteen kiinteäksi kokonaisuudeksi, sanoo Kovaqi.

”Tarvitsemme lisää juonikkuutta”

On sentään yksi asia, joka on 23-vuotiaan Kovaqin mielestä yllättävä. Valitettavasti kielteisesti.

- Olemme tehneet vain yhden maalin. Tarvitsemme lisää juonikkuutta hyökkäyksiin, enemmän mielikuvitusta hyökkäyspelin rakentamiseen ja maalipaikkojen luomiseen.

Päästettyjen maalien sarakkeeseen on kirjoitettu numero kuusi. Tämän luvun pienuus ei puolustajaa sen sijaan yllätä. TPV:lle on tehty neljänneksi vähiten maaleja.

- Vaikka Ykkönen on aivan toinen sarja kuin Kakkonen, niin puolustuspelaamisemme on toiminut yhtä hyvin kuin Kakkosessakin. Puolustus koostuu toisilleen tutuista pelaajista ja tämä tietysti osaltaan edesauttaa pelaamistamme, Kovaqi sanoo.

Sarjanousijalle tehdyt vain kuusi maalia viidessä ottelussa on kelpo tilastotulos. Etenkin, kun muistaa AC Oulun tehneen kolme maalia.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.