TPV sai tärkeän avausvoiton

TPV EIF 22

 

Kuluneen sanonnan mukaan apina putosi hartioilta keskiviikkona Tammelan stadionilla. TPV-EIF -ottelun tulos 1-0 (1-0) näet tarkoittaa tamperelaisten kauden ensimmäisiä voittopisteitä ja ensimmäistä maalia.

Ottelu oli alusta loppuun asti TPV:n hallinnassa ja toisin kuin neljässä aiemmassa ottelussa, keskiviikkona nähtiin myös vaarallisia maalintekotilanteita ja hallintaa, joka ei ollut ainoastaan nimellistä pallonhallintaa.

TPV:n ja EIF:n kohtaaminen käynnisti Ykkösen viidennen kierroksen. Ottelun asetelmaa moni piti selviönä: yhden voiton, yhden tasapelin ja kahden tappion EIF vie Tampereelta Raaseporiin kolme pistettä ja jättää TPV:n edelleen voitoitta.

Ottelun alku oli jotain sellaista, mitä TPV:ltä ei neljän ensimmäisen ottelun aikana oltu nähty. Joukkue pystyi toistuvasti rakentamaan maalintekotilanteita ja pitämään palloa itsellään. Hyökkäysten rakentaminen oli toisenlaista kuin aikaisemmissa peleissä ja jo seitsemännellä minuutilla Tuomas Lähdesmäki pääsi läheltä kokeilemaan maalivahti Mehdi El Mousacimin reaktioiden nopeutta. Lähdesmäelle avautui seuraava maalipaikka puolen tunnin kohdalla.

Vaikka ottelussa ei kokonaisuudessaan maalitilanteilta mässäilty, piti kotijoukkue kuitenkin vastustajan loppuun asti otteissaan. Ajoittain peliä käytiin pitkään EIF:n kenttäpuoliskolla. Sen sijaan vierasjoukkue ei pystynyt dominoimaan ottelua kuin irtohyökkäysten ajan.

Läpi ottelun TPV oli muutaman askeleen raaseporilaisia edellä. Jos joskus voidaan sanoa lopputuloksen heijastavan todellisuutta ja vastaavan kentän tapahtumia, niin tästä ottelusta näin voi todeta.

Kapteeni Tommi Smeetsin tekemä maali kulmapotkusta avasi ketsuppipullon korkin ja oli johdattamassa sen kuuluisan apinan pudottamista hartioilta.

- Toivottavasti nyt lähtee peli kulkemaan; sen näkee seuraavissa otteluissa. Itsestä tuntuu hyvältä, mutta hyvää tämä voitto tekee koko joukkueelle. Olemme koko ajan uskoneet, että kova työ tuottaa voittopisteitäkin.

- Maali tuntuu ja tuntui todella hienolta, sanoi TPV:n tämän kauden ensimmäisen maalin tehnyt Smeets.

Harjoittelun kuvion tuoma onnistunut lopputulos. Smeets antoikin kunniaa myös valmentaja Mikko Innaselle, jonka johdolla harjoituksissa on käyty läpi erikoistilanteita.

”Voitto oli tärkeä koko joukkueelle”

- Voitto oli tärkeä koko joukkueelle. Minä olen valmentaja, mutta pelaajat ovat kentällä ja siksi olenkin todella onnellinen pelaajien puolesta, sanoi TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

Joukkueen hyvää henkeä tappioidenkin keskellä kiittänyt Ylinen sanoo nauttivansa siitä tunteesta ja tiedosta, että pelaajat saivat keskiviikkona kolmen pisteen palkinnon kovasta työstä ja itseensä uskomisesta.

TPV kohtasi neljän ensimmäisen kierroksen aikana Hakan, TPS:n, AC Oulun ja MuSan. Voitto EIF:stä pitää niin päävalmentajan kuin pelaajien päät pois pilvistä. Ylisen sanoin ”aina tulee pataan, jos annamme siimaa ja pelaamme huonosti.”

- Pelasimme omaan tasoomme nähden hyvin. Selkeästi näki, että tässä pelissä olimme kiistattomasti parempia, mutta tämä tieto ei auta yhtään mitään ensi viikon ottelussa Jaroa vastaan, Ylinen sanoi.

Ylinen vertaa ottelua TPS-pelin ensimmäiseen jaksoon, jonka TPV pelasi hyvin. Pisteittä jääminen suosikkeja vastaan ei Ylisen mukaan tarkoita floppaamista. Keskiviikkona TPV pelasi omalla tasollaan ja jokainen eteenpäin menon askel tarkoittaa entistä parempaa pelaamista.

Sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas ( 8 Ek Eino-Veikko 85’), 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo (14 Räisänen Eetu 79'), 11 Ylinen Tomi (16 Oras Riku 71'), 13 Ositashvili Giorgi, 20 Kolu Eetu, 25 Mattila Juho.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

 TPV EIF 2 22

 

Katso tästä kooste ja kapteeni Tommi Smeetsin haastattelu:

.be">.be

 

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.