TPV ei onnistunut maalinteossa

TPV Oulu 1

 

Ennakkosuosikin viittaan pukeutunut AC Oulu ei osoittautunutkaan TPV:tä vastaan sellaiseksi murskainkoneeksi, jollaisena joukkuetta pidettiin. 0-3 -voitto on numerollisesti selvä, mutta TPV pystyi tekemään voittamisesta hankalan.

- Meille tehtiin erikoistilanteesta maali. Kun kyseessä on staattinen tilanne, niin meidän pitää pystyä hoitamaan tällaiset tilanteet, harmitteli TPV:n puolustaja Tommi Smeets.

Ottelun alku ei luvannut tamperelaisille hyvää. AC Oulu piti pelivälinettä itsellään ja kierrätti palloa pelaajalta toiselle. Hallinta oli kuitenkin enemmän näennäistä kuin vaarallisten maalintekotilanteiden rakentamista ja niinpä jo vartin kuluttua peli tasoittui huomattavasti. TPV sai ensimmäisen kunnon maalintekomahdollisuuden 20 minuutilla, mutta Eetu Kolu epäonnistui ratkaisussaan.

Ottelun kokovartalokuva pysyi muuttumattomana ensimmäisen vartin jälkeen. Hallintaprosentit menivät oululaisille, mutta maalintekoyritykset eivät enää niin selvästi. Aurinko häikäisi aurinkokatsomossa istuneita, mutta ottelun tilanteilla ja tapahtumien kululla ei yleisöä sen sijaan häikästy. Ottelu ei saa kymppiä tyylipisteinä eikä tapahtumia täynnä olevana. Läheltä piti -tilanteet olivat jopa niin harvassa, että voitostaan huolimatta AC Oulu ei maalimäärää enempää juurikaan tilanteita pystynyt luomaan.

AC Oululle ei ole neljän ensimmäisen ottelun aikana tehnyt yhtään maalia. Maalinteossa eivät onnistuneet TPV:kään pelaajat, vaikka muutaman hyvän tilanteen joukkue pystyikin rakentamaan.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen luonnehti maaleja erikoisiksi ja 0-1 -maalia lukuun ottamatta näin olikin. AC Oulun ensimmäistä maalia edelsi Ylisen mukaan paha puolustusvirhe vartioinnin pettäessä. Oululaisten toista maalia 66 minuutilla saattoi pitää jopa TPV:n omana maalina ja 0-3 -maali syntyi puolustuksen epäonnistuttua pallon haltuunotossa, jolloin Jere Aallikko pääsi kasvotusten TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahden kanssa.

- Aloitimme huonosti ja ensimmäisen vartin olimme täysin purjeissa. Kun rohkaistumme pelaamaan, niin ottelu muuttui heti tasaisemmaksi. Meillä on edelleen vaikeuksia maalintekopaikkojen luomisessa, Ylinen totesi.

Kapteeni Tommi Smeets jakoi Ylisen tuntemukset.

- Olimme alussa aivan liian passiivisia ja lähinnä juoksimme vastustajan sekä pallon perässä, Smeets huomautti.

Ylisen virkaveli Mika Lähderinne lähti pelaajineen hakemaan voittoa ja se myös saatiin. AC Oulu jatkoi aiemmista otteluista nähtyä, Lähderinteen sanoin ”jämäkkää puolustamista koko joukkueelta”.

- Puolustuslinja piti meitä pystyssä muutamana vaikeana hetkenä. Toinen jakso oli meiltä suhteellisen viksua pelaamista, Lähderinne sanoi pressitilaisuudessa.

TPV on neljän ensimmäisen kierroksena aikana kohdannut sarjan kolme ehdotonta suosikkia eli FC Hakan, FC TPS:n ja AC Oulun. 0-0 -tulokseen päädyttiin toisen nousijajoukkueen Musan kanssa. 10 pisteellä jaettua kärkitilaa pitävä AC Oulun omaa maalisuhteen 6-0, kun se TPV:llä on 1-6.

TPV kohtaa jo ensi keskiviikkona EIF:n ja AC Oulu puolestaan saa 25.5. kotikentälleen TPS:n.

Sarjataulukkoon tästä:
https://www.palloliitto.fi/miesten-ykkonen/tilastot

.be">.be

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 7 Lähdesmäki Tuomas (18 Järvi Topi 67’), 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo, 11 Ylinen Tomi (14 Räisänen Eetu 71’), 13 Ositashvili Giorgi, 20 Kolu Eetu, 25 Mattila Juho.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV Oulu 3

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.