Vuoden 1994 mestarit saapuvat Tammelaan

Mika Aaltonen ja Juha Pekka Makinen

 

25 vuotta sitten eli jalkapallokaudella 1994 tapahtui jotain sellaista, jota sopii muistella pitkänkin ajan jälkeen. Kaudelle 1993 Veikkausliigaan noussut Tampereen Pallo-Veikot yllätti kaikki asiantuntijat ja voitti seuraavana vuonna liigan mestaruuden.

Perjantaina TPV-AC Oulu -ottelussa vieraina on iso määrä mestarijoukkueen jäseniä. Joukkueessa mukana olleet ovat tämän 25 vuoden aikana tavanneet keskimäärin joka viides vuosi.

Mestarijoukkueen kapteenina toiminut Juha-Pekka Mäkinen (kuvassa oikealla) ja Mika Aaltonen istahtavat Tammelantorin kahvilan pöytään. 25 vuoden takaiset muistot viimeisestä ottelusta ovat yhä kirkkaina mielessä; on kuin ratkaiseva peli Pietarsaaressa olisi pelattu viime viikonloppuna.

Liigan viimeisellä kierroksella TPV:n osalta oli paljon pelissä. Edellisen kierroksen 3-2 -voitto HJK:sta piti tamperelaiset mestaruuspokaalin kahvassa kiinni ja tuosta otteesta ei luovuttu. Tiukalle liigan voitto kuitenkin meni, sillä voittomaali syntyi ainoastaan neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä. TPV:n maalien tekijöinä olivat brasilialainen Dionisio ja TPV:n kasvatti Jari Aaltonen.

- Tuo ottelu ja siihen liittyvät asiat ovat hyvin mielessä. Muistan vieläpä maalitkin. Me teimme hienon reissun Pietarsaareen, meillä oli oma juna ja useita satoja kannattajia lähti Pietarsaareen, sanoo kapteenina toiminut Mäkinen.

Jari Aaltosen veli Mika huomauttaa joukkueen pystyneen pelaamaan rennosti suuresta panoksesta huolimatta; Aaltosen sanoin ”yllättävän rennosti”.

- Osittain rentous perustui taatusti siihen, että meillä oli hyvähenkinen joukkue ja paljon omia kasvatteja. Sarja oli tasainen loppuun asti, Aaltonen sanoo.

TPV oli noussut liigaan kaudelle 1993 ja sijoittui hienosti kuudenneksi. Seuraavan kauden alku oli Mäkisen mukaan ”surkea” mutta kun pelaaminen saatiin uomiinsa, alkoi tulostakin syntyä.

- Voitot ruokkivat menestystä. Kyllähän me sumusta tulimme mestareiksi, toteaa Mäkinen.

Tammelassa tavataan

Mestarijoukkueen kokoontuminen on aina järjestetty TPV:n kotiottelun yhteyteen. Tällä kertaa tuo ottelu on Ykkösen voittajasuosikkia AC Oulua vastaan.

- Jälleen on kiva nähdä vanhoja pelikavereita. 15 miestä tulee, mutta Puolassa asuva Kris Gawara ja Brasiliassa asuva Dionisio eivät Tampereelle ole saapuneet.

- Katsomme TPV:n ottelun perjantaina mutta kokoonnumme jo sitä ennen. Lauantaina meillä on lisää ohjelmaa, Aaltonen sanoo.

Juha-Pekka Mäkinen toimi joukkueen kapteenina vuodet 1993–1997 ja 2000. Päävalmentajana hän oli 2008–2009.

Vuoden 1994 mestarijoukkueessa olivat mukana Jari Aaltonen, Mika Aaltonen, Jarno Aaltonen, Dionisio, Kris Gawara, Marko Granholm, Miika Juntunen, Timo Lahtivuori, Jukka Leppänen, Petri Levola, Timo Lindholm, Jukka Listenmaa, Juha-Pekka Mäkinen, Jari Niemi, Jukka-Pekka Pietilä, Jarmo Poskiparta, Kim Suominen, Veli-Matti Vuorio, Matti Willgren ja Jarkko Wiss.

Päävalmentaja toimi Pertti Lundell, valmentajana Pentti Hiltunen, managerina Kalevi Salonen, lääkärinä Jari Myllyniemi ja hierojana Marko Huhtamäki. Myllyniemi on tällä kaudella taas joukkueen lääkäri.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.