TPV haastaa Ykkösen suursuosikin

Ennakko TPV Oulu 16

 

TPV:n kauden toinen kotiottelu on samalla ensimmäinen ottelu Tammelan stadionilla. Vastaan asettuva AC Oulu kuuluu siihen ryhmään, josta veikataan nousijaa ensi kauden Veikkausliigaan.

- Punakone pelasi Turussa TPS:ää vastaan hyvin tappiosta huolimatta. Perjantain otteluun otamme mukaan tuon ottelun hyvät puolet ja luotamme itseemme, sanoo viime kaudella AC Oulua edustanut Topi Järvi.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen ei kuuluu siihen ihmisryhmään, jolla on tapana kumartaa kuville. Mies ei tee sitä AC Oulunkaan edessä. Jalat maassa toimivana valmentajana hän kuitenkin muistuttaa ennakkoarvioissa AC Oulua veikatun Ykkösen suurimmaksi suosikiksi.

- Meillä on tulossa sarjan neljäs peli ja kolme näistä vastustajista eli Haka, TPS ja Oulu ovat kertoneet ehdottomana tavoitteenaan olevan nousu Veikkausliigaan, Ylinen sanoo.

Ylinen muistuttaa Oulun puolustuksen olevan erittäin vahva kaikkien kolmen linjan osalta. Joukkue pelaa yhtenäisesti ja edelliskierroksella Hakaa vastaan se puolusti Ylisen havaintojen mukaan välillä todella alhaalla. Hyökkäyspelissä oululaiset pyrkivät etenemään linja kerrallaan.

- Lähdemme haastamaan AC Oulua tosissamme. Tiedämme, että meillä on mahdollisuus yllätykseen ja tätä yllätyksen toteutumista auttaa se, että oma pallollinen pelimme on kehittynyt parantuneen kenttätasapainon takia, Ylinen toteaa.

Ylisestä tuntuu hienolta, että joukkue pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan kotikentälle Tammelaan.

- Pelaajat haluavat tuekseen lisäenergiaa tuovan kannustavan kotiyleisön, Ylinen toteaa.

Topi Järvi: TPV luottaa itseensä

Topi Järvi teki viime kaudeksi sopimuksen AC Oulun kanssa, mutta kun kauden puoliväliin mennessä alla oli vain seitsemän ottelua, purettiin sopimus yhteisymmärryksessä ja mies siirtyi TPV:hen. TPV:n Järvi sanoo jatkavan jo Turussa nähtyjä hyviä otteita ja luottavan edelleen omaan tekemiseensä.

- Punakone pelasi TPS:ää vastaan hyvin tappiosta huolimatta. Perjantain otteluun otamme mukaan hyvät puolet ja luotamme itseemme, Järvi huomauttaa.

Järvi pitää AC Oulua hyvin organisoituna joukkueena, jonka pallonhallinta on hyvää ja joka osaa puolustaa syvältä.

- Heidän vahvuutensa on myös joukkuepeli, joka näkyy etenkin hyökkäyksissä. Oululla on paljon hyviä pelaajia ja valmentaja tietää, miten pelata ja mitä kunkin pelaajan on tehtävä, Järvi sanoo.

Heikkouksia on Järven mukaan vaikea löytää. Yhdeksi sellaiseksi mies nimeää tilanteen vaihdon tuomat ongelmat. Kolmessa ottelussa oululaiset ovat tehneet vain kolme maalia, mutta Järvi laittaa tämän enemmän huonon tuurin kuin huonon maalintekotaidon piikkiin.

AC Oulu sitoutunut puolustamaan kurinalaisesti

AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne sanoo joukkueensa sitoutuneen puolustamaan kurinalaisesti.

- Olemme suhteellisen hyvin pystyneet minimoimaan vastustajan maalipaikat. Hyökkäämisessä pystymme luomaan maalipaikkoja sekä hitaimmilla että nopeilla hyökkäyksillä. Olemme oikealla tiellä, mutta pystymme varmasti parantamaan pelaamista jokaisella osa-alueella

Sarjataulukolla Lähderinne ei painoa laita.

- Taulukkoa on turha seurata tässä vaiheessa, sillä se ei kerro vielä mitään. Vasta sarjan puolivälissä voimme kertoa jotain joukkueiden voimasuhteista, toteaa Lähderinne

Lähderinne toivoo Tammelan stadionilla näkevänsä sellaisen AC Oulun, jonka puolustuspelaaminen jatkuu nöyränä.

- Pallolliseen vaiheeseen haluan lisää laatua, vaikka meidän on huomioitava kentän kunto. Toivottavasti pystymme jälleen kehittämään pelaamista kohti tasapainoista 90 minuutin esitystä, toteaa Lähderinne.

AC Oulu perustettiin vuonna 2002 neljän oululaisseuran puheenjohtajan toimesta. Uuden seuran nimeksi valittiin nimikilpailun jälkeen AC Oulu ja seuran perustamisen taustalla toiminut, myös TPV:stä tuttu Miika Juntunen valittiin seurajohtajaksi.

AC Oulu on pelannut Veikkausliigassa kausina 2007 ja 2010. Paras sarjasijoitus on kaudelta 2010, jolloin ACO oli yhdestoista. Ykkösessä AC Oulu on pelannut 13 kautta, Ykkösen se voitti 2009. Suomen Cupissa AC Oulu eteni puolivälieriin 2007 ja 2015. Viime kaudella joukkue sijoittui Ykkösessä neljänneksi.

Liput

Aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa.  VIP-lippu 50 euroa (vain ennakkovaraus kirsi(at)sarkanniemicup.fi Sitova varaus vähintään viisi vuorokautta ennen kyseistä ottelua). Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. Kaikki TPV:n juniorit ja toimihenkilöt jäsenkortilla ilmaiseksi.

Kausikortit

Aikuiset 110 euroa, alennusryhmät 70 euroa. VIP-kausikortti 650 €/2 kpl 1 200 €. Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä.

Sisäänpääsyporteilla on turvatarkastus.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko TPV Oulu 16.5. Topi Jarvi

Topi Järven mukaan TPV jatkaa jo Turussa nähtyjä hyviä otteita ja luottavan edelleen omaan tekemiseensä.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.