TPS ei kävellyt TPV:n yli

TPS TPV 4

 

TPV:n kapteeni Tommi Smeets oli oikeassa todetessaan joukkueen tehneen pelaamisen vaikeaksi FC TPS:lle. Vaikeaksi tekeminen ei aivan riittänyt, sillä kotijoukkue vei itselleen kolme pistettä maalein 2-1 (1-1).

- Harmittaa, kun tällaisen pelin jälkeen ei tullut edes tasapeliä. Joka tapauksessa kauden avausmaali on kuitenkin tehty, Smeets sanoi.

Aivan kuten kauden ensimmäisessä ottelussa Hakaa vastaan, niin myös torstaina Turussa TPS:ää vastaan sarjanousija TPV pystyi tasaväkiseen pelaamiseen ja tilanteiden rakentamiseen. Kenttätapahtumien perusteella ei ollut kristallinkirkasta, kumpi joukkueista pelasi vielä vuosi sitten Veikkausliigaa.

Pelin ensimmäinen vaarallinen maalintekotilanne syntyi TPS:lle 35 minuutin pelaamisen jälkeen. Kaksi minuuttia myöhemmin Veritas stadionin valotaululle tulivat numerot 0-1. Kauden ensimmäinen TPV-maali oli tosiasia, vaikka se kirjattiinkin TPS:n omaksi maaliksi. Vaisun MuSa-ottelun jälkeen aivan toisenlaisella otteella pelannut Arjan Goljahanpoorin laukaus osui TPS-puolustajan päähän ja pallo jatkoi tämän jälkeen maaliin.

Miten pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä paremmin jälleen kerran TPV pääsi mukaan peliin. Pallonhallinnan prosentit kuitenkin pysyivät turkulaisilla, avain kuin toisellakin jaksolla.

Koko ottelussa TPV:n vaaralliset maalintekomahdollisuudet jäivät yhden käden sormiin. Tosin eivät turkulaiset kovin paljon kiusanneet maalivahti Tuomas Karjanlahtea.

Pelin viimeisen vartin aikana TPV näytti, että yksikään vastustaja ei voi aliarvioida joukkuetta. Torstaina Turussa vauhdin lisääminen ja taktiset muutokset pelin suoraviivaistamiseksi eivät kuitenkaan riittäneet.

”Esitystä ei ole syytä hävetä”

Päävalmentaja Anssi Ylinen toi joukkueensa Turkuun voittamaan, joten 2-1 -tulos ei miestä tyydyttänyt. Samaan hengenvetoon hän lisää, ettei TPV:n esitystä ole syytä hävetä, koska vastassa oli useiden liigaotteluiden ja maaotteluiden tuoma kokemus.

- Silti olen ihan älyttömän tyytyväinen jokaiseen pelaajaani. Pelaajat pelasivat loistavasti siitäkin huolimatta, että pelaajien ympärillä on ollut kaikenlaista, Ylinen sanoi.

Takana on kolme ottelua eli kuusi jaksoa. Ylisen mukaan Haka-pelin ensimmäisen 45 minuutin aikana TPV ei ollut mukana pelissä, mutta sen jälkeiset viisi jaksoa ovat olleet aivan toisenlaista jalkapalloa.

- Kolmessa ottelussa meille on tehty vain kolme maalia ja tänään saimme omankin maalitilin auki. Puolustuksemme siis pitää, mutta yhtään ei auta luulla, että maalit ja pisteet tulevat ilmaiseksi, Ylinen totesi.

FC TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen luonnehti ensimmäistä 45-minuuttista sanalla ”kauhea”.

- Emme saaneet mitään osa-aluetta toimimaan. Aivan kuin olisimme pelanneet kumisaappaat jalassa, Pikkarainen totesi.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 3 Kovaqi Ardian, 4 Siren Mauno, 5 Smeets Tommi, 8 Ek Eino-Veikko (17 Oksanen Jesse 65’), 9 Goljahanpoor Arjan, 10 Näykki Paavo (14 Räsänen Eetu 74’), 13 Ositashvili Giorgi, 16 Oras Riku (11 Ylinen Tomi 79’), 20 Kolu Eetu, 25 Mattila Juho.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Henri Kilpisen tekemä kooste ottelusta (Elisa Viihteen materiaalista)

.be">.be

TPS TPV 1

TPS TPV 2

TPS TPV 3

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.